Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej ogłasza przetarg
- Adres: 06-500 Mława, ul. A. Dobrskiej 1
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel. 023 6543240 , fax. 023 6543240
- Data zamieszczenia: 2016-05-13
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej
ul. A. Dobrskiej 1 1
06-500 Mława, woj. mazowieckie
tel. 023 6543240, fax. 023 6543240
REGON: 00030247400000 - Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.bip.szpitalmlawa.pl/redir,przetargi
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
DOSTAWY MIĘSA I WĘDLIN - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia są dostawy mięsa i wędlin do magazynu żywnościowego Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej w Mławie. 2. Dostawy stanowiące przedmiot zamówienia obejmują sukcesywne dostarczanie przedmiotu umowy zgodnie z zapotrzebowaniem składanym przez zamawiającego w całym okresie obowiązywania umowy. 3. Miejscem dostarczania Zamawiającemu mięsa i wędlin jest pomieszczenie magazynu żywnościowego w budynku SPZOZ w Mławie (kuchnia ogólna), ul. A. Dobrskiej 1 zwanej dalej również miejscem dostarczenia przedmiotu umowy. 4. Koszty opakowania, transportu, załadunku, rozładunku do miejsca (pomieszczenia) wskazanego przez Zamawiającego lub osobę przez niego wyznaczoną i ubezpieczenia ponosi Wykonawca. 5. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia poprzez wyszczególnienie wszystkich artykułów żywnościowych objętych przedmiotem zamówienia w ramach danego pakietu oraz zamawianą ilość określa Załącznik Nr 2 do SIWZ. Zamawiający dopuszcza składanie produktów równoważnych. 6. Przedmiot zamówienia winien być dostarczony transportem spełniającym wymogi w sprawie wymagań sanitarnych środków transportu żywności. 7. Towar dostarczany przez Wykonawcę winien być odpowiednio oznakowany i opakowany zgodnie z potrzebami zbiorowego żywienia. 8. Wykonawca zabezpieczy należycie towar na czas przewozu (opakowania, pojemniki przystosowane do przewozu danego asortymentu) i ponosi całkowitą odpowiedzialność za dostawę i jakość dostarczanego towaru. 9. Osoba wyznaczona przez Wykonawcę do dostarczania towaru winna mieć aktualne badania lekarskie potwierdzone w książeczce zdrowia pracownika, winna być ubrana w kompletny, czysty i stosowny strój służbowy oraz posiadać książkę kontroli mycia samochodu. Wykonawca winien dysponować samochodami odpowiadającymi wymaganiom sanitarnym, określonym ustawą z dnia 25 VIII 2006 r o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914) 10. Asortyment będący przedmiotem zamówienia musi spełniać wymagania dotyczące dopuszczenia do obrotu oraz normy sanitarne i jakościowe określone w PN lub równoważnych. Przedmiot zamówienia realizowany jest zgodnie z normami jakościowymi (GMP i GHP lub HACCP). 11. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać Zamawiającemu towar wysokiej jakości, świeży, z odpowiednim terminem przydatności do spożycia spełniający wymagania określone w obowiązujących przepisach prawa, w szczególności w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r., Nr 136, poz. 914, z późn. zm.) oraz w innych ustawach i aktach wykonawczych. 12. W ramach Zamówienia Wykonawca będzie zobowiązany do dostarczania zamówionych towarów 3 razy w tygodniu (od poniedziałku do piątku) na podstawie zapotrzebowania Zamawiającego, przekazywanego Wykonawcy telefonicznie w godzinach: 8.00-12.00. Dostawa zamówionego towaru max. do godz. 08.45 dnia następnego w dniach od poniedziałku do piątku!!! 13. Każde zamówienie będzie składane w dniu poprzedzającym termin jego dostawy. 14. Wykonawca zobowiązuje się do zachowania na niezmienionym poziomie cen określonych w ofercie przetargowej przez cały okres obowiązywania niniejszej umowy. 15. Wykonawca winien legitymować się dokumentem wystawionym przez organy upoważnione do urzędowej kontroli żywności lub firmę upoważnioną do przeprowadzenia certyfikacji - stwierdzającym, że w produkcji / obrocie wymienionego w SIWZ asortymentu został wdrożony i jest stosowany system HACCP (dotyczy zakładów produkujących lub wprowadzających żywność do obrotu, które podlegają takiemu obowiązkowi) - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151100002
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Wadium nie jest wymagane
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Termin płatności (w dniach)
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.bip.szpitalmlawa.pl/redir,przetargi
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawa mięsa, wędlin, drobiu, tłuszczy dla Samorządowego Przedszkola im. s. Gabrieli Sporniak w Skaryszewie w roku szkolnym 2016/2017.
Dodano: 2016-07-19 - Dostawa mięsa
Dodano: 2016-05-31 - Sprzedaż i dostawa mięsa i produktów mięsnych do ośrodków dla cudzoziemców ubiegających się o udzielenie ochrony międzynarodowej w Podkowie Leśnej -Dębaku i w Lininie.
Dodano: 2016-05-19 - DOSTAWY MIĘSA, WĘDLIN, KONSERW I PRZETWORÓW MIĘSNYCH wykonywane sukcesywnie w okresie od 15.06.2016r. do 14.06.2017r.
Dodano: 2016-04-14 - Dostawa żywności dla potrzeb kuchni szpitalnej SPZOZ Węgrów
Dodano: 2016-03-21 - Dostawa mięsa mrożonego dla Miejskiego Ogrodu Zoologicznego w Warszawie
Dodano: 2016-01-27 - Dostawy mięsa, drobiu i wędlin do Ośrodka Szkolenia Służby Więziennej w Popowie - nr sprawy: D/Kw-220-01/16
Dodano: 2016-01-15 - Dostawy mięsa, drobiu i wędlin do Ośrodka Szkolenia Służby Więziennej w Popowie - nr sprawy: D/Kw-220-01/16
Dodano: 2016-01-15 - Sukcesywne dostawy produktów żywnościowych (mięsa i wędlin) do Ośrodków Zamiejscowych Centrum Edukacji Zawodowej Resortu Finansów w Otwocku i Białobrzegach
Dodano: 2015-12-29 - Dostawa mięsa oraz wyrobów mięsnych i garmażeryjnych do Stołecznego Centrum Opiekuńczo-Leczniczego Sp.z o.o.
Dodano: 2015-12-11