Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg
- Adres: 44-300 Wodzisław Śląski, ul. Kubsza 28
- Województwo: śląskie
- Telefon/fax: tel. 032 4556200 , fax. 032 4556200
- Data zamieszczenia: 2013-01-11
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej
ul. Kubsza 28 28
44-300 Wodzisław Śląski, woj. śląskie
tel. 032 4556200, fax. 032 4556200
REGON: 00345301500000 - Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.mops.wodzislaw.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dożywianie dzieci i osób dorosłych na terenie Gminy Wodzisław Śląski w okresie od 1 lutego 2013r. do 30 czerwca 2013r. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Zadanie I. Część I zamówienia. 1.Przedmiotem zamówienia jest dożywianie osób dorosłych na terenie Gminy Wodzisław Śląski w okresie od 1 lutego 2013r. do 30 czerwca 2013r. w postaci 1 gorącego posiłku od poniedziałku do piątku. Przez jeden gorący posiłek Zamawiający rozumie: zupa z wkładką gramatura 350g lub pierogi bigos bogracz fasolka po bretońsku dodatek w postaci chleba Gramatura 350 g lub tak zwane drugie danie w postaci: wkładu mięsnego lub ryby np. - gulaszu; - potrawki z kurczaka; - klopsików; - kotletu schabowego; - kotletu z piersi z kurczaka; - kotletu z pieczarami; - ryby w panierce lub bez itp. Gramatura wkładu mięsnego lub rybnego 150g. Dodatki do mięsa : a) w postaci: - ziemniaków; - kaszy; - klusek; - makaronu Gramatura 150g. b) dodatek w postaci surówki gramatura wynosi 50 g. Posiłki powinny być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, muszą być zróżnicowane, sporządzane z pełnowartościowych produktów z uwzględnieniem sezonowości ich występowania. Posiłki muszą charakteryzować się wysoką jakością, posiadać właściwe walory smakowe i estetyczne oraz właściwą temperaturę. Tygodniowy jadłospis powinien zawierać nie mniej niż 3 posiłki w postaci drugiego dania. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania na każdy dzień tygodnia innego posiłku. Jadłospis na miesiąc następny należy przedłożyć w Miejskim Ośrodku Pomocy Społecznej z tygodniowym wyprzedzeniem w celu akceptacji przez Dyrektora. 2. Przewiduje się, że średnia miesięczna ilość posiłków wyniesie 1000 sztuk, tj. średnio 50 sztuk posiłków dziennie. Zamawiający zastrzega, iż ilość wydawanych posiłków może zmieniać się w trakcie obowiązywania umowy (zwiększyć lub zmniejszyć się). Zamawiający przekaże listę osób uprawnionych do odbioru jednego ciepłego posiłku w ciągu dnia. Lista ta będzie przekazywana Wykonawcy najpóźniej 5 dni przed końcem miesiąca. W przypadku zmian aktualizowana będzie do godz 10:00 dnia następnego. Wykonawca zobowiązany jest do uzyskania na liście o której mowa powyżej, potwierdzenia osoby, której posiłek będzie wydany poprzez jej czytelny podpis. Wykonawca zobowiązany jest do wydawania posiłków w dni robocze od poniedziałku do piątku od 12:00 do 16:00. W przypadku, gdy wszystkie osoby z przekazanej listy odbiorą posiłek, Zamawiający zezwala na wcześniejsze zamknięcie jadłodajni. Wykonawca zobowiązany jest do zakazu sprzedaży i podawania alkoholu w czasie wydawania posiłków dla klientów Ośrodka tj. od godz. 12:00 do godz. 16:00 3. Miejsce realizacji zamówienia: 1 Wykonawca zobowiązany jest do realizacji zamówienia na terenie miasta Wodzisławia Śląskiego 2 Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia odpowiednich warunków lokalowych umożliwiających spożycia posiłku, w szczególności miejsc siedzących przy stoliku. ( bez wyodrębniania miejsc wskazujących na szczególny sposób traktowania) 4. Wykonawca zobowiązany jest do ponoszenia odpowiedzialność prawnej i materialnej wobec organów kontroli (stacji sanitarno-epidemiologicznej, PIP, BHP) w zakresie wykonywanej usługi w tym m.in. w zakresie jakości produktów i przygotowania posiłków w zakresie wymagań higieniczno-sanitarnych. 5. Rozliczenia finansowe z Wykonawcą będą odbywały się w 30 dniowych okresach rozliczeniowych na podstawie rozliczeń wydanych posiłków w tym okresie, które polegać będzie na: 1 sprawdzeniu list potwierdzających codzienną ilość wydawanych gorących posiłków 2 przeliczeniu ilości wydanych gorących posiłków razy kwotę jednego gorącego posiłku wynikająca z oferty przetargowej. 3 Zamawiający zobowiązuje się do przekazywania należności za wydane gorące posiłki w ciągu 14 dni od otrzymania faktury VAT przelewem na konto Wykonawcy. Zadanie II - Część II zamówienia. 1.Dożywianie dzieci i osób dorosłych dorosłych na terenie Gminy Wodzisław Śląski w okresie od 1 lutego 2013r. do 30 czerwca 2013r. w postaci 1 gorącego posiłku - catering. Usługa będzie polegała na przygotowaniu i dostarczeniu posiłków do mieszkań osób uprawnionych zgodnie z wykazem, na obszarze dzielnicy: Jedłownik Osiedle, Jedłownik - Turzyczka - Karkoszka, Kokoszyce, Nowe Miasto, Osiedle XXX - lecia - Piastów - Dabrówki, Radlin II, Stare Miasto, Wilchwy, Zawada. Dożywianie odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w godzinach pomiędzy 10:00, a 15:00. Prognozowana liczba osób dorosłych objętych dożywianiem na terenie gminy Wodzisław Śląski wynosi 30 osób miesięcznie x średnio 20 dni x 5 miesięcy = 3000 posiłków. Zapotrzebowanie należy traktować jako wartość szacunkową podlegającą weryfikacji (może ulec zwiększeniu bądź zmniejszeniu). Przez jeden gorący posiłek Zamawiający rozumie: zupa z wkładką gramatura 350g lub pierogi bigos bogracz fasolka po bretońsku dodatek w postaci chleba Gramatura 350 g lub tak zwane drugie danie w postaci: 1 wkładu mięsnego lub ryby np: - gulaszu; - potrawki z kurczaka; - klopsików; - kotletu schabowego; - kotletu z piersi z kurczaka; - kotletu z pieczarami; - ryby w panierce lub bez itp. Gramatura wkładu mięsnego lub rybnego 150g. 2 Dodatki do mięsa : a) w postaci: - ziemniaków; - kaszy; - klusek; - makaronu; Gramatura 150g. b) dodatek w postaci surówki gramatura wynosi 50 g. Wykonawca odpowiada za transport oraz dostarczenie na miejsce dostawy przedmiotu zamówienia oraz podanie go zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności i żywienia. Rozliczenia finansowe z Wykonawcą będą odbywały się w 30 dniowych okresach rozliczeniowych na podstawie rozliczeń wydanych posiłków w tym okresie. Wynagrodzenie obliczone będzie jako iloczyn ilości osób i ilości dni (osobodni) wynikających z co miesięcznego zlecenia oraz ceny jednostkowej (wynikającej z oferty Wykonawcy) i płatne na rachunek Wykonawcy w terminie 14 dni, licząc od dnia otrzymania przez Zamawiającego prawidłowej pod względem formalnym i materialnym faktury VAT po realizacji każdego zlecenia, przy czym Strony ustalają, że za datę terminowej płatności uważa się datę obciążenia rachunku bankowego. Dostarczone posiłki muszą być gorące i estetycznie podane. Obiad dla każdej wytypowanej osoby powinien być podany na ciepło w pojemniku termoizolacyjnym z kompletem sztućców jednorazowych i serwetek. Obiad ma być dostarczony jako wyporcjowany. Zamawiający nie dopuszcza , aby w ciągu jednego tygodnia wystąpiła powtarzalność tego samego zestawu obiadowego. Wykonawca będzie zobowiązany do przygotowania i przedstawienia zleceniodawcy z co najmniej tygodniowym wyprzedzeniem, jadłospisów dotyczących dożywiania w poszczególnych dniach. Informacje o zmianach w liczbie dostarczanych posiłków Zamawiający jest obowiązany przekazać do Wykonawcy w terminie z co najmniej 3 dniowym wyprzedzeniem. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555000005
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: nie dotyczy
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.mops.wodzislaw.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Przygotowanie i dostawa kanapek z deserem dla dzieci uczęszczających do Placówki Wsparcia Dziennego Świetlicy Opiekuńczo - Specjalistycznej działającej przy Miejskim Ośrodku Pomocy Społecznej w Mikołowie oraz dla uczestników projektu pt.Krok w przyszłość realizowanego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Śląskiego na lata 2014 - 2020 dla Osi priorytetowej IX Włączenie społeczne dla Działania 9.1 Aktywna integracja dla poddziałania 9.1.6 Program aktywnej integracji dla osób i grup zagrożonych wykluczeniem społecznym - tryb pozakonkursowy
Dodano: 2016-04-13 - Usługa serwowania śniadań dla gości hotelowych Domu Asystenta nr 3 zlokalizowanego przy ul. Paderewskiego 32 w Katowicach
Dodano: 2015-11-05 - Kompleksowe zorganizowanie Targów Ekonomii Społecznej w Mikołowie towarzyszących konferencji podsumowującej projekt SZANSA-Punkt Konsultacyjny oraz wsparcie w Centrum Integracji Społecznej w Mikołowie
Dodano: 2015-05-29 - Kompleksowe zorganizowanie konferencji podsumowującej projekt Milion w rozumie
Dodano: 2015-04-10 - Usługi w ramach konferencji podsumowującej projekt pn. Akademia Umiejętności dla Gimnazjalistów Mikołowa - etap II
Dodano: 2014-06-03 - USŁUGA GASTRONOMICZNA- ŚNIADANIA DLA GOŚCI DA 3 W KATOWICACH
Nr: DZP.381.59.2013.UG
Dodano: 2013-11-07 - Dożywianie dzieci i osób dorosłych na terenie Gminy Wodzisław Śląski
Dodano: 2013-06-13 - Dożywianie dzieci i osób dorosłych na terenie Gminy Wodzisław Śląski w okresie od 1 lipca 2013r. do 31 grudnia 2013r
Dodano: 2013-05-20 - Obsługa cateringowa imprez organizowanych przez Teatr Śląski..
Dodano: 2013-01-25 - obsługa cateringowa imprez organizowanych przez Teatr Śląski.
Dodano: 2012-07-02