Gmina Warnice ogłasza przetarg
- Adres: 74-201 Warnice, Warnice 66
- Województwo: zachodniopomorskie
- Telefon/fax: tel. 91 561 28 90 , fax. 91 561 28 90
- Data zamieszczenia: 2013-01-04
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Gmina Warnice
Warnice 66 66
74-201 Warnice, woj. zachodniopomorskie
tel. 91 561 28 90, fax. 91 561 28 90
REGON: 81168570500000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.warnice.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dożywianie dzieci w Gimnazjum w Warnicach w ramach projektu - Przyszłość Polski w naszych rękach. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Zamówienie dotyczy dożywiania dzieci w Gimnazjum w Warnicach w ramach projektu - Przyszłość Polski w naszych rękach. Planowana liczba dożywianych dzieci w skali tygodnia wynosi: a) 180 dzieci tygodniowo - w ramach zadania pierwszego Moc nauki - 30-40 dzieci dziennie według ustalanego harmonogramu b) 15 dzieci tygodniowo - w ramach zadania drugiego Siła ciała i umysłu - według ustalonego harmonogramu. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwiększania lub zmniejszania liczby dożywianych dzieci w zależności od potrzeb. Wykonanie zadania pierwszego obejmuje przygotowanie posiłków jednodaniowych sporządzonych ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia zawierających: - posiłek w formie tzw. suchego prowiantu np: bułka, kanapka z serem, szynką, drożdżówka, pączek, - napój,sok,nektar lub jogurt do picia,koktajl,napój mleczny naprzemiennie - owoc (np. jabłko, banan, nektarynka, kiwi itd.). Zadanie pierwsze obejmuje również dowóz posiłków do szkoły pojazdem spełniającym warunki sanitarne zatwierdzone przez Państwową Stację Sanitarno Epidemiologiczną a także transport posiłków w atestowanych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. Zamawiający wymaga, aby artykuły były przygotowane zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Zamawiający określa, aby: a) wartość kaloryczna całego posiłku w ramach zadania pierwszego wynosiła minimum 450 kcal. b) napój,sok,nektar lub jogurt do picia,koktajl,napój mleczny posiadał pojemność minimum 200 ml. Wykonanie zadania pierwszego obejmuje przygotowanie posiłków jednodaniowych sporządzonych ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia zawierających: - posiłek w formie tzw. suchego prowiantu np: bułka/kanapka z serem, szynką, drożdżówka, pączek, - napój,sok,nektar lub jogurt do picia,koktajl,napój mleczny naprzemiennie - owoc (np. jabłko, banan, nektarynka, kiwi itd.). Zadanie pierwsze obejmuje również dowóz posiłków do szkoły pojazdem spełniającym warunki sanitarne zatwierdzone przez Państwową Stację Sanitarno Epidemiologiczną a także transport posiłków w atestowanych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. Zamawiający wymaga, aby artykuły były przygotowane zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Zamawiający określa, że posiłki wydawane będą w godzinach 14:20 do 14:30. Godzina wydawania posiłków może ulec zmianie na wniosek Koordynatora Projektu z wyprzedzeniem min. 2 dniowym. Liczba posiłków dla poszczególnych dni podawana będzie przez Koordynatora Projektu Przyszłość Polski w naszych rękach na okres 10 dni żywieniowych z wyprzedzeniem min. 2 dniowym. Liczba ilości posiłków dla dożywianych dzieci może być weryfikowana przez Koordynatora Projektu z 1 dniowym wyprzedzeniem. Zamawiający dopuszcza powtarzalności posiłków w ciągu jednego tygodnia nie częściej niż 1 raz. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia. Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zobowiązań umowy. Zamawiający ma prawo kontroli Wykonawcy w trakcie realizacji zamówienia. Lokalizacja miejsca dostawy: Gimnazjum im. Noblistów Polskich w Warnicach, Warnice 30, 74 - 201 Warnice powiat pyrzycki, woj. zachodniopomorskie Osobą odpowiedzialną za przyjęcie dostaw jest ze strony Zamawiającego jest Koordynator Projektu lub osoba przez niego wyznaczona. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.warnice.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Przygotowanie i dostawa posiłków do szkół i punktów przedszkolnych na terenie Gminy Przelewice od 1 września do 31 grudnia 2016 r.
Dodano: 2016-07-22 - DOŻYWIANIE UCZNIÓW W SZKOŁACH Z TERENU GMINY BROJCE
Dodano: 2016-07-06 - PRZYGOTOWANIE I DOSTAWA POSIŁKÓW OBIADOWYCH DO SZKÓŁ NA TERENIE GMINY DOLICE I PROWADZENIE KUCHNI W GIMNAZJUM W DOLICACH
Dodano: 2016-06-15 - Dożywianie dzieci szkolnych z terenu gminy Moryń w latach 2016 i 2017.
Dodano: 2016-01-05 - Dożywianie dzieci szkolnych z terenu gminy Moryń w latach 2016 i 2017
Dodano: 2015-12-10 - Dożywianie dzieci w szkołach podstawowych i gimnazjum w okresie od 07.01.2016r. do 22.06.2017r.
Dodano: 2015-12-09 - Dożywianie uczniów na terenie Gminy Świdwin w 2016 roku
Dodano: 2015-11-09 - Dożywianie uczniów wraz z prowadzeniem stołówki w Zespole Szkół Publicznych w Dobrzanach w 2016 roku
Dodano: 2015-11-06 - Dożywianie dzieci na terenie Gminy Przelewice w okresie od 01.10.2015 r. do 31.08.2016 r.
Dodano: 2015-08-21 - Dożywianie dzieci na terenie Gminy Przelewice w roku szkolnym 2015/2016
Dodano: 2015-08-10