Przetargi.pl
Kurs kucharski

Powiatowy Urząd Pracy w Mrągowie ogłasza przetarg

  • Adres: 11-700 Mrągowo, ul. Kopernika 1
  • Województwo: warmińsko-mazurskie
  • Telefon/fax: tel. 089 7433500 , fax. 089 7433501
  • Data zamieszczenia: 2012-03-22
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Powiatowy Urząd Pracy w Mrągowie
    ul. Kopernika 1 1
    11-700 Mrągowo, woj. warmińsko-mazurskie
    tel. 089 7433500, fax. 089 7433501
    REGON: 51092871800000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.pupmragowo.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Kurs kucharski
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest organizacja i przeprowadzenie usługi szkolenia p.n.: Kurs kucharski. 1. Kod CPV: 80530000-8 Usługi szkolenia zawodowego. 2. Cel kursu : Celem szkolenia jest przygotowanie uczestników kursu do pracy w kuchni na stanowisku pomocnika kucharza. 3. Ilość osób objętych szkoleniem - 15 osób zarejestrowanych w Powiatowym Urzędzie Pracy w Mrągowie oraz Filii w Mikołajkach. 4. Termin i warunki realizacji szkolenia : Termin realizacji szkolenia: 3 miesiące od dnia podpisania umowy, nie później niż do 30.06.2012 r. - Miejsce realizacji szkolenia: teoria - Mrągowo, symulacja praktyki i staż u pracodawcy - teren powiatu mrągowskiego. -Szkolenie powinno odbywać się w formie kursu, realizowanego według planu nauczania obejmującego przeciętnie nie mniej niż 25 godzin zegarowych w tygodniu i nie więcej niż 40 godzin zegarowych w tygodniu, -godzina zegarowa kursu liczy 60 minut i obejmuje zajęcia edukacyjne liczące 45 min oraz przerwę, liczącą średnio 15 minut, gdyż długość przerw może być ustalona w sposób elastyczny (nie dotyczy ostatniej godziny zajęć edukacyjnych w danym dniu). -Kadra dydaktyczna kursu zgodna z wymaganiami Zamawiającego określonymi w Rozdziale VI SIWZ. -Godziny dydaktyczne stażu u pracodawcy powinny być równe godzinom zegarowym, przerwy zgodnie z wymaganiami stanowiska pracy. -Zajęcia szkoleniowe odbywają się w godzinach między godz. 8 a 16, w przypadkach szczególnie uzasadnionych harmonogramem szkolenia mogą trwać do godziny 18. -Staż u pracodawcy powinien być realizowany w godzinach 7.00 - 20.00. -Liczba godzin szkolenia nie może przekroczyć 6 godzin zegarowych dziennie. -Zajęcia szkoleniowe trwają w układzie poniedziałek - piątek, w przypadkach szczególnie uzasadnionych harmonogramem szkolenia mogą odbywać się w sobotę (maksymalnie 5 dni w tygodniu). -Liczba godzin szkoleniowych: 300 godz.. -Program szkolenia powinien być zgodny z Rozporządzeniem Ministra Pracy i Polityki Społecz-nej z dnia 14.09.2010 r. w sprawie standardów i warunków prowadzenia usług rynku pracy (Dz.U. Nr 177 z 2010 r. , poz. 1193) oraz powinien być opracowany w oparciu o opis zawodu: Kucharz- ujętym w Krajowym Standardzie Kwalifikacji Zawodowych opracowanym przez Ministerstwo Pracy i Polityki Społecznej /poz.klasyf. 512201/. i obejmować: - teoria zawodu /30h/ - minimum sanitarne /8 h - 2x4 h/ - warsztaty gastronomiczne (symulacja)- /62 h/ - staż u pracodawcy na stanowisku pracy /192 h/ - aktywne poszukiwanie pracy /8 h - 2x4 h/. -Wykonawca zapewni warunki szkolenia zgodne z przepisami BHP. -Wykonawca wyposaży kursantów w ubrania robocze (fartuch, okrycia głowy, rękawice ochronne, obuwie). -Wykonawca zapewnia wszelkie niezbędne materiały szkoleniowe i dydaktyczne związane z przeprowadzeniem kursu tj. produkty żywnościowe na warsztaty symulacyjne (o wartości min.250 zł/os.), podręczniki, zeszyty, długopisy, teczki na materiały szkoleniowe itp. oraz poczęstunek na przerwy kawowe na zajęcia teoretyczne (kawa, herbata, ciastka itp.) -Warsztaty symulacyjne powinny odbywać się w kuchni (pracowni) wyłączonej w okresie zajęć z bieżącej produkcji (innych zajęć). -Wykonawca dokona zwrotu kosztów dojazdu na szkolenie uczestników kursu z miejsca za-mieszkania do miejsca odbywania szkolenia, a Zamawiający zrefunduje je na podstawie przed-łożonych dokumentów. -Szkolenie powinno zakończyć się uzyskaniem co najmniej następujących certyfikatów : -Zaświadczenie o jego ukończeniu zgodne z rozporządzeniem MEN z dnia 03.02.2006 r. w sprawie uzyskiwania i uzupełniania przez osoby dorosłe wiedzy ogólnej, umiejętności i kwalifikacji zawodowych w formach pozaszkolnych (Dz. U. 2006 r. Nr 31 poz. 216).
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 805300008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Warunki lokalowe i wyposażenie techniczno-dydaktyczne szkolenia
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.pupmragowo.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach