Gmina Wałcz ogłasza przetarg
- Adres: 78-600 Wałcz, ul. Dąbrowskiego 8
- Województwo: zachodniopomorskie
- Telefon/fax: tel. 067 2580241 , fax. 067 2580241
- Data zamieszczenia: 2011-08-22
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Gmina Wałcz
ul. Dąbrowskiego 8 8
78-600 Wałcz, woj. zachodniopomorskie
tel. 067 2580241, fax. 067 2580241
REGON: 57079152000000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.gminawalcz.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dożywianie dzieci w szkołach na terenie Gminy Wałcz w roku szkolnym 2011/2012 - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1.1 Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostarczanie posiłków na dożywianie dzieci w szkołach na terenie Gminy Wałcz. Prognozowana liczba dzieci objętych dożywianiem wynosi 723 . Liczba dni nauki w roku szkolnym 2011/2012 wynosi 180. Dożywianie dzieci odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w dni nauki szkolnej poczynając od 12 września 2011 r. do końca zajęć szkolnych w roku szkolnym 2011/2012. Przedmiot zamówienia składa się z 9 części . Prognozowana dzienna ilość posiłków dla poszczególnych części - szkół wynosi : Część 1 . Szkoła Podstawowa im Jana Pawła II w Strącznie - 143 Część 2 .Szkoła Podstawowa im. 4 Dywizji Piechoty w Szwecji - 36, Część 3 . Szkoła Podstawowa im. Janusza Korczaka w Gostomi - 58, Część 4. Szkoła Podstawowa im. Jana Brzechwy w Różewie - 101, Część 5. Szkoła Podstawowa im Unii Europejskiej w Karsiborze - 136, Część 6. Szkoła Podstawowa im. Juliana Tuwima w Witankowie - 48, Część 7. Szkoła Podstawowa w Dębołęce - 41, Część 8. Gimnazjum w Lubnie - 46 Część 9. Gimnazjum im Ks. Jana Twardowskiego w Chwiramie - 114. 1.2. Usługa będzie polegała na przygotowaniu i dostarczeniu do w/w Szkół posiłków w następującej formie : 1.2.1 posiłek jednodaniowy gorący składający się z ; a/ zupa z wkładką + pieczywo ( 1 bułka lub 2 kromki chleba ), O obowiązującej gramaturę posiłku : - zupa -350 ml. - wkładka - 100 gram, - pieczywo - 1 bułka lub 2 kromki chleba b/ Mięso lub jego porcja + ziemniaki, kasza lub ryż + surówka + napój lub kompot. Ustala się obowiązująca gramaturę posiłku : - mięso lub jego porcja - 100 gram - ziemniaki - 150 gram - lub kasza, ryż ( zamiennie ) 100 gram - surówka - 100 gram , - napój lub kompot - 200 ml. 1.3 Dwa razy w tygodniu będzie dostarczana zupa z wkładką , natomiast trzy razy w tygodniu będzie dostarczane danie z mięsem , ziemniakami lub kaszą lub ryżem i napojem lub kompotem . Za danie z mięsem, jeden raz w tygodniu posiłek mogą stanowić pierogi , naleśniki z serem , krokiety lub danie z makaronem o minimalnej gramaturze - 200 gram + napój lub kompot 1.4 Zamawiający nie dopuszcza aby w ciągu jednego tygodnia ( 5 dni nauki szkolnej ) wystąpiła powtarzalność tego samego dania lub zupy. 1.5 Posiłki przygotowane przez Wykonawcę pod względem technologii wykonania i jakości , spełniać muszą normy określone przez Instytut Żywności i Żywienia dzieci i Młodzieży. 1.6 Posiłki muszą posiadać wymaganą przepisami kaloryczność i muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Muszą być wykonane ze świeżych produktów spożywczych posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia. 1.7 Wykonawca będzie zobowiązany do przygotowania i przedstawienia zleceniodawcy ( Dyrektorom Szkół ) z co najmniej tygodniowym wyprzedzeniem , jadłospisów dotyczących dożywiania w poszczególnych dniach . 1.8 W okresie dożywiania liczba posiłków może ulegać zmianie tj zwiększeniu lub zmniejszeniu do 20 %. 1.9 Godziny dostarczenia posiłków Wykonawca ustali z Dyrektorami poszczególnych szkól. 1.10 Przygotowanie i dostarczenie gorących posiłków powinno być wykonywane przez kadrę posiadająca wymagane kwalifikacje zawodowe oraz w oparciu o bazę kuchenną do sporządzania posiłków. 1.11 Posiłki będą wydawane na terenie Szkół . Posiłki Wykonawca będzie dostarczał we własnym zakresie , na własny koszt we własnych specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. 1.12 Zamawiający zapewnia naczynia i sztućce do spożywania wydawanych posiłków . 1.13 Wydawanie posiłków leży po stronie zamawiającego 1.14 Wykonawca będzie ponosił koszty załadunku i rozładunku wszystkich dostaw posiłków oraz koszty i odpowiedzialność za czystość używanych termosów. 1.15 Informacje o zmianach w liczbie dostarczanych posiłków lub dodatkowych dniach wolnych od nauki szkolnej Zamawiający ( Dyrektor Szkoły lub osoba przez niego upoważniona ) , jest obowiązany przekazać do Wykonawcy w terminie z co najmniej 7 dniowym wyprzedzeniem . - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Brak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.ug.walcz.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Przygotowanie i dostawa posiłków do szkół i punktów przedszkolnych na terenie Gminy Przelewice od 1 września do 31 grudnia 2016 r.
Dodano: 2016-07-22 - DOŻYWIANIE UCZNIÓW W SZKOŁACH Z TERENU GMINY BROJCE
Dodano: 2016-07-06 - PRZYGOTOWANIE I DOSTAWA POSIŁKÓW OBIADOWYCH DO SZKÓŁ NA TERENIE GMINY DOLICE I PROWADZENIE KUCHNI W GIMNAZJUM W DOLICACH
Dodano: 2016-06-15 - Dożywianie dzieci szkolnych z terenu gminy Moryń w latach 2016 i 2017.
Dodano: 2016-01-05 - Dożywianie dzieci szkolnych z terenu gminy Moryń w latach 2016 i 2017
Dodano: 2015-12-10 - Dożywianie dzieci w szkołach podstawowych i gimnazjum w okresie od 07.01.2016r. do 22.06.2017r.
Dodano: 2015-12-09 - Dożywianie uczniów na terenie Gminy Świdwin w 2016 roku
Dodano: 2015-11-09 - Dożywianie uczniów wraz z prowadzeniem stołówki w Zespole Szkół Publicznych w Dobrzanach w 2016 roku
Dodano: 2015-11-06 - Dożywianie dzieci na terenie Gminy Przelewice w okresie od 01.10.2015 r. do 31.08.2016 r.
Dodano: 2015-08-21 - Dożywianie dzieci na terenie Gminy Przelewice w roku szkolnym 2015/2016
Dodano: 2015-08-10