Przetargi.pl
Dożywianie dzieci w Zespole Szkół w Ińsku

Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 73-140 Ińsko, ul. Bohaterów Warszawy 38
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Telefon/fax: tel. 91 5621023-4 , fax. 91 5623063
  • Data zamieszczenia: 2010-02-26
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. Bohaterów Warszawy 38 38
    73-140 Ińsko, woj. zachodniopomorskie
    tel. 91 5621023-4, fax. 91 5623063
    REGON: 00053056000026
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dożywianie dzieci w Zespole Szkół w Ińsku
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Zamówienie obejmuje prowadzenie stołówki oraz usługę dożywiania dzieci Zespołu Szkół w Ińsku w zakresie przygotowywania i wydawania śniadań, obiadów w pełnej porcji i porcji pomniejszonej - tzw. ciepły posiłek. Przewidywana ilość posiłków w całym roku szkolnym 2009/2010 wynosi: - obiady w pełnej porcji - 17151 szt., - porcje pomniejszone - ciepły posiłek - 5153szt. Liczba ta w trakcie okresu dożywiania może ulec zmianie co może wpłynąć na zwiększenie jak i na zmniejszenie liczby posiłków. Śniadania będą wydawane w sezonie zimowym. Dokładny okres wydawania śniadań każdorazowo zostanie ustalony z Zamawiającym. Realizacja powyższego zadania polegała będzie na przygotowywaniu na miejscu śniadań (w sezonie zimowym), dwudaniowych obiadów w pełnej porcji oraz porcji pomniejszonej tzw. ciepły posiłek. Posiłki muszą odpowiadać normom żywieniowym, obowiązującym w tzw. punktach zbiorowego żywienia, tj. powinny być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, sporządzone z pełnowartościowych, świeżych artykułów spożywczych, posiadających aktualne terminy ważności., wg wymogów sztuki kulinarnej i sanitarnej zgodnie z Ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006r. (tj. Dz. U. z 2006r., nr 171, poz. 1225 z póź. zm). Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania badań sprawdzających kaloryczność zamawianego posiłku. W przypadku stwierdzenia, że posiłek nie spełnia parametrów określonych w zamówieniu. Zamawiający kosztami badania obciąży Wykonawcę.. Ustala się obowiązującą gramaturę dla dwudaniowych obiadów w pełnej porcji nie mniej niż: zupa - 250 ml; mięso - 80g; ziemniaki lub zamiennik (makaron, ryż lub inne) - 200g.; surówka lub jarzynka - 60g.; kompot lub napój - 200 ml. Z Wykonawcą, który zostanie wyłoniony w przetargu, zostanie podpisana umowa dzierżawy kuchni oraz stołówki szkolnej. Wykonawca na własny koszt będzie musiał wyposażyć kuchnię oraz stołówkę gdyż całe wyposażenie jest własnością obecnego dzierżawcy. Wykonawca w ramach świadczonych usług zobowiązany jest do współpracy z Dyrektorem Zespołu Szkół w Ińsku.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.insko.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach