Przetargi.pl
Dożywianie uczniów w szkołach na terenie Gminy Kadzidło w roku 2012

Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 07-420 Kadzidło, ul. Targowa 4
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 029 7618934 , fax. 029 7618934
  • Data zamieszczenia: 2011-12-09
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. Targowa 4 4
    07-420 Kadzidło, woj. mazowieckie
    tel. 029 7618934, fax. 029 7618934
    REGON: 55000186400000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dożywianie uczniów w szkołach na terenie Gminy Kadzidło w roku 2012
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1.Przygotowanie ,dostarczenie i wydanie gorącego posiłku tj. zupy 300 ml z pieczywem ( 1 zwykła bułka , lub dwie kromki chleba ) przez 5 dni w tygodniu z wyłączeniem dni wolnych od zajęć. Gorącym posiłkiem planuje się objąć w roku 2012 około 207 uczniów następujących szkół: a. Zespół Placówek Oświatowych w Dylewie, b. Szkoła Podstawowa w Jazgarce, c. Szkoła Podstawowa w Czarni, d. Szkoła Podstawowa w Kierzku, e. Szkoła Podstawowa w Siarczej Łące f. Szkoła Podstawowa w Glebie w okresie od I do XII 2012r. łącznie 38 295 posiłków (zup) - Ponadto w okresie wakacji szkolnych 35 uczniów w Zespole Szkół w Kadzidle w formie pełnych obiadów przez 10 dni w okresie wakacji szkolnych. Drugie danie ma być posiłkiem mięsnym/rybnym z urozmaiconymi surówkami lub gotowanymi jarzynami. Do mięsa zamiennie mogą być podawane ziemniaki, kasze, ryż lub makaron. Drugie danie mogą też stanowić pierogi, naleśniki z serem, kopytka, makaron z sosem lub krokiety.Waga posiłków powinna się przedstawiać następująco: ziemniaki, kasza, ryż lub makaron - 200 g, mięso lub ryba - 100 g, surówka lub jarzyny - 100 g, pierogi, naleśniki z serem, kopytka, makaron z sosem lub krokiety - 200 g. Wykonawca zapewni: a. Realizację zamówienia zgodnie z wymogami sanitarnymi dotyczącymi bezpieczeństwa zdrowotnego oraz wartości energetycznej i odżywczej racji pokarmowych dla żywionych grup wiekowych od 5 do 16 lat. b. Transport gorących posiłków do stołówki w odpowiednich naczyniach zabezpieczających przed zanieczyszczeniem oraz utratą temperatury (termosy) c. Porcjowanie i wydanie posiłków w naczyniach jednorazowego użytku d. Opracowanie i przedkładanie Zamawiającemu tygodniowego jadłospisu 4. Jednorazowe naczynia i sztućce do spożywania posiłków dostarczy Wykonawca i będą one wkalkulowane w koszty posiłków. Naczynia jednorazowego użytku winny spełniać wymagania ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia - Dział III ustawy ( tj. Dz. U. z 2010r. Nr 136 poz. 914 z późn. zm.) 5. Po spożyciu posiłków, Wykonawca na własny koszt usunie z terenu szkoły zużyte naczynia jednorazowego użytku oraz wszelkie odpadki żywnościowe. Zamawiający udostępni nieodpłatnie pomieszczenia do porcjowania, wydawania oraz spożywania posiłków. 6. Zamawiający zastrzega, iż liczba uczniów korzystających z posiłków może być w każdym miesiącu inna, w zależności od liczby zgłoszeń. 7. Zamawiający zastrzega, iż liczba dzieci zadeklarowanych na dany miesiąc może ulec zmianie w sytuacjach, których Zamawiający nie mógł przewidzieć np. z powodu choroby dziecka..
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Wadium nie jest wymagane.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.kadzidlo.samorzady.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach