Przetargi.pl
Dożywianie dzieci w Gminie Jemielno w roku 2015

Urząd Gminy Jemielno ogłasza przetarg

  • Adres: 56-209 Jemielno, Jemielno 81
  • Województwo: dolnośląskie
  • Telefon/fax: tel. 065 5447479 , fax. 065 5447482
  • Data zamieszczenia: 2014-11-21
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Urząd Gminy Jemielno
    Jemielno 81 81
    56-209 Jemielno, woj. dolnośląskie
    tel. 065 5447479, fax. 065 5447482
    REGON: 00053916000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.jemielno.biuletyn.net
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dożywianie dzieci w Gminie Jemielno w roku 2015
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1.Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi polegającej na przygotowywaniu i dostarczaniu gorącego posiłku - obiadu jednodaniowego tj. zup z wkładką lub drugiego dania na przemian w ilości szacunkowej 110 szt. dziennie dla dzieci zakwalifikowanych do dożywania przez Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Jemielnie . 1.1. Dożywianie uczniów odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w dni nauki szkolnej w okresie od 02.01.2015 do 31.12.2015 z uwzględnieniem przerw w nauce (ferii zimowych, wiosennych i letnich oraz innych dni wolnych lub świątecznych zgodnie z kalendarzem roku szkolnego ustalonego na podstawie Rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia 5 października 2010 / Dz. U Nr 186 poz. 1245/w sprawie organizacji roku szkolnego. 1.2.Posiłki będą wydawane uczniom w niżej wymienionych placówkach : -Zespół Szkół w Jemielnie - 50 dzieci; -Zespół Szkół w Irządzach - 50 dzieci; -Punkt przedszkolny w Luboszycach - 10 dzieci; 1.3. Wydawanie posiłków dla najmłodszych dzieci odbywać się będzie w Punkcie Przedszkolnym w Luboszycach. 1.4. Dzieci uczęszczające do Punktu Przedszkolnego w Luboszycach w liczbie 10 dzieci, otrzymywać będą przemiennie kanapkę, drożdżówkę i pączka zamiast jednego gorącego posiłku. 1.5.Podane ilości są wielkościami szacunkowymi i w czasie obowiązywania umowy mogą ulec zmianie, co oznacza, że nie stanowią ostatecznego wymiaru zamówienia, w wyniku czego nie mogą być podstawą do zgłaszania roszczeń z tytułu nie zrealizowanych dostaw lub podstawą odmowy wykonania zamówienia. Wykonawcy będzie przysługiwało prawo do wynagrodzenia wyłącznie za faktycznie dostarczone posiłki. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za zmniejszenie ilości posiłków. 6.Pod pojęciem gorącego posiłku obiadowego należy rozumieć: zupa z wkładką lub drugie danie z surówką. 6.1.Dwa razy w tygodniu posiłek będzie stanowiła zupa z wkładką w postaci mięsa lub wędliny + 2 kromki chleba lub bułka . W przeciągu dwóch tygodni dzieci otrzymają co najmniej cztery rodzaje zup , natomiast bułka lub chleb będą podawane przemiennie w danym tygodniu. 6.2.Dwa razy w tygodniu - obiad drugo daniowy mięsny - danie mięsne musi występować w co najmniej czterech rodzajach niepowtarzających się w przeciągu dwóch tygodni. Do dań mięsnych nie zalicza się wątróbki, kaszanki bigosu. 6.3. Raz w tygodniu obiad mają stanowić pierogi, naleśniki , kopytka , makaron z sosem , krokiety, placki ziemniaczane oraz danie z rybą lub jajkiem - w każdym tygodniu inne danie. Do posiłków drugo daniowych mają być podawane przemiennie w danym tygodniu surówki i jarzyny gotowane . W tym samym tygodniu dany rodzaj surówki lub jarzyn nie może się powtórzyć. Do posiłków drugo daniowych podawane mają być ziemniaki, kasza, makaron lub ryż /na przemian/ oraz obowiązkowo kompot. 7.Zamawiający zastrzega sobie, aby mięso nie było podawane w dni postne. 8.Wydawane posiłki przez oferenta wynikające z przedstawianych jadłospisów nie mogą się powtarzać w okresie miesięcznym. 9.Gramatura gorącego posiłku obiadowego: a)zupa -min. 450 ml; b)ziemniaki , kasza , ryż, makaron- min. 200g; c)mięso lub ryba -min.80 g; d)naleśniki ,placki ziemniaczane, pierogi -min. 250g; e)surówka , jarzyny gotowane -min. 100 g.; f) kompot- min. 150 ml; 10. Posiłek do Punktu Przedszkolnego w Luboszycach w formie kanapki i drożdżówki dostarczany będzie na przemian : 3 razy w tygodniu po 1 kanapce dziennie, 1 raz w tygodniu po drożdżówce i 1 raz w tygodniu po jednym pączku. 10.1.Wymagany skład pojedynczej kanapki: bułka sucha 100g, masło 15g, wędlina lub ser 40g, warzywo 2-4 g. Łączna waga kanapki 160 g., drożdżówka ze słodkim nadzieniem 110g, pączek 110g. Wszystkie bułki i kanapki powinny być zapakowane pojedynczo w folię spożywczą. 11.Godziny dostarczania posiłków uwzględniające rozkład zajęć dydaktycznych wykonawca uzgodni z dyrektorami szkół. 12. Gotowanie i przygotowywanie posiłków odbywać się będzie w kuchni Zespołu Szkół w Jemielnie, natomiast wydawanie dostarczonych posiłków odbywać się będzie w następujących placówkach: a/Zespole Szkół w Jemielnie ; b/Zespole Szkół Irządzach; c/Punkcie przedszkolnym w Luboszycach; 13.Oferent zobowiązuje się do dowozu posiłków przygotowanych w kuchni Zespołu Szkół w Jemielnie do placówki Zespołu Szkół w Irządzach oraz Punktu Przedszkolnego w Luboszycach w specjalnie przystosowanych pojemnikach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury. Posiłki należy dostarczać w ramach kosztów własnych /wraz z załadunkiem i rozładunkiem/ transportem przystosowanym do przewozu żywności zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 19 grudnia 2002 r. w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności, substancji pomagających w przetwarzaniu, dozwolonych substancji dodatkowych i innych składników żywności / Dz. U. z dnia 10 lutego 2003r. 13.1. Przygotowane posiłki należy wydawać w naczyniach ceramicznych. 13.2.Obowiązkiem oferenta będzie odbiór naczyń i pozostałości po posiłku wraz z posprzątaniem pomieszczeń. 13.3.Obowiązkiem oferenta będzie pobieranie i przechowywanie próbek pokarmowych przez okres 72 godzin ze wszystkich przygotowanych i dostarczonych posiłków, każdego dnia z oznaczeniem daty, godziny, zawartości próbki pokarmowej z podpisem osoby odpowiedzialnej za pobieranie tych próbek. 14.Posiłek, sposób jego przygotowania oraz transport powinien spełniać warunki określone w powszechnie obowiązujących przepisach prawa w szczególności w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz w przepisach wykonawczych. 15. Zamawiający oświadcza, że dysponuje pomieszczeniem kuchni wraz z zapleczem, wyposażonym w urządzenia oraz sprzęt przeznaczony do przygotowywania i wydawania posiłków. Wykaz urządzeń przedstawiono na załączniku Nr 8 i załączniku nr 9 do SIWZ. 16. Przygotowanie wszystkich posiłków odbywać się będzie w użyczonych (nieodpłatnie) pomieszczeniach kuchni, znajdujących się w Zespole Szkół w Jemielnie. 17.Pomieszczenia kuchni i stołówki w Zespole Szkół w Jemielnie i stołówki w Zespole Szkół w Irządzach, będą udostępnione przyszłemu oferentowi przez dyrektorów szkół na podstawie odrębnie spisanych umów. Projekt umowy użyczenia kuchni stanowi załącznik Nr 7 do SIWZ. 18. Wykonawca poniesie wszelkie koszty związane z przygotowaniem, dostarczeniem, porcjowaniem i wydaniem posiłków, w szczególności koszty zakupu artykułów spożywczych, koszty obsługi i przygotowywania posiłków, koszty utrzymania personelu, koszty zużycia mediów, koszty transportu posiłków itp. 19.Wykonawca poniesie także wszelkie koszty eksploatacyjne związane z utrzymaniem kuchni i stołówki w Zespole szkół w Jemielnie w szczególności: a) koszty remontów bieżących pomieszczeń (malowanie kuchni, zaplecza kuchennego i stołówki)zgodnie z wymaganiami sanitarno - higienicznymi, b) koszty napraw bieżących i konserwacji powierzonych urządzeń, sprzętu oraz wyposażenia kuchni i stołówki, c) koszty zużycia energii elektrycznej, wody i odprowadzania ścieków, c.o. oraz wywozu nieczystości według wskazań urządzeń pomiarowych. d) koszty uzyskania stosownych zezwoleń; 20.Wykonawca korzystający z pomieszczeń w Zespole Szkół Jemielnie zobowiązany jest do zapewnienia w nich odpowiedniego stanu technicznego i sanitarno - epidemiologicznego, odpowiedniego wyposażenia oraz właściwych warunków bhp. i p.poż, stosownie do wymogów Sanepidu, PIP i innych instytucji mających uprawnienia kontrolne, przyjmując na siebie wszelkie zobowiązania, w szczególności przed rozpoczęciem działalności uzyskania decyzje zezwalające na realizację przedmiotu zamówienia od właściwego inspektora sanitarnego. 21. Wykonawca zobowiązany będzie do przedkładania kierownikowi GOPS w Jemielnie jadłospisów na kolejny miesiąc, najpóźniej na trzy dni przed rozpoczęciem tego miesiąca. 21.1Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany jadłospisu, w przypadku nie spełnienia warunków określonych w SIWZ . 21.2.Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania badań sprawdzających jakość przygotowywanych posiłków, pod względem kaloryczności, gramatury, temperatury, itp.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Zatrudnienie osób z terenu Gminy Jemielno na czas realizacji przedmiotu zamówienia
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.jemielno.biuletyn.net
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach