Przetargi.pl
Dożywianie uczniów w szkołach na terenie Gminy Jaktorów w 2014 roku.

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 96-313 Jaktorów, ul. Warszawska 33
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 0-46 856 40 44 , fax. 0-46 856 40 44
  • Data zamieszczenia: 2013-11-28
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. Warszawska 33 33
    96-313 Jaktorów, woj. mazowieckie
    tel. 0-46 856 40 44, fax. 0-46 856 40 44
    REGON: 00053893000000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dożywianie uczniów w szkołach na terenie Gminy Jaktorów w 2014 roku.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest dożywianie uczniów w szkołach na terenie Gminy Jaktorów w 2014 roku w następujących szkołach: 1. Szkoła Podstawowa w Jaktorowie ul. Warszawska 88 2. Publiczne Gimnazjum w Jaktorowie ul. Chełmońskiego 4 3. Zespół Szkół Publicznych w Międzyborowie ul. Staszica 5. Pod pojęciem posiłek należy rozumieć jednodaniowy posiłek gorący ( drugie danie ), określony dalej również jako obiad. Zakres zamówienia obejmuje przygotowanie z produktów własnych, dostawa własnym transportem i wydanie w szkołach posiłków zgodnie z Zaleceniami i Normami Żywienia Instytutu Żywności i Żywienia składających się z drugiego dania w tym: 1. ziemniaki ( kasza, ryż, lub makaron ) 250 g , 2. danie mięsne w jednym kawałku ( gotowe ) 90 g, danie mięsne z kością np. kurczak (gotowe) 135 g, gulasz z sosem 135 g, danie mięsne w jednym kawałku z sosem w tym porcja mięsna bez sosu 90 g, 3. surówka lub jarzyny gotowane - 150 g ( asortyment podawanych warzyw powinien być różnorodny), 4. raz w tygodniu z rybą lub pierogi czy naleśniki bądź kluski śląskie - 300 g, 5. kompot - 200 ml z produktów świeżych i wartościowych, 6. 1 owoc ( zgodnie z sezonem ). Zamówienie należy realizować od poniedziałku do czwartku posiłek z daniem z mięsa, w piątek posiłek z rybą lub pierogi, naleśniki czy kluski śląskie. Orientacyjna ilość obiadów w trakcie trwania zamówienia wyniesie maksymalnie 9.859 szt. Ilość obiadów została oszacowana na podstawie wydanych obiadów w 2013 roku i może ulec zmianie. Rozliczenie następować będzie za faktycznie dostarczone obiady według ceny jednostkowej za jeden obiad podanej w Formularzu oferty. W przypadku zlecenia zmniejszonego zakresu usługi niż wskazany w przedmiocie zamówienia Wykonawcy nie przysługuje roszczenie o zlecenie niewykonanej części usługi. Warunki realizacji przedmiotu zamówienia : 1. posiłek powinien być przygotowany ze świeżych i pełnowartościowych produktów oraz estetycznie wydany, 2. proces przygotowania posiłków, dostarczenia i wydania musi być zgodny z obowiązującymi przepisami w zakresie żywienia zbiorowego, 3. wykonawca odpowiedzialny jest za jakość i zgodność z warunkami jakościowymi określonymi dla przedmiotu zamówienia, 4. wymagana jest należyta staranność przy realizacji przedmiotu umowy, 5. posiłki powinny być dostarczone w termosach hermetycznie zamkniętych, na które wykonawca przedłoży zamawiającemu odpowiednie atesty, certyfikaty oraz samochodem przystosowanym do przewozu żywności na co wykonawca przedstawi Zamawiającemu stosowny dokument, 6. posiłki muszą być sporządzane w dniu dostawy, dostarczone gorące, świeże, smaczne, do wszystkich szkół objętych zamówieniem do godziny 11.00, 7. wykonawca zobowiązuje się nie stosować gotowych potraw konserwowych, 8. posiłki do szkół należy dostarczać w ramach kosztów własnych, a także zapewnić na własny koszt naczynia, serwetki i sztućce jednorazowego użytku, 9. zamawiający zastrzega, że ilość osób korzystających z posiłków może się zmienić w trakcie obowiązywania umowy, 10. o każdej zmianie ilości posiłków dyrekcja szkoły będzie Wykonawcę informować na piśmie, 11. dostarczone posiłki przyjmował będzie przedstawiciel szkoły przy czym rozdanie posiłku, i pozostawienie zaplecza kuchennego w czystości należy do obowiązków wykonawcy (np. zmywanie naczyń, posadzek, stolików itp.), 12. zużyte naczynia i opakowania będą odbierane przez Wykonawcę w dniu dostawy posiłków, 13. worki na zużyte naczynia i opakowania zapewnia Wykonawca, 14. posiłki będą dostarczone przez wykonawcę wyłącznie w dniach w których odbywa się nauka szkolna, 15. wykonawca jest zobowiązany do przechowywania próbek posiłków do celów sanitarno-epidemiologicznych zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami. 16. wykonawca jest zobowiązany do odbioru zlewek we własnych naczyniach w tym samym dniu, w którym zostały dostarczone posiłki.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.jaktorow.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach