Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Rychlikach ogłasza przetarg
- Adres: 14-400 Rychliki,
- Województwo: warmińsko-mazurskie
- Telefon/fax: tel. 55 248 84 73 , fax. 55 248 84 73
- Data zamieszczenia: 2011-08-25
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Rychlikach
14-400 Rychliki, woj. warmińsko-mazurskie
tel. 55 248 84 73, fax. 55 248 84 73
REGON: 17000867900000 - Adres strony internetowej zamawiającego: rychliki-ug.bip-wm.pl/
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Rychlikach
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dożywianie dzieci w Szkołach na terenie Gminy Rychliki w roku szkolnym 2011/2012 - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest dożywianie dzieci w n/w szkołach na terenie Gminy Rychliki w roku szkolnym 2011/2012: - Gimnazjum w Rychlikach - Szkoła Podstawowa w Jelonkach - Szkoła Podstawowa w Rychlikach polegające na przygotowaniu z zakupionych przez siebie produktów i dostarczeniu do w/w szkół około 138 gorących posiłków dziennie przez 5 dni w tygodniu z wyłączeniem dni wolnych od zajęć. Podane ilości są szacunkowe i w czasie obowiązywania umowy mogą ulec zmianie (zmniejszeniu), co oznacza, że nie stanowią ostatecznego wymiaru zamówienia, w wyniku czego nie mogą być podstawą do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw lub podstawą odmowy wykonania zamówienia. Dostawa posiłków odbywać się będzie od 12.09.2011r. do 28.06.2012r. w terminach, miejscach i godzinach ustalonych z dyrektorami szkół. Zamawiający zobowiązany jest do dostarczenia Wykonawcy liczby uczniów, którzy będą korzystać z posiłków. Wykonawca odpowiada za zgodność jakości dostarczonego gorącego posiłku z obowiązującymi w kraju normami Instytutu Żywności i Żywienia dzieci i młodzieży szkolnej. Posiłek, sposób jego przygotowania oraz transport powinien odbywać się z zachowaniem odpowiednich warunków higieniczno sanitarnych oraz spełniać warunki określone w powszechnie obowiązujących przepisach prawa, w szczególności w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010r. Nr 136 poz. 914 ze zm.) oraz w przepisach wykonawczych. Posiłki powinny być przygotowywane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, muszą być zróżnicowane, sporządzone z pełnowartościowych produktów. Posiłek każdego dnia jest inny (stosowanie dekadowego jadłospisu) i składać się będzie z zupy z wkładką i pieczywem. Wykonawca przygotowywać będzie posiłki o kaloryczności każdego nie mniejszej niż 450 kcl zgodnie z zalecanymi normami żywieniowymi opublikowanymi przez Instytut Żywności i Żywienia w Warszawie. Jedna porcja zupy powinna mieć objętość 400 ml plus wkładka mięsna 80 gram oraz bułka zwykła 50 gram. Zamawiający zastrzega sobie prawo kontroli właściwego doboru i jakości posiłków. Posiłki Wykonawca dostarczać będzie własnym transportem przystosowanym do przewożenia posiłków, w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. O czystość termosów zadba Wykonawca. Zamawiający zastrzega, iż liczba uczniów korzystających z posiłków może być w każdym miesiącu inna, w zależności od liczby zgłoszeń. Zamawiający zastrzega, iż liczba dzieci zadeklarowanych na dany miesiąc może ulec zmianie w sytuacjach, gdy Zamawiający nie mógł przewidzieć np. choroby dziecka, rezygnacji z posiłku. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555240009
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 181 dni
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: brak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: rychliki-ug.bip-wm.pl/
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Całodzienne wyżywienie wychowanków Młodzieżowego Ośrodka Wychowawczego w Kamionku Wielkim w roku 2014.
Dodano: 2014-08-29 - Całodzienne wyżywienie wychowanków Młodzieżowego Ośrodka Wychowawczego w Kamionku Wielkim w roku 2014
Dodano: 2014-08-28 - Przygotowanie i dostarczanie gorących posiłków dla uczniów szkół podstawowych i zespołów szkół z terenu Gminy Grodziczno.
Dodano: 2014-07-21 - Przygotowanie i dostarczanie gorących posiłków dla uczniów szkół podstawowych i zespołów szkół z terenu Gminy Grodziczno w okresie III - VI 2014
Dodano: 2014-02-05 - Całodzienne wyżywienie wychowanków Młodzieżowego Ośrodka Wychowawczego w Kamionku Wielkim w roku 2014
Dodano: 2013-12-16 - Dostawa gorących posiłków do szkół na terenie gminy Ełk w 2014 roku
Dodano: 2013-12-06 - Przygotowanie i dostarczanie gorących posiłków dla uczniów szkół podstawowych i zespołów szkół z terenu Gminy Grodziczno w okresie II - VI 2014.
Dodano: 2013-11-25 - Dostawa obiadów do Zespołu Szkół w Kisielicach w roku 2014.
Dodano: 2013-11-20 - Catering gotowych potraw dla dzieci w wieku od 3-6 lat do oddziałów przedszkolnych w Kamionku Gminnego Przedszkola w Lipowcu Jasia i Małgosi
Dodano: 2013-08-16 - Usługa polegająca na przygotowywaniu i dostarczaniu posiłków dla młodzieży szkolnej uczestniczącej w zajęciach projektu Kompetencje kluczowe otworzą twoją głowę.
Dodano: 2013-08-05