Przetargi.pl
Dostawa żywności do stołówki szkolnej przy Szkole Podstawowej Nr 3 w Zakopanem

Szkoła Podstawowa Nr 3 ogłasza przetarg

  • Adres: 34-501 Zakopane, ul. Karłowicza 6
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 018 2015633 , fax. 018 2015633
  • Data zamieszczenia: 2011-11-25
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Szkoła Podstawowa Nr 3
    ul. Karłowicza 6 6
    34-501 Zakopane, woj. małopolskie
    tel. 018 2015633, fax. 018 2015633
    REGON: 49057351000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sp3zakopane.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: jednostka samorzadowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa żywności do stołówki szkolnej przy Szkole Podstawowej Nr 3 w Zakopanem
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest zakup wraz z sukcesywną dostawą artykułów żywnościowych na potrzeby stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej Nr 3 w Zakopanem przy ul. Karłowicza 6 Zakres zamówienia obejmuje : PAKIET I -mięso wołowe i wieprzowe ARTYKUŁ Jedn. miary Zużycie Wołowe pieczeń bez kości kg 60 Schab bez kości kg 120 Karkówka bez kości kg 60 Szynka wieprzowa kg 240 Łopatka bez kości kg 50 Gulasz wołowy kg 60 PAKIET II - mięso drobiowe, podroby ARTYKUŁ Jedn. miary Zużycie Filet z kurczaka kg 150 Udka z kurczaka kg 200 Filet z indyka kg 60 Skrzydełka kg 150 Porcje rosołowe kg 80 PAKIET III -wędliny wołowe, wieprzowe, drobiowe ARTYKUŁ Jedn. miary Zużycie Kiełbasa toruńska kg 160 Kiełbasa podwawelska kg 50 Boczek wędzony kg 150 Smalec wieprz. kg 30 Słonina kg 50 Kości wędzone kg 40 PAKIET IV - nabiał ARTYKUŁ Jedn. miary Zużycie Twaróg półtłusty kg 80 Masło 82% kg 30 Margaryna mleczna kg 70 Śmietana 18% l 240 Mleko karton 3% l 110 Kefir l 55 Śmietana kremówka 30 % l 50 Ser żółty edamski kg 18 Jogurt Bakoma 200 ml szt 1500 PAKIET V - jarzyny, owoce, przetwory ARTYKUŁ Jedn. miary Zużycie Mieszanka warzywna mrożona trzyskładnikowa kg 60 Buraki kg 200 Cebula kg 150 Czosnek kg 4 Gruszki kg 70 Fasola JAŚ kg 20 Fasolka szparagowa mrożona kg 50 Groch łuszczony kg 12 Kapusta kiszona kg 200 Kapusta biała kg 180 Kapusta czerwona kg 50 Kapusta włoska kg 15 Kapusta pekińska szt. 80 Koper zielony pęczek 100 Kalafior mrożony kg 40 Marchew kg 200 Mieszanka warzywna mrożona 7-składnikowa kg 60 Ogórki zielone kg 80 Ogórki kiszone kg 70 Pietruszka korzeń kg 60 Pietruszka zielona pęczek 100 Pory szt. 100 Papryka czerwona kg 40 Pieczarki kg 30 Pomidory kg 60 Rzodkiewka pęczek 20 Seler kg 70 Sałata zielona szt. 80 Ziemniaki kg 3000 Banany kg 100 Mandarynki kg 100 Kiwi kg 50 Nektarynki kg 100 Cytryna kg 30 Rodzynki kg 3 Śliwka suszona kg 8 Truskawki mrożone kg 80 Mieszanka kompotowa mrożona kg 70 Jabłka kg 200 Groszek konserwowy szt. 30 Chrzan tarty 0,40l szt. 18 Koncentrat pomidorowy Bażant 0,4 l szt. 80 Syrop malinowy l 20 Soczki (Kubuś 0,3 l) szt 750 Soczki (Tymbark 0.2 l) szt 750 Marchewka z groszkiem mrożona kg 60 Szczypiorek szt 20 Miód 0,9 l szt 20 Papryka konserwowa 1L szt 15 Buraczki tarte w słoiku 1L szt 40 Brzoskwinie w puszce 0,9 kg szt 30 Koncentrat buraczany 0,5 L szt 15 Ogórki konserwowe 1 L szt 70 Ketchup 0,5 L szt 6 Musztarda Sarepska 0,2 L szt 20 Szczaw konserwowy 0,2 L szt 30 Drożdże kg 2 Polewa czekoladowa 1L szt 12 Polewa truskawkowa 1 L szt 7 PAKIET VI - pieczywo ARTYKUŁY Jedn. miary Zużycie Chleb pszenno- żytni 600g szt. 120 Bułki zwykłe szt. 500 Bułka tarta w 1kg opakowaniach kg 150 PAKIET VII - ryby ARTYKUŁY Jednostka miary Zużycie Filet z pangi kg 120 PAKIET VIII - artykuły sypkie i przetwory ARTYKUŁ Jedn. miary Zużycie Cukier kg 400 Kasza jęczmienna wiejska -gruba kg 60 Kasza manna kg 12 Mąka pszenna poznańska Typ 500 (lubella) kg 200 Makaron łazanki (lubella) kg 40 Makaron świderki (lubella) kg 60 Makaron muszelki (Lubella) kg 25 Makaron Rurki (Lubella) kg 30 Makaron nitki (Lubella) kg 30 Makaron nitki typu Czaniecki Babuni kg 25 Makaron zacierka Babuni kg 25 Makaron Spaghetti (lubella) kg 50 Ryż biały długoziarnisty kg 120 Sól kg 40 Herbata granulowana szt. 120 Herbata Expresowa Saga (100) szt 5 Kwasek cytrynowy szt. 20 Kminek szt. 10 Liść laurowy szt. 15 Majeranek szt. 10 Cynamon szt. 30 Oregano szt. 20 Przyprawa w płynie typu Magii 1 l szt. 60 Ocet spirytusowy l 15 Pieprz naturalny mielony szt. 80 Pieprz ziołowy szt. 80 Tymianek szt. 10 Przyprawa do mielonego typu Kamis szt 25 Przyprawa do kurczaka łagodna typu Kamis szt 30 Przyprawa do gulaszu typu Kamis szt 30 Przyprawa sypka typu Kucharek kg 15 Ziele angielskie szt. 30 Żurek w proszku Winiary szt 30 Barszcz czerwony w proszku Winary szt 40 Bulion drobiowy Winiary op. 60 g szt 200 Bulion wołowy Winiary op.60 g szt 200 Olej Kujawski roślinny 1 litr szt. 200 Majonez typu kielecki l 35 Mąka ziemniaczana kg 20 Proszek do pieczenia szt 20 Cukier puder kg 12 Cukier waniliowy szt 80 Wafelki w czekoladzie- Princessa szt 1000 Baton Nestle LION szt 1000 Pepitki Lubisie szt 1000 PAKIET IX- jajka ARTYKUŁ Jedn. miary Zużycie Jaja I gat. szt. 4000 PAKIET X - wyroby mrożone ARTYKUŁ Jedn. miary Zużycie Naleśniki z serem szt. 1500 Pierogi ruskie kg 180 Pierogi z mięsem kg 120 Pierogi z truskawkami kg 120 Gołąbki szt 600 Zamawiający informuje, że podane powyżej ilości artykułów żywnościowych są ilościami szacunkowymi i w trakcie realizacji zamówienia mogą ulec zmniejszeniu. Zamawiający będzie płacił za faktycznie zamówione ilości produktów po cenach jednostkowych podanych w ofercie. Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi przedmiotu zamówienia jak również zgodność z odpowiednimi normami. Zamawiający wymaga, aby wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia spełniał wszelkie wymagania higieniczne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2006 r. Nr 171 poz. 1225 z późn. zm.) oraz obowiązujących aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie. Produkty powinny być świeże, zgodne z normami: PN-A-86003, PN-A-86059, PN-66/A-86233, PN-68/A-86230, PN-A-86155, PN-A-86061, PN-91/A-86300. Miejscem dostawy jest magazyn żywnościowy stołówki w Szkole Podstawowej Nr 3 w Zakopanem przy ul. Karłowicza 6 Umowa będzie realizowana w oparciu o zamówienia częściowe, które będą składane telefonicznie lub pisemnie przesłane faxem zgodnie z faktycznymi potrzebami Zamawiającego, zgodnie z cenami jednostkowymi zaproponowanymi w ofercie wykonawcy z zastrzeżeniem, że całkowita wartość umowy nie może przekroczyć wysokości posiadanych środków finansowych przeznaczonych na ten cel. Dostawy będą realizowane najpóźniej następnego dnia do godz. 8.00, licząc od daty złożenia, najpóźniej poprzedniego dnia do godz. 9.00, telefonicznie zamówienia na poszczególne produkty z pakietów, o ile zamówienie nie zostanie złożone wcześniej, niż na jeden dzień przed żądaną dostawą i nie zostanie wyznaczony przez Zamawiającego konkretny termin realizacji dostawy. W wyjątkowych sytuacjach mogą wystąpić zamówienia dodatkowe realizowane w tym samym dniu. Wykonawca podejmuje się również rozładunku towaru i przeniesienia go do magazynu żywnościowego w Szkole Podstawowej Nr 3 przy ul. Karłowicza 6 w Zakopanem Wykonawca zobowiązuje się każdorazowo przy dostawie załączyć świadectwo jakości dostarczanego przedmiotu umowy (atest) lub handlowy dokument identyfikacyjny. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać przedmiot umowy czystym środkiem transportu przystosowanym do przewozu przedmiotu umowy a w przypadku przewozu mięsa i wędlin pojazdem dopuszczonym do użytkowania przez Państwową Inspekcję Handlową. W przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego wadliwej partii dostarczonego towaru, reklamacja zostanie zgłoszona telefonicznie. Wykonawca zobowiązuje się niezwłocznie do jego wymiany na towar wolny od wad w ciągu 3 godzin, w ilościach zakwestionowanych przez Zamawiającego. W przypadku nie przestrzegania terminu dostaw oraz powtarzających się uchybień w realizacji warunków umowy, Zamawiający zastrzega sobie prawo zerwania umowy bez wypowiedzenia. Każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów (art.spoż, warzywa, owoce, jaja, mięso i wędliny itp.) Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania stosownego dokumentu w momencie dostawy produktów. Jaja, przy każdej dostawie, muszą posiadać dokument identyfikacyjny dla jaj konsumpcyjnych spełniających wymogi art. 27 ust. 3 ustawy z dn20.01.2004r o wymaganiach weterynaryjnych produktów pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. nr 33, poz. 288 z późn. zm.) Mięso i wędliny muszą być dostarczane w czystych, zamkniętych pojemnikach do przewozu mięsa i wędlin. Mięso surowe nie może być przewożone razem z wędlinami Mrożonki mają być dostarczane do Stołówki Szkolnej w formie nie rozmrożonej, Nie wykonanie pełnego zakresu ilościowego umowy nie rodzi roszczenia o zakup nie zrealizowanej w okresie obowiązywania umowy ilości towaru. Zamawiający dopuszcza składanie ofert artykułów równoważnych. Zamawiający podał nazwy producentów wyłącznie w celu określenia wymaganego asortymentu i parametrów jakościowych, jakim powinny odpowiadać zamawiane produkty. Zamawiający dopuszcza produkty równoważne. W przypadku zaoferowania asortymentu równoważnego, Wykonawca jest zobowiązany wykazać, że oferowany przez niego produkt spełnia wymagania określone przez Zamawiającego. Na potwierdzenie spełniania wymagań, Wykonawca przedłoży do oferty specyfikację produktu równoważnego oferowanego przez Wykonawcę która ma zawierać wyszczególnione cechy charakterystyczne, potwierdzające zgodność oferowanego asortymentu z asortymentem opisanym przez Zamawiającego ( np.: skład, wagę , gramaturę itp.)
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 150000008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wnoszenia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sp3zakopane.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach