Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg
- Adres: 07-420 Kadzidło, ul. Targowa 4
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel. 029 7618934 , fax. 029 7618934
- Data zamieszczenia: 2013-12-18
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Ośrodek Pomocy Społecznej
ul. Targowa 4 4
07-420 Kadzidło, woj. mazowieckie
tel. 029 7618934, fax. 029 7618934
REGON: 55000186400000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dożywianie uczniów w szkołach na terenie Gminy Kadzidło w roku 2014. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1.Przygotowanie ,dostarczenie i wydanie gorącego posiłku tj. zupy 300 ml z pieczywem ( 1 zwykła bułka , lub dwie kromki chleba ) przez 3 dni w tygodniu ( poniedziałek, środa , piątek ) z wyłączeniem dni wolnych od zajęć oraz innego gorącego posiłku , którego cena będzie taka sama jak cena zupy /np.: naleśniki, makaron z sosem, kopytka, pyzy z mięsem, krokiety, itp./ o minimalnej gramaturze 250 gram przez 2 dni w tygodniu ( wtorek, czwartek ) z wyłączeniem dni wolnych od zajęć Gorącym posiłkiem planuje się objąć w okresie I- XII 2014r. a. Szkoła Podstawowa i Gimnazjum w Jazgarce b. Szkoła Podstawowa w Czarni c. Szkoła Podstawowa w Siarczej Łące d. Szkoła Podstawowa w Glebie e. Szkoła Podstawowa i Gimnazjum w Dylewie Łącznie 36200 posiłków 2. Przygotowanie, dostarczenie i wydanie gorącego posiłku w formie pełnego obiadu /zupa + drugie danie/ tj. 200 posiłków /40 dzieci x 5 dni/w Zespole Szkół w Kadzidle w okresie wakacji szkolnych. Drugie danie ma być posiłkiem mięsnym/rybnym z urozmaiconymi surówkami lub gotowanymi jarzynami. Do mięsa zamienne mogą być podawane ziemniaki, kasze, ryż lub makaron. Drugie danie mogą też stanowić pierogi, naleśniki z serem, kopytka, makaron z sosem lub krokiety. Waga posiłków powinna się przedstawić następująco: zupa 400g, ziemniaki, kasza, ryż lub makaron - 200 g, mięso lub ryba - 100 g, surówka lub jarzyny - 100 g, pierogi, naleśniki z serem, kopytka, makaron z sosem lub krokiety - 200g 3. Posiłki dostarczane do szkół powinny spełniać wymagania jakości zdrowotnej oraz zalecenia Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie. 4. Wykonawca zapewni: a. Realizację zamówienia zgodnie z wymogami sanitarnymi dotyczącymi bezpieczeństwa zdrowotnego oraz wartości energetycznej i odżywczej racji pokarmowych dla żywionych grup wiekowych od 5 do 16 lat. b. Transport gorących posiłków do stołówki w odpowiednich naczyniach zabezpieczających przed zanieczyszczeniem oraz utratą temperatury (termosy) c. Porcjowanie i wydanie posiłków w naczyniach jednorazowego użytku d. Opracowanie i przedkładanie Zamawiającemu tygodniowego jadłospisu 5. Jednorazowe naczynia i sztućce do spożywania posiłków dostarczy Wykonawca i będą one wkalkulowane w koszty posiłków. Naczynia jednorazowego użytku winny spełniać wymagania ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia - Dział III ustawy ( tj. Dz. U. z 2010r. Nr 136 poz. 914 z późn.zm.) 6. Po spożyciu posiłków, Wykonawca na własny koszt usunie z terenu szkoły zużyte naczynia jednorazowego użytku oraz wszelkie odpadki żywnościowe. Zamawiający udostępni nieodpłatnie pomieszczenia do porcjowania, wydawania oraz spożywania posiłków. 7. Zamawiający zastrzega, iż liczba uczniów korzystających z posiłków może być w każdym miesiącu inna, w zależności od liczby zgłoszeń. 8. Zamawiający zastrzega, iż liczba dzieci zadeklarowanych na dany miesiąc może ulec zmianie w sytuacjach, których Zamawiający nie mógł przewidzieć np. z powodu choroby dziecka. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Wadium nie jest wymagane.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.kadzidlo.samorzady.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Sporządzanie, dowóz i wydawanie posiłków dla dzieci i młodzieży szkolnej na terenie Gminy Ostrów Mazowiecka
Dodano: 2016-07-18 - Dożywianie dzieci w szkołach na terenie Gminy Wolanów w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-07-14 - Przygotowanie posiłków dla Przedszkola Niepublicznego Wesołe Sówki przy ul. Jagiellońskiej 40 w Legionowie
Dodano: 2016-07-04 - Przygotowywanie i dostarczanie posiłków do szkół podstawowych i gimnazjów na terenie Gminy Teresin w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-06-22 - Przygotowanie, dostawa i wydanie posiłków dla dzieci uczęszczających do Przedszkola Publicznego w Chynowie
Dodano: 2016-06-08 - Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi polegającej na dożywianiu dzieci w szkołach na terenie gminy Zbuczyn w 2016 r.
Dodano: 2015-12-28 - Przygotowanie oraz dostarczenie posiłków dla uczniów Przedszkola w Zespole Szkolno - Przedszkolnym w Jaktorowie w 2016 roku, w dniach w których pracuje przedszkole
Dodano: 2015-12-07 - Przygotowanie oraz dostarczenie posiłków dla Zespołu Szkół Publicznych w Międzyborowie w 2016 roku.
Dodano: 2015-12-07 - Świadczenie usługi polegającej na przygotowaniu i dostarczeniu gorących jednodaniowych posiłków dla 249 dzieci i młodzieży oraz 20 osób dorosłych z terenu gminy Chlewiska
Dodano: 2015-08-25 - Sporządzanie, dowóz i wydawanie posiłków dla dzieci i młodzieży szkolnej na terenie Gminy Ostrów Mazowiecka
Dodano: 2015-08-06