Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg
- Adres: 58-300 Wałbrzych, ul. Beethovena 1-2
- Województwo: dolnośląskie
- Telefon/fax: tel. 0-74 6640800 , fax. 0-74 6640800
- Data zamieszczenia: 2015-11-16
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej
ul. Beethovena 1-2 1-2
58-300 Wałbrzych, woj. dolnośląskie
tel. 0-74 6640800, fax. 0-74 6640800
REGON: 00581138700000 - Adres strony internetowej zamawiającego: mops.walbrzych.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Pomoc społeczna
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dożywianie podopiecznych MOPS w Wałbrzychu - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowywania i wydawania posiłków dla osób będących podopiecznymi MOPS w Wałbrzychu. Realizacja usługi będzie odbywała się w następujących dzielnicach miasta Wałbrzycha: 1) Stary Zdrój - liczba dożywianych osób wynosi ok. 150 dziennie, szacunkowo w okresie trwania umowy wydanych zostanie ok. 37.650 posiłków. 2) Śródmieście - liczba dożywianych osób wynosi ok. 90 dzienne, szacunkowo w okresie trwania umowy wydanych zostanie ok. 22.590 posiłków. 3) Biały Kamień - liczba dożywianych osób wynosi ok. 55 dziennie, szacunkowo w okresie trwania umowy wydanych zostanie ok. 13.805 posiłków. 4) Sobięcin - liczba dożywianych osób wynosi ok. 35 dziennie, szacunkowo w okresie trwania umowy wydanych zostanie ok. 8.785 posiłków. 5) Podgórze - liczba dożywianych osób wynosi 105 dziennie, szacunkowo w okresie trwania umowy wydanych zostanie ok. 26.355 posiłków. 6) Nowe Miasto - liczba dożywianych osób wynosi 150 dziennie, szacunkowo w okresie trwania umowy wydanych zostanie ok. 37.650 posiłków. 7) Piaskowa Góra - liczba dożywianych osób wynosi 65 dziennie, szacunkowo w okresie trwania umowy wydanych zostanie ok. 16.315 posiłków. Szacowana łączna liczba osób korzystających z przyznanej pomocy to ok. 650 osób dziennie. Szacunkowo w ciągu trwania umowy wydanych zostanie ok. 163150 posiłków. Ze względu na szczególny charakter przedmiotowego zamówienia, zamawiający informuje, że liczba ta może ulegać zmianie w ciągu trwania umowy o ok. 20%. Dożywianie odbywać się będzie od poniedziałku do piątku przez cały okres realizacji zamówienia. Posiłki muszą zawierać nie mniej niż 1000 kcal. 1) Posiłki muszą być jednodaniowe. W okresie tygodniowym skład posiłków musi przedstawiać się następująco: a. 2 posiłki - ziemniaki, kasza lub ryż, mięso (drobiowe, wieprzowe lub wołowe), surówka lub jarzyna, kompot lub kisiel, b. 1 posiłek - ziemniaki, ryba (np.: dorsz lub mintaj itp.), surówka lub jarzyna, kompot lub kisiel, c. 1 posiłek - danie mączne (np.: pierogi, makaron z sosem, naleśniki, placki lub łazanki), kompot lub kisiel, d. 1 posiłek - zupa z wkładką (kiełbasa lub mięso: np.: drobiowe, wieprzowe), chleb. 2) Poszczególne składniki posiłków powinny zawierać co najmniej następujące ilości: a. zupa - 350 ml, b. ziemniaki, kasza, ryż - 300 g, c. mięso - 150 g, d. ryba - 150 g, e. danie mączne - 400 g, f. surówka - 100 g, g. jarzyna - 100 g, h. kompot lub kisiel - 200 ml, i. mięso lub kiełbasa stanowiące wkładkę do zupy - 100 g, j. chleb (do 4 kromek) 3) Inne wymagania, które musi spełniać wykonawca: a. zamawiający nie dopuszcza powtarzalności posiłków w ciągu tygodnia, b. posiłki muszą być przygotowywane ze świeżych artykułów spożywczych, posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia, zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego, c. posiłki mogą być dowożone do miejsca ich wydania, d. wykonawca w przypadku dowożenia posiłków do miejsca wydawania, zobowiązany jest do posiadania atestowanych termosów gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw, e. usługę należy wykonywać w godz. 12.00 - 16.00 od poniedziałku do piątku, bez sobót, niedziel oraz dni ustawowo określonych jako świąteczne, zgodnie z ustawą z dnia 18 stycznia 1951 roku o dniach wolnych od pracy (t. j. Dz. U. z 2015 roku, poz. 90), f. wydawanie posiłków odbywać się będzie dla osób objętych dożywianiem poza kolejnością, g. wykonawca ma obowiązek wydania posiłku do pojemnika zapewnionego przez podopiecznego, pod warunkiem jednak, że pojemnik przeznaczony jest do tego celu, h. skład posiłków należy podać do wiadomości podopiecznych w jadłospisie, sporządzanym odrębnie na każdy dzień, i. szacunkowo dziennie wydawanych będzie ok. 650 posiłków, w ciągu trwania całej umowy - ok. 163150 posiłków. Zamawiający zastrzega, iż podana ilość posiłków w okresie obowiązywania umowy ma charakter orientacyjny, służący tylko dla porównania ofert i tym samym nie stanowi dla zamawiającego zobowiązania do zakupu w podanej ilości, j. zamawiający informuje, iż część posiłków - szacunkowo ok. 20 % winno być przygotowane jako posiłki dietetyczne - zgodnie ze wskazaniami lekarza. O sytuacji takiej zamawiający poinformuje wykonawcę w treści decyzji administracyjnej nie później niż na 7 dni przed rozpoczęciem świadczenia usługi. Składniki z których posiłek taki będzie przygotowany, a także jego gramatura winny być identyczne jak w przypadku posiłku zwykłego, k. wykonawca zobowiązany będzie do utylizacji resztek i odpadów pokonsumpcyjnych, l. wykonawca jest zobowiązany do zapewnienia lokalu w danej dzielnicy, zgodnie z podziałem w pkt 1 SIWZ, m. wymagane jest, aby lokal posiadał odpowiednią infrastrukturę techniczną i lokalową, niezbędną do spożywania posiłku oraz aby był dopuszczony do prowadzenia działalności w przedmiotowym zakresie przez odpowiednie służby sanitarne oraz aby spełniał warunki wynikające z przepisów dotyczących ochrony przeciwpożarowej i przepisów ustawy z dnia 7 lipca 1994 roku Prawo budowlane (t. j. Dz. U. z 2013 roku, poz. 1409 z późn. zm.). n. zamawiający dopuszcza możliwość utworzenia przez wykonawcę dodatkowych punktów żywieniowych w obrębie jednej dzielnicy, - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający żąda wniesienia wadium w kwocie 15.000,00 zł (słownie: piętnaście tysięcy 00/100 zł). Zgodnie z art. 45 ust. 3 ustawy PZP wadium wnosi się przed upływem terminu składania ofert (decyduje termin uznania rachunku bankowego zamawiającego). Wadium może być wnoszone w formach przewidzianych w art. 45 ust. 6 ustawy PZP. Wadium wniesione w pieniądzu zamawiający przechowuje na rachunku bankowym. Wadium wnoszone w pieniądzu wpłaca się zgodnie z art. 45 ust. 7 ustawy PZP przelewem na konto Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Wałbrzychu: Bank Handlowy w Warszawie S.A. 90 1030 1289 0000 0000 9000 2031 przelewem z zaznaczeniem: wadium przetargowe: Dożywianie podopiecznych przez MOPS w Wałbrzychu. Zamawiający zwraca wadium w trybie i na zasadach określonych w art. 46 ustawy PZP.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Termin płatności
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: mops.walbrzych.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Przygotowanie, dowiezienie i wydanie gorącego posiłku jednodaniowego osobom skierowanym przez Ośrodek Pomocy Społecznej w Bogatyni
Dodano: 2016-07-27 - Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług przygotowywania i wydawania posiłków. Usługa obejmuje przygotowywanie i wydawanie wyżywienia całodziennego (trzech posiłków).
Dodano: 2016-07-26 - Zakup usług polegających na przygotowaniu gorących posiłków jednodaniowych z komponentów zakupionych przez Wykonawcę wraz z dowozem do miejsc wskazanych przez Zamawiającego
Dodano: 2016-07-21 - świadczenie usług przygotowywania i wydawania posiłków profilaktycznych w jednym okresie zimowym 2016/2017 dla pracowników i policjantów KPP Jawor ul. Armii Krajowej 2.
Dodano: 2016-07-05 - Przygotowanie, dostawa i wydawanie posiłków dla dzieci uczęszczających do przedszkola i szkoły podstawowej w Zespole Szkolno - Przedszkolnym w Świerzawie, Szkole podstawowej w Sokołowcu oraz Gimnazjum w Świerzawie
Dodano: 2016-07-04 - Przygotowanie uroczystego obiadu z okazji święta Wrocławia dla maksymalnie 40 osób, gości Prezydenta - laureatów Nagrody Wrocławia oraz Nagrody Prezydenta Wrocławia w dniu 24 czerwca 2016 r.
Dodano: 2016-06-08 - Świadczenie usług żywienia chorych tj. przygotowanie i dostarczenie posiłków dla pacjentów Zakładu Lecznictwa Odwykowego dla osób Uzależnionych od Alkoholu w Czarnym Borze w okresie od 01-07-2016r. do 30-06-2017r.
Dodano: 2016-06-08 - Przygotowanie, dostarczenie i wydawanie posiłków dla dzieci przedszkolnych i uczniów w Gminnym Zespole Szkół w Bielanach Wrocławskich ul. Akacjowa1, 55-040 Bielany Wrocławskie
Dodano: 2016-06-06 - Usługa przygotowywania i wydawania posiłków dla zatrzymanych w Komendzie Miejskiej Policji we Wrocławiu KP Krzyki ul. Ślężna 115-129,
Dodano: 2016-05-25 - Przygotowywanie i dostarczanie gorących dwudaniowych posiłków dla klientów Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Strzelinie, w okresie od 01.07.2016 r. do 31.12.2016 r.
Dodano: 2016-05-24