Przetargi.pl
Dożywianie uczniów w szkołach gminy Stara Błotnica w 2014 r.

Gmina Stara Błotnica ogłasza przetarg

  • Adres: 26-806 Stara Błotnica, Stara Błotnica 46
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 48 385-77-90 , fax. 48 383-50-92
  • Data zamieszczenia: 2013-12-13
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Stara Błotnica
    Stara Błotnica 46 46
    26-806 Stara Błotnica, woj. mazowieckie
    tel. 48 385-77-90, fax. 48 383-50-92
    REGON: 67022401900000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.starablotnica.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dożywianie uczniów w szkołach gminy Stara Błotnica w 2014 r.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie ok.130 jednodaniowych posiłków obiadowych dziennie z komponentów zakupionych przez Wykonawcę w pomieszczeniach Wykonawcy oraz dostarczenie przygotowanych posiłków we własnych termosach do czterech szkół na terenie gminy, tj. Zespół Szkół Gminnych w Starej Błotnicy, Zespół Szkół Gminnych w Starym Goździe, Publiczna Szkoła Podstawowa w Starych Sieklukach i Publiczna Szkoła Podstawowa w Kaszowie, w oznaczonych godzinach, naczyniach oraz ilościach porcji podanych przez Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej . Ośrodek nie jest w stanie określić dokładnej liczby posiłków co związane jest ze stale zmieniającą się sytuacją Zainteresowanych. Gorące posiłki. Przygotowanie posiłków odbywać będzie się w systemie przemiennym: drugie danie/zupa według rodzaju dań ujętych w jadłospisie : Zupy: 1) zupa ogórkowa - porcja 450g - składniki: wywar mięsno-warzywny, śmietana, ziemniaki, ogórki, mąka, przyprawy + pieczywo; 2) zupa jarzynowa - porcja 450g - składniki: wywar mięsny, warzywa, przyprawy, śmietana + pieczywo; 3) zupa pomidorowa - porcja 450g - składniki: wywar mięsno- warzywny, ryż , koncentrat pomidorowy, przyprawy, śmietana + pieczywo; 4) zupa krupnik - porcja 450g - składniki: wywar mięsno-warzywny, kasza, ziemniaki, przyprawy + pieczywo; 5) zupa grochowa - porcja 450g - składniki: wywar mięsno warzywny (wędzonka), groch, przyprawy + pieczywo Drugie dania: 1) sos wieprzowy z ziemniakami i surówką z kapusty - porcja 450g - składniki: mięso wieprzowe, woda, warzywa, przyprawy, mąka, ziemniaki; kapusta, jabłko, majonez. 2) pulpety w sosie z kaszą i surówka z kapusty - porcja 450g - składniki: mięso mielone, przyprawy, jajka, woda, mąka, kasza; kapusta kiszona, marchew, cukier, olej; 3) potrawka z kurczaka - porcja 450g - składniki: mięso z kurczaka, woda, warzywa, przyprawy, masło, ryż; buraki gotowane, cukier, sól, kwasek cytrynowy 4) kotlety mielone z ziemniakami i ogórkiem kiszonym - porcja 450g - składniki: mięso mielone wieprzowo-wołowe, cebula, jajka, olej, ziemniaki, ogórek kiszony; 5) paluszki rybne z ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej - porcja 450g - składniki: paluszki rybne, jaja, bułka tarta, przyprawy, ziemniaki, olej; kapusta pekińska, marchew, jabłko, kwasek cytrynowy, olej. Ciepły posiłek musi odpowiadać normom odżywczym w tzw. punktach zbiorowego żywienia, posiłki powinny być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, sporządzone z pełnowartościowych produktów posiadających aktualne terminy ważności. Posiłek powinien spełniać następujące warunki : - porcja jednodaniowego posiłku 450g - kaloryczność 350 kcal - temperatura od 70 ° - 80 ° C - porcja pieczywa 75g Posiłki do czterech szkół Wykonawca dostarczać będzie w godzinach pomiędzy 9.30 do 11.00 własnym transportem, w specjalnych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. O czystość termosów, ich wyparzanie i dezynfekcję zadba Wykonawca. Wykonawca dostarczy ponadto jednorazowe naczynia / talerze, sztućce/ dla szkół w ilościach zgodnych z dostarczanymi porcjami . Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszenia lub zwiększenia ilości zamówionych posiłków, w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Zamawiający nie ponosi konsekwencji za zmniejszenie ilości posiłków. Oferent zobowiązuje się zdobyć informacje konieczne do właściwego wykonania zamówienia. Zaleca się, aby Oferent dokonał wizji lokalnej tras, którymi posiłki będą dostarczane do szkół na terenie gminy; Wizji lokalnej Oferent dokonuje na własny koszt i ryzyko w celu uzyskania informacji, które mogą być konieczne do przygotowania oferty. Za dostarczenie posiłków do poszczególnych placówek Wykonawca nie będzie naliczał Zamawiającemu żadnych kosztów dodatkowych związanych z dowiezieniem posiłków.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.starablotnica.bip.org.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach