Przetargi.pl
Dożywianie uczniów szkół podstawowych i gimnazjów z terenu Gminy Sławno w okresie od dnia 2 stycznia 2013 r. do dnia 28 czerwca 2013 r. i od dnia 2 września 2013 r. do dnia 20 grudnia 2013 r.

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Sławnie ogłasza przetarg

  • Adres: 76-100 Sławno, ul. M. C . Skłodowskiej 9
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Telefon/fax: tel. 59 810 66 55 , fax. 59 810 66 55
  • Data zamieszczenia: 2012-11-19
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Sławnie
    ul. M. C . Skłodowskiej 9 9
    76-100 Sławno, woj. zachodniopomorskie
    tel. 59 810 66 55, fax. 59 810 66 55
    REGON: 83919942550000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.gminaslawno.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: jednostka organizacyjna

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dożywianie uczniów szkół podstawowych i gimnazjów z terenu Gminy Sławno w okresie od dnia 2 stycznia 2013 r. do dnia 28 czerwca 2013 r. i od dnia 2 września 2013 r. do dnia 20 grudnia 2013 r.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi dostarczania gorących posiłków (obiadów) do szkół na terenie Gminy Sławno w roku 2013 w godzinach od 11.00 do 12.30 w ilości dziennej: a) Szkoła Podstawowa w Bobrowicach - 25 posiłków; przygotowanych do wydania w pojemnikach jednorazowych lub naczyniach należących do Wykonawcy; b) Szkoła Podstawowa w Gwiazdowie - 15 posiłków; c) Szkoła Podstawowa w Sławsku - 45 posiłków; d) Szkoła Podstawowa w Warszkowie - 25 posiłków; e) Szkoła Podstawowa we Wrześnicy - 15 posiłków; f) Szkoła Podstawowa w Żukowie - 15 posiłków; g) Gimnazjum w Sławsku - 25 posiłków; h) Gimnazjum we Wrześnicy - 20 posiłków; wydawanych w termosach ze stali nierdzewnej będących własnością Wykonawcy. 2. Ilość dostarczanych porcji to ok. 185 w każdy dzień nauki szkolnej. 3. Przewiduje się możliwość zmniejszenia ilości posiłków do 50 %. Okoliczność taka nie może być powodem wypowiedzenia umowy. 4. Szacunkowa ilość wydanych porcji w trakcie trwania zamówienia wynosi 34.410 posiłków. 5. W przypadku nieobecności uprawnionego do posiłku ucznia Wykonawca nie obciąży Zleceniodawcy kosztami posiłku przysługującego temu uczniowi pod warunkiem zgłoszenia nieobecności ucznia przez rodziców lub opiekunów dziecka nie później niż w dniu poprzedzającym dzień wydania posiłku. 6. Wykonawca ponosi odpowiedzialność za jakość posiłku, temperaturę w chwili podania oraz jego walory smakowe i estetyczne. 7. Wykonawca jest odpowiedzialny za sporządzanie posiłków zgodnie z jadłospisem, który musi być przedłożony przez Wykonawcę Zamawiającemu oraz dyrektorom szkół. 8. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany jadłospisu, który jest niezgodny ze specyfikacją istotnych warunków zamówienia. 9. Dyrektorzy szkół, sprawdzają zgodność podanego posiłku z dostarczonym przez Wykonawcę jadłospisem. 10. Wykonawca zobowiązany będzie do przygotowywania obiadów jednodaniowych wydawanych w systemie: a) 2 razy w tygodniu danie mięsne składające się z: mięsa - 80 g., ziemniaki lub kasza lub ryż - 200 g., surówka lub jarzyny gotowane - 100 g., sok w kartoniku - 200 ml., owoc (jabłko, banan, pomarańcza, itp.); b) 2 razy w tygodniu zupa - 400 ml z wkładką mięsną - 50 g. i pieczywem - 100 g., sok w kartoniku - 200 ml., owoc (jabłko, banan, pomarańcza, itp.); c) 1 raz w tygodniu (piątek) danie bezmięsne: - naleśniki, placki ziemniaczane, pierogi, pyzy, kluski, itp. - 300 g., sok w kartoniku - 200 ml., owoc (jabłko, banan, pomarańcza, itp.) lub - ryba - 80 g., ziemniaki lub kasza lub ryż - 200 g, surówka lub jarzyny gotowane - 100 g., sok w kartoniku - 200 ml., owoc (jabłko, banan, pomarańcza, itp.). 11. Posiłki musza być wykonane z produktów świeżych, wyklucza się mięso i przetwory z puszek. 12. Przygotowanie posiłków odbywać się będzie z artykułów zakupionych przez Wykonawcę. 13. Obiady muszą być przygotowywane zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914 z późn. zm.), normami żywienia oraz zaleceniami Instytutu Żywności i Żywienia. 14. Zamawiający zobowiązany jest do porcjowania, wydawania posiłków oraz utrzymania należytego porządku i czystości pomieszczeń, urządzeń i sprzętu, zgodnie z wymogami odpowiednich służb. 15. Płatnikiem faktur VAT za świadczone usługi w zakresie przygotowywania i dostarczania posiłków będzie Zamawiający. 16. Korzystać z posiłków będą mogli również uczniowie, za których zapłaty dokonywać będą ich rodzice. 17. Zamawiający dopuszcza możliwość wydawania posiłków po cenie ustalonej przez Wykonawcę pracownikom szkół na terenie Gminy Sławno oraz osobom trzecim
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555240009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://ug.slawno.ibip.pl/
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach