Przetargi.pl
Dożywianie dzieci z Zespołów Oświatowych w Pruszynie i w Golicach w roku 2014

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Siedlcach ogłasza przetarg

  • Adres: 08-110 Siedlce, ul. M. Asłanowicza 10
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 25 633 09 64 , fax. 25 633 17 90
  • Data zamieszczenia: 2013-11-21
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Siedlcach
    ul. M. Asłanowicza 10 10
    08-110 Siedlce, woj. mazowieckie
    tel. 25 633 09 64, fax. 25 633 17 90
    REGON: 00518366600000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dożywianie dzieci z Zespołów Oświatowych w Pruszynie i w Golicach w roku 2014
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostawa posiłków dla dzieci z Zespołów Oświatowych w Pruszynie i w Golicach zwanych dalej łącznie także szkołami na terenie Gminy Siedlce w dniach od poniedziałku do piątku. Rodzaj posiłku:trzy razy w tygodniu - obiad typu drugie danie mięsny, danie mięsne musi występować w co najmniej trzech rodzajach nie powtarzających się w przeciągu tygodnia, do dań mięsnych nie zalicza się wątróbki, kaszanki, bigosu. Dwa razy w tygodniu obiad typu drugie danie z jajkiem lub rybą albo też posiłek typu naleśniki, placki ziemniaczane, pierogi, krokiety, jajko, ryba, naleśniki, placki ziemniaczane, pierogi, krokiety mają być podawane przemiennie. Do posiłków mają być podawane przemiennie w danym tygodniu surówki i jarzyny gotowane. W tym samym tygodniu dany rodzaj surówki lub jarzyn gotowanych nie może się powtórzyć. Do posiłków co najmniej dwa razy w tygodniu mają być podawane ziemniaki, w pozostałych dniach może być podana kasza, ryż lub makaron, obowiązek ten nie dotyczy dni, w których podawane będą dania typu naleśniki, placki ziemniaczane, pierogi, krokiety. Gramatura posiłku: ziemniaki, kasza lub ryż albo makaron 200 g, mięso lub ryba 80 g + surówka lub jarzyny gotowane 100g, naleśniki, placki ziemniaczane, pierogi od 250 g do 300 g. Dostawa posiłków własnym transportem w specjalistycznych pojemnikach w opakowaniach jednorazowych zapewniających właściwą temperaturę i posiadających wymagane atesty dopuszczające ich wykorzystanie w żywieniu ludzi w terminach od poniedziałku do piątku między godziną 11:00 a 13:00 do niżej wymienionych szkół: Zespół Oświatowy w Golicach 19 sztuk dziennie, Zespół Oświatowy w Pruszynie 33 sztuki dziennie. W okresie objętym zamówieniem przewiduje się wydanie łącznie 9.724 posiłków, liczba ta w ciągu roku może ulec zmianie. Zmniejszenie lub zwiększenie do 20% liczby posiłków określonych w pkt 3.2 nie powoduje zmiany umowy. Dla potrzeb badań żywności przez SANEPiD Wykonawca będzie zostawiał codziennie w miejscu sporządzania posiłków próbki wszystkich dostarczanych do szkół potraw. Posiłki muszą posiadać wymaganą przepisami kaloryczność i muszą być sporządzone zgodnie z wymaganiami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Produkcja, przechowywanie i dostarczanie powinno odbywać się w odpowiednich warunkach higieniczno sanitarnych. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie z dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity Dz. U. z 2010 roku Nr 136, poz. 914 z późn. zm.) łącznie z właściwymi przepisami wykonawczymi oraz zaleceniami Głównego Inspektora i Instytutu Żywności i Żywienia w sprawie norm wyżywienia i żywienia, jakie obowiązują w zakładach żywienia zbiorowego oraz jakości zdrowotnej żywności, z uwzględnieniem zaleceń dotyczących: wyposażenia (stanu technicznego i sanitarnego pomieszczeń i urządzeń), personelu (kwalifikacje i niezbędne badania lekarskie), cyklu produkcyjnego i jego poszczególnych etapów (przestrzegania zasad sanitarno higienicznych na każdym etapie: produkcji posiłków, składowania i magazynowania produktów, przewozu posiłków).
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Oferta musi być zabezpieczona wadium w wysokości 500,00 zł (słownie: pięćset złotych). Wadium może być wnoszone w formach wymienionych w ar. 45 ust. 6 Ustawy. Wadium musi obejmować okres związania ofertą, tj. 30 dni. Termin wniesienia wadium upływa dnia 09.12.2013 r. o godz. 10:00

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.gops.gminasiedlce.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach