Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Warcie ogłasza przetarg
- Adres: 98-290 Warta, Rynek im. Wł. St. Reymonta 1
- Województwo: łódzkie
- Telefon/fax: tel. 0-43 829 40 29 , fax. 0-43 829 40 29
- Data zamieszczenia: 2013-11-22
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Warcie
Rynek im. Wł. St. Reymonta 1 1
98-290 Warta, woj. łódzkie
tel. 0-43 829 40 29, fax. 0-43 829 40 29
REGON: 00527325700000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Jednostka gminna
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dożywianie dzieci w szkołach podstawowych i gimnazjach w 2014r. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1 Dożywianie dzieci w szkołach podstawowych i gimnazjach w 2014r. 2 Opis przedmiotu zamówienia: Dożywianie dzieci w szkołach ma polegać na przygotowaniu i dostarczeniu gorących posiłków jednodaniowych dzieciom w szkołach. 3 Wykonawca zobowiązany będzie do wydawania posiłków. 4 Dożywianie dzieci odbywać się będzie od poniedzialku do piątku w dni nauki szkolnej w okresie od 02.01.2014r do 31.12.2014r, z uwzględnieniem przerw w nauce (przerwa wakacyjna, ferie zimowe, przerwy świąteczne itp.). 5 Szacunkowa liczba dzieci objętych dożywianiem to ok. 130 dzieci (liczba ta w trakcie roku 2013 może ulec zmianie - zmniejszeniu lub zwiększeniu). 6 Dzienna ilość posiłków to 130 szt, w następujących szkołach: Szkoła Podstawowa w Jakubicach - 18 porcji; Szkoła Podstawowa w Raczkowie 12 porcji; Szkoła Podstawowa w Cielcach 17 porcje; Szkoła Podstawowa w Ustkowie 18 porcji; Szkoła Podstawowa Jeziorsku 8 porcji; Szkoła Podstawowa we Włyniu 10 porcji; Publiczne Gimnazjum w Warcie 37 porcji; Szkoła Specjalna w Warcie 10 porcji; Łącznie 130 porcji. 7 Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za zmniejszenie ilości posiłków. 8 Posiłki mogą być wydawane w naczyniach jednorazowych, ze sztućcami jednorazowymi. Naczynia oraz sztućce muszą posiadać wymagane atesty dopuszczające ich wykorzystanie w żywieniu ludzi. 9 Posiłki muszą posiadać wymaganą przepisami kaloryczność i muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Produk-cja, przechowywanie i dostarczanie powinno odbywać się w odpowiednich warunkach higieniczno- sanitarnych. Wykonawca zobowiązuje się przygotowywać posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz.U. z 2006r Nr 171, poz. 1225 z późn. zm.) łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy. 10 Posiłki muszą być dostarczone do szkół najpóźniej przed rozpoczęciem długiej prze-rwy lekcyjnej i wydany podczas przerwy. Muszą być wykonane ze świeżych artyku-łów spożywczych posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia. 11 Wykonawca będzie dostarczać posiłki własnym transportem przystosowanym do przewozu żywności, na własny koszt w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. 12 Wykonawca poniesie koszty załadunku i rozładunku wszystkich posiłków. 13 Wykonawca zadba o czystość termosów, w których odbywać się będzie transport posiłków. 14 Brudne naczynia i sztućce wykonawca uprzątnie natychmiast po spożyciu przez dzieci posiłku i wywiezie ze szkoły. 15 Wykonawca będzie zobowiązany do wydawania posiłków uprawnionym uczniom. 16 Każdy posiłek będzie składał się z jednego dania tzn. zupa z wkładką mięsną lub z tzw. drugiego dania. Drugie danie ma być posiłkiem mięsnym lub bezmięsnym trzy razy w tygodniu ( poniedziałek, środa, piątek). Jedna porcja zupy musi posiadać obję-tość min. 500 ml. Jedna porcja drugiego dania musi posiadać gramaturę nie mniejszą niż 400 gram, w tym mięso - 100 g , surówka - 100 g oraz ziemniaki, ryż, kasza lub makaron - 200g. Jeden raz w tygodniu drugie danie mogą stanowić pierogi, kopytka, naleśniki z serem lub krokiety - w ilości 400 gramów. 17 Kaloryczność każdego posiłku nie może być mniejsza niż 600 kcal. 18 Jadłospis będzie układany przez wykonawcę na okres jednego tygodnia i dostarcza-ny Dyrektorom szkół. Zamawiający nie dopuszcza, aby w ciągu jednego tygodnia (5 dni) wystąpiła powtarzalność tego samego dania lub zupy. 19 Sprawy organizacyjne związane z bezpośrednim wydawaniem posiłków obciążają Dyrektorów szkół i z nimi należy uzgadniać wszystkie z tym związane szczegóły. 20 Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania badań sprawdzających posiłki zarówno pod względem higienicznym jak i kalorycznym. W przypadku stwierdzenia, że posiłek nie spełnia parametrów określonych w obowiązujących przepisach oraz w specyfikacji istotnych warunków zamówienia kosztami badania Zamawiający obciąży Wykonawcę. 21 Dla potrzeb badań żywności przez Sanepid wykonawca zobowiązany jest do prze-chowywania przez 48 godzin po 150g każdej części składowej potraw. Po upływie te-go czasu próbki posiłków mogą być zniszczone. 22 Jednorazowa cena posiłku brutto powinna zawierać koszt posiłku, jego sporządzenia, opakowania oraz dostarczenia do szkoły i wydania uczniom. 23 Do oferty Wykonawca ma załączyć przykładowy, miesięczny jadłospis. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.gimwarta.pl zakładka MGOPS
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Przygotowanie i wydanie gorącego posiłku dla uczniów Zespołu Szkolno-Przedszkolnego i Gimnazjum w Lubochni, uczniów Publicznej Szkoły Podstawowej w Glinniku oraz osób dorosłych
Dodano: 2016-07-26 - Przygotowanie i dostarczanie dwudaniowych obiadów (posiłki gorące) dla potrzeb: - Domu Dziennego Pobytu dla Osób Niepełnosprawnych w Łodzi przy ul. Ćwiklińskiej 5a, - Domu Dziennego Pobytu w Łodzi przy ul. Ćwiklińskiej 18
Dodano: 2016-07-13 - Świadczenie usług gastronomicznych w zakresie całodobowego żywienia pensjonariuszy Domu Pomocy Społecznej w Łodzi ul. Sierakowskiego 65
Dodano: 2016-06-14 - Świadczenie usług gastronomicznych w zakresie całodobowego żywienia pensjonariuszy Domu Pomocy Społecznej w Łodzi ul. Sierakowskiego 65
Dodano: 2016-06-03 - Przygotowanie i dostarczenie posiłków dla dzieci Publicznego Przedszkola nr 2 w Wieluniu
Dodano: 2016-06-03 - Nr postepowania 88/ZP/16. Postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego prowadzonego w trybie przetargu nieograniczonego o wartości nie przekraczającej 209 000 euro na kompleksową usługę żywienia pacjentów Wojewódzkiego Szpitala Specjalistycznego im. M Kopernika w Łodzi.
Dodano: 2016-05-17 - Przygotowanie i dostawa dwudaniowych obiadów dla Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Łodzi
Dodano: 2016-04-26 - Nr sprawy 18/ZP/16. Postępowania o udzielenie zamówienia publicznego prowadzonego w trybie przetargu nieograniczonego o wartości nie przekraczającej 209 000 euro na kompleksową usługę żywienia pacjentów i personelu WSS im. M Kopernika w Łodzi.
Dodano: 2016-01-25 - Przedmiotem zamówienia jest Usługa kompleksowego żywienia pacjentów w Zduńskowolskim Szpitalu Powiatowym Sp. z o.o.. Wspólny Słownik Zamówień:55321000-6- usługi przygotowywania posiłków, 55520000-1 - usługi dostarczania posiłków 1589422-9 posiłki szpitalne,
Dodano: 2016-01-13 - Świadczenie usług związanych z przygotowaniem całodziennych posiłków z uwzględnieniem zaleceń dietetycznych oraz ich dystrybucja na poszczególne oddziały szpitalne.
Dodano: 2015-12-10