Gimnazjum w Kalinowie ogłasza przetarg
- Adres: 19-314 Kalinowo, ul. Szkolna 2
- Województwo: warmińsko-mazurskie
- Telefon/fax: tel. 0-87 6298509 , fax. 0-87 6298509
- Data zamieszczenia: 2013-08-09
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Gimnazjum w Kalinowie
ul. Szkolna 2 2
19-314 Kalinowo, woj. warmińsko-mazurskie
tel. 0-87 6298509, fax. 0-87 6298509
REGON: 51088720900000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawy artykułów żywnościowych do stołówki Gimnazjum w Kalinowie w roku szkolnym 2013/2014 - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia są dostawy artykułów żywnościowych do stołówki Gimnazjum Kalinowie w roku szkolnym 2013/2014 zgodnie z formularzem cenowym stanowiącym szczegółowy opis przedmiotu zamówienia - załącznik nr 2 do SIWZ . 2. Przedmiot zamówienia dzieli się na dwa zadania (części): Zadanie nr 1 obejmuję dostawy mięsa, przetworów mięsnych, wędlin i drobiu. Zadanie nr 2 obejmuje dostawy pieczywa. Nazwy towarowe użyte w załączniku nr 2 formularz cenowy są przykładowe. Dostawca może dostarczyć produkt zamienny (równoważny) tj. posiadający równoważne cechy jakościowe (te same walory smakowe i właściwości co podany w załączniku nr 2 produkt), przy czym podając cenę równoważnika należy podać w ofercie jego nazwę lub znak firmowy oraz zaznaczyć jakiego produktu dotyczy oferta równoważna. 3. Zamówienie uznaje się za należycie wykonane, gdy nastąpi realizacja dostawy zgodnie z terminem określonym w zgłoszeniu (zgłoszenie min. 24 godz. przed realizacją danej dostawy). 4. Osobą odpowiedzialną za bieżące kontakty z Dostawcą po stronie Zamawiającego jest pracownik stołówki ( intendent ). 5. Wielkości zamówienia wykazane w załączniku nr 2 do SIWZ mogą ulec zmianie, w wysokości do 20% w zależności od potrzeb Zamawiającego. 6. Z tytułu zmniejszenia ilości przedmiotu zamówienia nie przysługują Dostawcy żadne roszczenia cywilno- prawne, a w przypadku zwiększenia zamówienia obowiązywać będą ceny zawarte w ofercie. 7. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych na poszczególne zadania, liczba części - 2 (załącznik Nr 1 do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia). 8. Zamawiający nie dopuszcza: - składania ofert wariantowych, - porozumiewania się drogą elektroniczną. 9. Zamawiający nie przewiduje: - zawarcia umowy ramowej, - przeprowadzenia aukcji elektronicznej, - dynamicznego systemu zakupów, - rozliczenia w walutach obcych, - zamówień uzupełniających, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 ustawy Pzp Wspólny słownik zamówień publicznych (CPV): 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i jego produkty mięsne 15112000-6 - Drób 15810000-9 - Pieczywo świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie 10. Zasady uczestnictwa: 1) Ofertę mogą złożyć wykonawcy spełniający warunki określone ustawą Pzp oraz niniejszej SIWZ. 2) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy występujący wspólnie. 3) Wykonawcy występujący wspólnie o udzielenie zamówienia ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. 4) Oferty wspólne przedstawione przez dwóch lub więcej Wykonawców jako partnerów (np. konsorcjum), będą musiały spełniać następujące wymagania: a) oferta będzie zawierać informacje wymienione w dziale 6 , b) oferta musi być podpisana w taki sposób, by wiązała prawnie wszystkich partnerów. Osoba podpisująca ofertę musi posiadać umocowanie prawne do reprezentacji, c) wszyscy partnerzy będą ponosić odpowiedzialność solidarną za wykonanie umowy zgodnie z jej postanowieniami, d) jeden z partnerów konsorcjum zostanie wyznaczony jako lider, który będzie upoważniony do reprezentowania konsorcjum w kontaktach i rozliczeniach z zamawiającym. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151000009
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: nie dotyczy
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: bip.kalinowo.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej.
Dodano: 2016-07-25 - DOSTAWA ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH
Dodano: 2016-07-13 - Dostawy wędlin i wyrobów mięsnych do Zakładu Karnego w Dublinach
Dodano: 2016-06-27 - Zakup i dostawa mięsa i produktów mięsnych do stołówek szkolnych w ZSS w Chełchach, ZS-P w Nowej Wsi Ełckiej i ZSS w Stradunach w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-06-14 - Dostawa i sprzedaż mięsa i wędlin, drobiu i jego elementów
Dodano: 2016-05-17 - Sukcesywne dostawy mięsa czerwonego, mięsa białego i wędlin do jednostek gastronomicznych Fundacji ŻAK Uniwersytetu Warmińsko - Mazurskiego w Olsztynie
Dodano: 2016-01-29 - Sukcesywne dostawy mięsa czerwonego, mięsa białego i wędlin do jednostek gastronomicznych Fundacji ŻAK Uniwersytetu Warmińsko - Mazurskiego w Olsztynie
Dodano: 2016-01-22 - dostawy mięsa i produktów mięsnych
Dodano: 2016-01-22 - Dostawa mięsa i artykułów mięsnych do stołówki szkolnej w Mikołajkach
Dodano: 2016-01-18 - Sukcesywne dostawy mięsa czerwonego, mięsa białego i wędlin do jednostek gastronomicznych Fundacji ŻAKUniwersytetu Warmińsko - Mazurskiego w Olsztynie
Dodano: 2016-01-15