Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg
- Adres: 12-160 Wielbark, ul. W. Jagiełły 8
- Województwo: warmińsko-mazurskie
- Telefon/fax: tel. 89 621 83 31 , fax. 89 621 83 31
- Data zamieszczenia: 2014-07-09
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej
ul. W. Jagiełły 8 8
12-160 Wielbark, woj. warmińsko-mazurskie
tel. 89 621 83 31, fax. 89 621 83 31
REGON: 00445381000000 - Adres strony internetowej zamawiającego: http://gops-wielbark.pl http://wielbark-ug.bip-wm.pl/public/
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
DOŻYWIANIE DZIECI W SZKOŁACH NA TERENIE GMINY WIELBARK W OKRESIE OD 02.09.2014 r. DO 25.06.2015 r. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiot zamówienia obejmuje codzienne przygotowanie i dostawę do placówek oświatowych na terenie gminy Wielbark oraz wydawanie gorących obiadów jednodaniowych w następującej formie: - trzy razy w tygodniu (poniedziałki, środy i piątki) zupa z mięsną wkładką o pojemności 400 ml (w tym 50g mięsa lub kiełbasy) podana ze świeżym pieczywem bez ograniczenia ilościowego, - dwa razy w tygodniu (wtorki i czwartki) drugie danie będące posiłkiem mięsnym lub rybnym z surówką lub gotowanymi jarzynami oraz kompotem lub sokiem owocowym. Do mięsa mogą być podawane zamiennie ziemniaki, kasza, ryż, makaron. Drugie danie mogą też stanowić pierogi, naleśniki, kopytka, makaron z sosem, krokiety lub inne. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki jednodaniowe o kaloryczności nie mniejszej niż 550 kcal i gramaturze nie mniejszej niż: ziemniaki, kasza, ryż lub makaron - 200 g, mięso lub ryba - 100 g, surówka lub jarzyny - 100 g, pierogi, naleśniki z serem, kopytka, makaron z sosem, krokiety lub inne - 200 g, napój, sok - 200 ml. Zamawiający zastrzega, że danie takie jak pierogi, naleśniki z serem, kopytka, makaron z sosem, krokiety winny być maksimum 2x (dwa razy) w miesiącu. Dożywianie ma być realizowane w dni objęte nauką szkolną od poniedziałku do piątku w czasie trwania roku szkolnego z uwzględnieniem przerw w nauce (przerwa wakacyjna, ferie zimowe oraz przerwy świąteczne itp.), od dnia 02 września 2014 roku do 25 czerwca 2015 roku . Dożywianiem będą objęci wskazani, na podstawie list ze szkół, zatwierdzonych przez dyrektora, uczniowie placówek oświatowych z terenu gminy Wielbark. Wykonawca w pierwszym dniu każdego miesiąca będzie dostarczał miesięczny jadłospis do dyrektorów poszczególnych szkół. Dostawa posiłków ma się odbywać w dni nauki szkolnej do następujących szkół: Szkoła Podstawowa w Wielbarku 132 uczniów Gimnazjum w Wielbarku 118 uczniów Szkoła Podstawowa w Łatanej Wielkiej 70 uczniów Szkoła Podstawowa w Zabielach 47 uczniów Planowana liczba posiłków dziennie wynosi 367 sztuk. Liczba posiłków może ulec zmianie (zwiększeniu lub zmniejszeniu), za co Zleceniodawca nie ponosi odpowiedzialności. W przypadku nieobecności ucznia w szkole posiłek może odebrać, rodzic, opiekun, rodzeństwo na podstawie wydanej przez GOPS decyzji. Posiłki muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Muszą też być wykonane ze świeżych warzyw i artykułów spożywczych, posiadających aktualny termin ważności. Świadczenie usług żywieniowych powinno być zgodne z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006r. Nr 17, poz. 1225) oraz zaleceniami Głównego Inspektora Sanitarnego i Instytutu Żywności i Żywienia w sprawie norm wyżywienia i żywienia, jakie obowiązują w zakładach żywienia zbiorowego oraz jakości zdrowotnych żywności. Ponadto w zakresie jakości usług (w sposób gwarantujący jakość posiłków zgodną z zalecanymi normami dotyczącymi zawartości składników pokarmowych zapewniając ich różnorodność). Wykonawca będzie dostarczać posiłki własnym transportem w pojemnikach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury. Przewożenie żywności musi odbywać się zgodnie z systemem HACCP. System HACCP gwarantuje najwyższe standardy żywności, a tym samym zachowanie wysokiej jakości transportowanych produktów. W trakcie transportu potraw należy przestrzegać następujących zasad: - (potrawy serwowane na gorąco winny utrzymywać temperaturę 600C i czas ich przewozu nie może przekraczać jednej godziny od czasu ich wytworzenia). Wykonawca poniesie koszty załadunku i rozładunku wszystkich dostaw posiłku oraz ich wydawania. Ponadto Wykonawca zapewni naczynia (talerze, sztućce), na których będą spożywane posiłki. Miejsce i godziny wydawania posiłków w szkołach zostaną ustalone przez wykonawcę indywidualnie dla każdej placówki bezpośrednio z dyrekcją szkoły. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555200001
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: nie dotyczy
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://gops-wielbark.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- DOŻYWIANIE DZIECI W SZKOŁACH NA TERENIE GMINY WIELBARK W OKRESIE OD 02.09.2016r. DO 29.06.2017r.
Dodano: 2016-06-28 - Przygotowanie i dostarczanie posiłków w postaci pierwszego i drugiego dania, w pojemnikach jednorazowych, dla uczestników Środowiskowego Domu Samopomocy dla osób z chorobą Alzhaimera oraz innymi zaburzeniami psychicznymi znajdującego się przy ul. Kościuszki 28B, 19-300 Ełk.
Dodano: 2016-02-02 - PRZYGOTOWANIE, DOSTARCZANIE I WYDAWANIE POSIŁKÓW W PLACÓWKACH OŚWIATOWYCH NA TERENIE GMINY ŚWIĘTAJNO W OKRESIE OD 01.03.2016 ROKU DO 31.12.2016 ROKU
Dodano: 2016-01-29 - Dowożenie posiłków
Dodano: 2016-01-14 - Usługi przygotowania i dowozu posiłków dla osób zatrzymanych na potrzeby jednostek Policji województwa warmińsko-mazurskiego.
Dodano: 2015-12-22 - Usługi przygotowania i dowozu posiłków dla osób zatrzymanych jednostek Policji województwa warmińsko-mazurskiego i Policyjnej Izbie Dziecka Komendy Wojewódzkiej Policji w Olsztynie przy ul. Borowej 9
Dodano: 2015-11-27 - Dostarczanie całodziennego wyżywienia mieszkańcom Domu Pomocy Społecznej w Wydminach
Dodano: 2015-11-10 - Przygotowanie i dostawa całodziennych posiłków dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej.
Dodano: 2015-10-23 - Przygotowanie, dostarczanie i wydawanie posiłków w szkołach na terenie Gminy Świętajno w okresie od 14.09.2015r. do 31.12 2015r.
Dodano: 2015-08-07 - DOŻYWIANIE DZIECI W SZKOŁACH NA TERENIE GMINY WIELBARK W OKRESIE OD 02.09.2015 r. DO 23.06.2016 r.
Dodano: 2015-06-24