Przetargi.pl
Dożywianie uczniów w szkołach na terenie gminy Górowo Iławeckie w roku szkolnym 2019/2020

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Górowie Iławeckim ogłasza przetarg

  • Adres: 11-220 Górowo Iławeckie, ul. Kościuszki
  • Województwo: warmińsko-mazurskie
  • Telefon/fax: tel. 089 761 11 33 , fax. 089 761 11 33
  • Data zamieszczenia: 2019-07-25
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Górowie Iławeckim
    ul. Kościuszki 17
    11-220 Górowo Iławeckie, woj. warmińsko-mazurskie
    tel. 089 761 11 33, fax. 089 761 11 33
    REGON: 51051328800000

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dożywianie uczniów w szkołach na terenie gminy Górowo Iławeckie w roku szkolnym 2019/2020
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie, dostarczenie i wydanie gorących posiłków dla uczniów Szkoły Podstawowej im. Janusza Korczaka w Kandytach, w skład którego wchodzą: Szkoła Podstawowa w Kandytach, Szkoła Filialna im. Ireny Kwinto w Pieszkowie i Szkoła Filialna im. Kornela Makuszyńskiego w Toprzynach, od poniedziałku do piątku w dniach nauki szkolnej, w formie obiadów jednodaniowych: - 1 raz w tygodniu – zupa z wkładką mięsną plus 2 kromki chleba plus owoc plus kompot; - 2 razy w tygodniu - obiad typu drugie danie mięsne, plus ziemniaki, plus surówka lub jarzyny gotowane, plus kompot - 2 razy w tygodniu – obiad typu drugie danie półmięsne lub jarskie plus surówka lub owoc plus kompot W tygodniowym jadłospisie nie mogą powtarzać się te same posiłki. 2. Gramatura posiłku, kaloryczność i wartość odżywcza zgodnie z normami Instytutu Żywności i Żywienia, posiłki muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. 3. Każdy obiad należy ugotować zgodnie ze sztuką kulinarną i zasadami żywienia, używając włoszczyzny oraz przypraw kuchennych, tak aby obiad był smaczny i apetycznie wyglądał. 4. W przypadku kiedy dzieci korzystające z posiłków szkolnych jadą na wycieczkę, zawody szkolne itp. organizowane przez szkołę, a na wyjeździe nie będzie zapewniony posiłek, wówczas Wykonawca będzie obowiązany zapewnić dzieciom suchy prowiant. Suchy prowiant składać się będzie z kanapki z masłem i wędliną lub serem żółtym, soku owocowego i owocu. Suchy prowiant powinien być dostarczony świeży w dniu wyjazdu dzieci. Szkoła powinna zgłosić takie zapotrzebowanie na 2 dni przed wyjazdem dzieci. 5. Dostawa posiłków własnym transportem w specjalistycznych pojemnikach zapewniających właściwą temperaturę i posiadających wymagane atesty dopuszczające ich wykorzystanie w żywieniu ludzi w dni nauki szkolnej w godzinach między 11:00 a 13:00 do niżej wymienionych szkół: Szkoła Podstawowa im. Janusza Korczaka w Kandytach - szacowana dzienna ilość posiłków - 100 Szkoła Filialna im. Ireny Kwinto w Pieszkowie - szacowana dzienna ilość posiłków - 35 Szkoła Filialna im. Kornela Makuszyńskiego w Toprzynach - szacowana dzienna ilość posiłków - 50 W okresie objętym zamówieniem przewiduje się wydanie łącznie 24.975 posiłków (liczba ta w ciągu roku może ulec zmianie). 6. Dla potrzeb badań żywności przez SANEPiD usługodawca będzie zostawiał codziennie w miejscu sporządzania posiłków próbki wszystkich dostarczanych do szkół potraw. 7. Produkcja, przechowywanie i dostarczanie powinno odbywać się w odpowiednich warunkach higieniczno sanitarnych. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz. U. z 2019 roku nr 1252 z późn. zm.) łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy. 8. Wykonawca uzgodni z Dyrektorem Szkoły Podstawowej im. J. Korczaka w Kandytach miejsce, czas, sposób wydania posiłków oraz usunięcie odpadków żywnościowych. 9. Zamawiający zapłaci Wykonawcy za ilość faktycznie wydanych posiłków. Wykonawca powinien ująć w cenie ryzyko związanie z nieobecnością w szkole szacowanej / przewidzianej ilości uczniów. Dyrektor Szkoły Podstawowej w Kandytach lub osoby przez niego upoważnione będą zobowiązani do bieżącego informowania Wykonawcy o ilości dożywianych uczniów w danym dniu.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55523100-3
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Wykonawca posiada: a). obowiązujące zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów wydane przez właściwego państwowego powiatowego inspektora sanitarnego, zgodnie z art.61 i art. 62 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2019 r., poz. 1252 z późn. zm.) oraz w przepisach wykonawczych, b) wykaz należycie wykonanych co najmniej dwóch usług przygotowania i dostawy posiłków dla grupy osób nie mniejszej niż 100 na kwotę nie mniejszą niż 42.000 zł , a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów określających czy te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego dostawy lub usługi były wykonywane, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze wykonawca nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów - oświadczenie Wykonawcy; w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być wydane nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, sporządzony zgodnie z wzorem przedstawionym w załączniku nr 9 do SIWZ. W przypadku gdy usługi wykonane zostały u Zamawiającego, Wykonawca nie ma obowiązku przedkładania dowodów, o których mowa powyżej. Za 1 usługę należy rozumieć usługę wykonaną w ramach jednej umowy trwającej minimum 6 miesięcy.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wykonawca, który powołuje się na zasoby innych podmiotów, w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia oraz spełnienia w zakresie, w jakim powołuje się na ich zasoby warunków udziału w postępowaniu zamieszcza informacje o tych podmiotach w oświadczeniach, o których mowa w zał. nr 2 oraz załączniku nr 3 niniejszej SIWZ oraz celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw do wykluczenia z udziału w postępowaniu zamieszcza informacje w oświadczeniu, o którym mowa w zał. nr 5 do SIWZ

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach