Przetargi.pl
Dożywianie dzieci i osób dorosłych na terenie Gminy Wodzisław Śląski w okresie od 1 lipca 2013r. do 31 grudnia 2013r

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 44-300 Wodzisław Śląski, ul. Kubsza 28
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 032 4556200 , fax. 032 4556200
  • Data zamieszczenia: 2013-05-20
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. Kubsza 28 28
    44-300 Wodzisław Śląski, woj. śląskie
    tel. 032 4556200, fax. 032 4556200
    REGON: 00345301500000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.mops.wodzislaw.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dożywianie dzieci i osób dorosłych na terenie Gminy Wodzisław Śląski w okresie od 1 lipca 2013r. do 31 grudnia 2013r
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiot zamówienia składa się z dwóch zadań: Zadanie I - Część I zamówienia. 1.Przedmiotem zamówienia jest dożywianie (przygotowanie i wydawanie posiłków) dzieci i osób dorosłych na terenie Gminy Wodzisław Śląski w okresie od 1 lipca 2013r. do 31 grudnia 2013r. w postaci 1 gorącego posiłku od poniedziałku do piątku. Przez jeden gorący posiłek Zamawiający rozumie: zupa z wkładką gramatura 350g lub pierogi bigos bogracz fasolka po bretońsku dodatek w postaci chleba Gramatura 350 g lub tak zwane drugie danie w postaci: wkładu mięsnego lub ryby np. - gulaszu; - potrawki z kurczaka; - klopsików; - kotletu schabowego; - kotletu z piersi z kurczaka; - kotletu z pieczarami; - ryby w panierce lub bez itp. Gramatura wkładu mięsnego lub rybnego 150g. Dodatki do mięsa : a) w postaci: - ziemniaków; - kaszy; - klusek; - makaronu Gramatura 150g. b) dodatek w postaci surówki gramatura wynosi 50 g. Posiłki powinny być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, muszą być zróżnicowane, sporządzane z pełnowartościowych produktów z uwzględnieniem sezonowości ich występowania. Posiłki muszą charakteryzować się wysoką jakością, posiadać właściwe walory smakowe i estetyczne oraz właściwą temperaturę. Tygodniowy jadłospis powinien zawierać nie mniej niż 3 posiłki w postaci drugiego dania. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania na każdy dzień tygodnia innego posiłku. Jadłospis na miesiąc następny należy przedłożyć w Miejskim Ośrodku Pomocy Społecznej z tygodniowym wyprzedzeniem w celu akceptacji przez Dyrektora. 2. Przewiduje się, że średnia miesięczna ilość wydanych posiłków wyniesie 1760 sztuk, tj. średnio 80 sztuk posiłków dziennie. Zamawiający zastrzega, iż ilość wydawanych posiłków może zmieniać się w trakcie obowiązywania umowy (zwiększyć lub zmniejszyć się). Zamawiający będzie przekazywał Wykonawcy listy osób uprawnionych do odbioru gorącego posiłku. Pierwszą listę przekaże na 5 dni kalendarzowych przed terminem realizacji zamówienia. W przypadku zmian lista będzie aktualizowana do godz 10:00 dnia następnego. Wykonawca zobowiązany jest do uzyskania na liście o której mowa powyżej, potwierdzenia osoby, której posiłek będzie wydany poprzez jej czytelny podpis. Wykonawca zobowiązany jest do wydawania posiłków w dni robocze od poniedziałku do piątku od 12:00 do 16:00. W przypadku, gdy wszystkie osoby z przekazanej listy odbiorą posiłek, Zamawiający zezwala na wcześniejsze zamknięcie jadłodajni. Wykonawca zobowiązany jest do zakazu sprzedaży i podawania alkoholu w czasie wydawania posiłków dla klientów Ośrodka tj. od godz. 12:00 do godz. 16:00 3. Miejsce realizacji zamówienia: 1 Wykonawca zobowiązany jest do realizacji zamówienia na terenie miasta Wodzisławia Śląskiego 2 Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia odpowiednich warunków lokalowych umożliwiających spożycie posiłku, w szczególności miejsc siedzących przy stoliku ( bez wyodrębniania miejsc wskazujących na szczególny sposób traktowania). 4. Wykonawca ponosi odpowiedzialność wobec osób trzecich, za szkody powstałe w związku z realizacją umowy, w szczególności spowodowane zatruciami pokarmowymi. 5. Wykonawca zobowiązany jest do ponoszenia odpowiedzialność prawnej i materialnej wobec organów kontroli (stacji sanitarno-epidemiologicznej, PIP, BHP) w zakresie wykonywanej usługi w tym m.in. w zakresie jakości produktów i przygotowania posiłków w zakresie wymagań higieniczno-sanitarnych. 6. Rozliczenia finansowe z Wykonawcą będą odbywały się w miesięcznych okresach rozliczeniowych na podstawie wydanych posiłków w tym okresie, które polegać będą na: 1 sprawdzeniu list potwierdzających codzienną ilość wydawanych gorących posiłków 2 przemnożeniu ilości wydanych gorących posiłków przez cenę jednego gorącego posiłku wynikającą z oferty przetargowej. 3 Zamawiający zobowiązuje się do przekazywania należności za wydane gorące posiłki w ciągu 14 dni od otrzymania faktury VAT przelewem na konto Wykonawcy. Zadanie II - Część II zamówienia. 1.Przedmiotem zamówienia jest dożywianie dzieci i osób dorosłych dorosłych na terenie Gminy Wodzisław Śląski w okresie od 1 lipca 2013r. do 31 grudnia 2013r. w postaci 1 gorącego posiłku - catering. Usługa będzie polegała na przygotowaniu i dostarczeniu posiłków do mieszkań osób uprawnionych zgodnie z wykazem, na obszarze dzielnicy: Jedłownik Osiedle, Jedłownik - Turzyczka - Karkoszka, Kokoszyce, Nowe Miasto, Osiedle XXX - lecia - Piastów - Dabrówki, Radlin II, Stare Miasto, Wilchwy, Zawada. Dożywianie odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w godzinach pomiędzy 10:00, a 15:00. Przez jeden gorący posiłek Zamawiający rozumie: zupa z wkładką gramatura 350g lub pierogi bigos bogracz fasolka po bretońsku dodatek w postaci chleba Gramatura 350 g lub tak zwane drugie danie w postaci: 1 wkładu mięsnego lub ryby np: - gulaszu; - potrawki z kurczaka; - klopsików; - kotletu schabowego; - kotletu z piersi z kurczaka; - kotletu z pieczarami; - ryby w panierce lub bez itp. Gramatura wkładu mięsnego lub rybnego 150g. 2 Dodatki do mięsa : a) w postaci: - ziemniaków; - kaszy; - klusek; - makaronu; Gramatura 150g. b) dodatek w postaci surówki gramatura wynosi 50 g. Posiłki powinny być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, muszą być zróżnicowane, sporządzane z pełnowartościowych produktów z uwzględnieniem sezonowości ich występowania. Posiłki muszą charakteryzować się wysoką jakością, posiadać właściwe walory smakowe i estetyczne oraz właściwą temperaturę. Obiad dla każdej osoby powinien być podany na ciepło w pojemniku termoizolacyjnym z kompletem sztućców jednorazowych i serwetek. Obiad ma być dostarczony jako wyporcjowany. Zamawiający nie dopuszcza, aby w ciągu jednego tygodnia wystąpiła powtarzalność tego samego zestawu obiadowego. 2. Przewiduje się, że średnia miesięczna ilość dostarczonych posiłków wyniesie 440 sztuk, tj. średnio 20 sztuk posiłków dziennie. Zamawiający zastrzega, iż ilość dostarczonych posiłków może zmieniać się w trakcie obowiązywania umowy (zwiększyć lub zmniejszyć się). Zamawiający będzie przekazywał Wykonawcy listy osób uprawnionych do odbioru gorącego posiłku. Pierwszą listę przekaże na 5 dni kalendarzowych przed terminem realizacji zamówienia. W przypadku zmian lista będzie aktualizowana z co najmniej dwudniowym wyprzedzeniem. Wykonawca zobowiązany jest do uzyskania na liście o której mowa powyżej, potwierdzenia osoby, której posiłek będzie dostarczony poprzez jej czytelny podpis. 3. Wykonawca odpowiada za transport oraz dostarczenie na miejsce dostawy przedmiotu zamówienia oraz podanie go zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności i żywienia. 4.Wykonawca ponosi odpowiedzialność wobec osób trzecich, za szkody powstałe w związku z realizacją umowy, w szczególności spowodowane zatruciami pokarmowymi. 5. Wykonawca zobowiązany jest do ponoszenia odpowiedzialność prawnej i materialnej wobec organów kontroli (stacji sanitarno-epidemiologicznej, PIP, BHP) w zakresie wykonywanej usługi w tym m.in. w zakresie jakości produktów, przygotowania i transportu posiłków posiłków w zakresie wymagań higieniczno-sanitarnych. 6. Rozliczenia finansowe z Wykonawcą będą odbywały się w miesięcznych okresach rozliczeniowych na podstawie dostarczonych posiłków w tym okresie, które polegać będą na: 1 sprawdzeniu list potwierdzających codzienną ilość dostarczonych gorących posiłków 2 przemnożeniu ilości dostarczonych gorących posiłków przez cenę jednego gorącego posiłku wynikającą z oferty przetargowej. 3 Zamawiający zobowiązuje się do przekazywania należności za dostarczone gorące posiłki w ciągu 14 dni od otrzymania faktury VAT przelewem na konto Wykonawcy.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555000005
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.mops.wodzislaw.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach