Przetargi.pl
Dostawy mięsa, wędlin, konserw i przetworów mięsnych wykonywane sukcesywnie do 30.09.2013r.

Centrum Pomocy Społecznej Dzielnicy Śródmieście im. prof. Andrzeja Tymowskiego ogłasza przetarg

  • Adres: 00-217 Warszawa, ul. Konwiktorska 3/5
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 22 831 58 80 , fax. 22 635 62 92
  • Data zamieszczenia: 2012-12-04
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Centrum Pomocy Społecznej Dzielnicy Śródmieście im. prof. Andrzeja Tymowskiego
    ul. Konwiktorska 3/5 3/5
    00-217 Warszawa, woj. mazowieckie
    tel. 22 831 58 80, fax. 22 635 62 92
    REGON: 14634902800000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawy mięsa, wędlin, konserw i przetworów mięsnych wykonywane sukcesywnie do 30.09.2013r.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    PRZEDMIOTEM ZAMÓWIENIA są sukcesywne dostawy do Zamawiającego produktów, których asortyment szczegółowo określono w zestawieniu zamieszczonym w FORMULARZU CENOWYM załącznika nr 1 -OFERTA- Jeżeli w opisie PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA znajdują się jakiekolwiek znaki towarowe, patenty czy pochodzenie - należy przyjąć, że Zamawiający podał taki opis ze wskazaniem na typ i dopuszcza składanie ofert równoważnych, o parametrach nie gorszych niż podane w opisie PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA - podstawa prawna art. 29 ust. 3 ustawy PZP. Zamawiający do oferty wymaga dołączenia próbek wędlin o wadze max. do 10 dkg, następujących pozycji wyszczególnionych w FORMULARZU CENOWYM stanowiącym załącznik nr 1: tj. kiełbasa krakowska parzona - poz. 8; mielonka - poz. 16; parówki odtłuszczone, cienkie - poz. 18; pasztet wieprzowy, pieczony - poz. 20; szynka wędzona, parzona - poz. 27; Zamawiający do oferty dodatkowo wymaga dołączenia: a) do ww. próbek wędlin - dokumentu potwierdzającego dokonanie badania laboratoryjnego na oznaczenie zawartości: wody, białka, tłuszczu, skrobi oraz chlorków i fosforanów dodanych, b) dokumentu badania mikrobiologicznego z orzeczeniem wyników dla: kiełbasy żywieckiej - poz. 13; salcesonu włoskiego - poz. 25; parówek odtłuszczonych - poz. 18. Uwaga: dokumenty potwierdzające badania wymienione w pkt. a) i b) nie mogą być wystawione wcześniej niż w ciągu ostatnich dwóch lat. Dostarczone próbki wędlin winny być oznakowane etykietą handlową zawierającą skład surowcowy produktu. Zamawiający w asortymencie PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA określonego w specyfikacji stanowiącej załącznik nr 1 do SIWZ, wymaga aby: - nazwę logo producenta na opakowaniach zbiorczych oraz na opakowaniach jednostkowych; - produkty były świeże i pierwszej jakości; - produkty były oznakowane widocznym, aktualnym terminem przydatności do spożycia; - produkty przetworzone tj. wędliny, przetwory mięsne, konserwy, zgodnie z polską normą posiadały etykiety określające nazwę handlową produktu, procentowy skład surowcowy tj. % zawartość mięsa w wędlinie, substancje stosowane w produkcji; - mięso świeże pochodziło ze zwierząt do lat 3 i było pochodzenia polskiego; - dostarczane produkty posiadały etykietę produktu - handlowy dokument identyfikacyjny HDI; - mięso świeże nie może zawierać okrywy tłuszczowej, ścięgien oraz błon.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151100002
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 9 miesięcy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://soo.bip.um.warszawa.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach