Przetargi.pl
Dożywianie uczniów w szkołach na terenie gminy Wiśniew w 2014 roku

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Wiśniewie ogłasza przetarg

  • Adres: 08-112 Wiśniew, ul. Siedlecka 13
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 25 64 17 313 wew. 110 , fax. 25 64 17 313
  • Data zamieszczenia: 2014-02-12
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Wiśniewie
    ul. Siedlecka 13 13
    08-112 Wiśniew, woj. mazowieckie
    tel. 25 64 17 313 wew. 110, fax. 25 64 17 313
    REGON: 00517117200000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.wisniew.ops.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dożywianie uczniów w szkołach na terenie gminy Wiśniew w 2014 roku
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostarczenie posiłków dla uczniów Zespołu Oświatowego (Szkoły Podstawowej i Publicznego Gimnazjum) w Radomyśli na terenie gminy Wiśniew. Przygotowanie i dostarczenie posiłków w dniach od poniedziałku do piątku, w dni nauki szkolnej. Szacunkowa liczba uczniów objętych dożywianiem to 40, dzienna ilość posiłków 40. Liczba ta w trakcie okresu dożywiania może ulec zmianie, w przypadku zmiany liczby posiłków, usługodawca będzie obowiązany do uwzględnienia w tym zakresie zgłaszanych na bieżąco potrzeb zarówno mających wpływ na zwiększenie jak i na zmniejszenie liczby posiłków. Zamawiający nie ponosi konsekwencji za zmiany ilościowe posiłków. Rodzaj posiłku : 1) dwa razy w tygodniu obiad - drugodaniowy mięsny + ziemniaki lub zamiennik (makaron, kasza, ryż) + surówka lub jarzyny gotowane + kompot lub napój, 2) dwa razy w tygodniu - obiad drugodaniowy bezmięsny do którego zalicza się: pierogi (także z mięsem), pyzy (także z mięsem), naleśniki, placki ziemniaczane, krokiety (także z mięsem), kluski śląskie, kopytka - podawane przemiennie - w każdym tygodniu inne dania + surówka lub jarzyny gotowane (w zależności od tego, czy surówka pasuje do dania) + kompot lub napój. 3) jeden raz w tygodniu - obiad drugodaniowy z rybą lub jajkiem + ziemniaki + surówka lub jarzyny gotowane + kompot lub napój. Posiłki będą dostarczane na przemian: danie mięsne i danie bezmięsne. Posiłki oferent dostarczać będzie własnym transportem, na własny koszt w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. Wykonawca ponosi koszty załadunku i rozładunku wszystkich dostaw posiłków. Wykonawca jest zobowiązany do wydawania posiłków uprawnionym uczniom, w naczyniach należących do niego. O czystość termosów i naczyń zadba wykonawca. Wykonawca w ramach świadczonych usług zobowiązany jest do współpracy z Dyrektorem Zespołu Oświatowego (Szkoły Podstawowej i Publicznego Gimnazjum) w Radomyśli i Kierownikiem Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Wiśniewie. Wykonawca będzie przygotowywał i dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno-epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie. Posiłki muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Muszą być przygotowywane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności. Harmonogram dostarczania posiłków wykonawca ustali z dyrektorem szkoły. W okresie objętym zamówieniem przewiduje się wydanie łącznie 6.040 posiłków. Dla potrzeb badań żywności przez Sanepid wykonawca ma obowiązek pobierać i przechowywać u siebie, a w razie kontroli udostępnić (dostarczyć) próbki w następujących ilościach po 150g. każdej składowej części potrawy w tym mięs, potraw mięsnych i rybnych, jarzyn gotowanych, sosów, potraw mącznych oraz mlecznych, sałatek, surówek; wyrobów garmażeryjnych, wędlin i wyrobów wędliniarskich (w jednym kawałku) zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 17 kwietnia 2007 r. w sprawie pobierania i przechowywania próbek żywności przez zakłady żywienia zbiorowego typu zamkniętego (Dz. U. z 2007 r. Nr 80, poz. 545).
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający w przedmiotowym postępowaniu nie wymaga wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.wisniew.ops.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach