Przetargi.pl
dostawy produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych

Zespół Szkół Elektronicznych i Telekomunikacyjnych ogłasza przetarg

  • Adres: 10-144 Olsztyn, ul. Bałtycka 37A
  • Województwo: warmińsko-mazurskie
  • Telefon/fax: tel. 089 5275191 , fax. 089 5226970
  • Data zamieszczenia: 2009-12-17
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkół Elektronicznych i Telekomunikacyjnych
    ul. Bałtycka 37A 37A
    10-144 Olsztyn, woj. warmińsko-mazurskie
    tel. 089 5275191, fax. 089 5226970
    REGON: 00067861800000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zset.olsztyn.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    dostawy produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    15110000-2 mięso - CZĘŚĆ I NAZWA PRODUKTU JM ILOŚĆ WIEPRZOWINA-ŁOPATKA B/K KG 1200 SCHAB B/K KG 300 ZEBERKA WP KG 30 SZYNKA B/K KG 350 KOŚCI SCHABOWE KG 50 PACHWINA B/S KG 150 SŁONINA KG 70 WOŁOWINA Z/K KG 30 SMALEC KG 200 karkówka kg 250 łopatka cielęca KG 10 15112000-6 drób - CZĘŚĆ II NAZWA PRODUKTU JM ILOŚĆ FILET Z KURCZAKA B/S KG 1200 udko z kurczka b/k KG 1500 MIĘSO TRYBOWANE Z UDŹCA INDYKA KG 1000 PORCJE ROSOŁOWE Z INDYKA KG 1000 Porcje rosołowe z kurczaka Kg 1000 pierś z indyka b/s kg 300 wątróbka z kurczaka kg 200 15131120-2 produkty wędliniarskie CZĘŚĆ III NAZWA PRODUKTU JM ILOŚĆ OGONÓWKA WĘDZONA kg 120 SZYNKA GOTOWANA kg 20 WĘDZONKA MYŚLIWSKA kg 120 POLĘDWICA SOPOCKA kg 200 BOCZEK WEDZONY B/S kg 30 KIEŁBASA ŻYWIECKA kg 120 PARÓWKI CIENKIE kg 350 KIEŁBASA cienka typu : szefa, madrycka kg 600 KIEŁBASKI typu: delikatesowe, smakusie kg 250 PASZTETOWA kg 150 KASZANKA GRYCZANA LUB JĘCZMIENNA kg 180 SALCESON WŁOSKI kg 20 KIEŁBASA LEŚNICZEGO kg 160 KABANOSY PIECZONE kg 100 MIELONKA TYROLSKA kg 300 KARKÓWKA NA SZARO kg 10 SCHAB BIAŁY kg 200 KIEŁBASA SZYNKOWA kg 100 KIEŁBASA KRAKOWSKA PARZONA kg 150 PASZTET PIECZONY kg 200 PARÓWKI cielęce kg 20 KIEŁBASA PARÓWKOWA kg 100 MORTADELA kg 300 BOCZEK ROLOWANY kg 120 KIEŁBASKI Z SEREM kg 300 KRAKOWSKA SUCHA kg 150 BIAŁA PARZONA kg 100 szynka domowa pieczona kg 160 łopatka górska kg 100 kiełbasa tucholska pieczona kg 60
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151000009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Wykonawcy ubiegający się o zamówienie publiczne muszą spełniać niżej wymienione warunki: 1) posiadają uprawnienia do wykonywania działalności lub czynności w zakresie odpowiadającym profilowi zamówienia, zgodnie z wymogami ustawowymi. W celu potwierdzenia spełniania niniejszego warunku Wykonawca zobowiązany jest przedłożyć aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 2) spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29.01.2004r. Prawo zamówień publicznych , 3) Nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 4) Wdrażają lub stosują system HACCP z elementami GMP/GHP, jeżeli wymagają tego odrębne przepisy 5) Posiadają aktualną decyzję administracyjną wydaną przez Państwowego Inspektora Sanitarnego dopuszczającą pojazdy do transportu żywności. W przypadku wspólnego ubiegania się dwóch lub więcej Wykonawców o udzielenie zamówienia publicznego warunki , 2 ,5 muszą być spełnione łącznie przez Wykonawców; warunki 1,3, 4 muszą być spełnione przez każdego Wykonawcę. Ocena spełnienia warunków wymaganych od Wykonawców zostanie dokonana wg formuły: spełnia - nie spełnia w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach złożonych przez Wykonawcę
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Wypełniony formularz ofertowy - druk OFERTA (wg załączonego wzoru załącznik nr 1) wraz z formularzem asortymentowo-cenowym(załącznik nr 5), Druk oferta i formularz asortymentowo-cenowy(załącznik nr 1 i 5) Wykonawcy składają oddzielnie dla każdej części zamówienia. 2. Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, przedstawiające aktualny stan faktyczny i prawny potwierdzające, że zakres działalności Wykonawcy odpowiada profilowi zamówienia, tj. w przypadku: 1) spółek prawa handlowego, przedsiębiorstw, spółdzielni i innych podmiotów zarejestrowanych w sądzie - odpis z rejestru sądowego (KRS), 2) spółek cywilnych - zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej (dotyczy każdego ze wspólników będących przedsiębiorcami ) 3) osób fizycznych - zaświadczenie o wpisie do ewidencji o działalności gospodarczej. W przypadku wspólnego ubiegania się dwóch lub więcej Wykonawców o udzielenie zamówienia publicznego, wyżej wymieniony dokument musi być złożony przez każdego Wykonawcę. 3. Dokument potwierdzający prawo osoby podpisującej ofertę do występowania w imieniu firmy jeżeli nie wynika to bezpośrednio z dokumentów rejestrowych. W przypadku wspólnego ubiegania się dwóch lub więcej Wykonawców o udzielenie zamówienia publicznego, pełnomocnictwo podmiotów występujących wspólnie. 4. Oświadczenie o spełnieniu warunków określonych w art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29.01.2004r. Prawo zamówień publicznych - wg zał. nr 2 do SIWZ. W przypadku wspólnego ubiegania się dwóch lub więcej Wykonawców o udzielenie zamówienia publicznego, wyżej wymieniony dokument musi być złożony przez każdego Wykonawcę. 5. Oświadczenie Wykonawcy o wprowadzaniu systemu HACCP lub certyfikat potwierdzający stosowanie systemu HACCP wg pkt. VIII.4 SIWZ. 6. Oświadczenie Wykonawcy , że środek transportu, którym będzie przewożona żywność posiada odpowiednią decyzję /opinię Państwowego Inspektora Sanitarnego dopuszczającą pojazd Wykonawcy do wykonywania usługi w zakresie transportu żywności , potwierdzającą Wyposażenie w miernik temperatury, lub opinia PIS w postaci kserokopii potwierdzonej za zgodność z oryginałem. 7. Wykonawca zobowiązany jest do wskazania w złożonej ofercie części zamówienia, którą zamierza powierzyć podwykonawcy w formie oświadczenia. W przypadku nie wskazania części zamówienia , która ma być realizowana przez podwykonawcę Zamawiający uzna, że całość zamówienia będzie wykonana przez Wykonawcę osobiście.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zset.olsztyn.pl (zakładka BIP)
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach