Szpital Praski p.w. Przemienienia Pańskiego Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością ogłasza przetarg
- Adres: 03-401 Warszawa, Al. Solidarności 67
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel. 22 6187190 , fax. 22 6187190
- Data zamieszczenia: 2014-02-10
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Szpital Praski p.w. Przemienienia Pańskiego Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością
Al. Solidarności 67 67
03-401 Warszawa, woj. mazowieckie
tel. 22 6187190, fax. 22 6187190
REGON: 01229882300000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.praski.waw.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Podmiot prawa publicznego
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa żywności do kuchni szpitalnej - mrożonek, jaj i pieczywa - do Szpitala Praskiego Sp. z o.o. w Warszawie - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby kuchni w Szpitalu Praskim p.w. Przemienienia Pańskiego Sp. z o.o. w Warszawie. Przedmiot zamówienia obejmuje 3 pakiety: Pakiet nr 1 - Dostawa mrożonek Pakiet nr 2 - Dostawa jaj dezynfekowanych. Pakiet nr 3 - Dostawa pieczywa. Dostarczane artykuły powinny spełniać odpowiednie wymogi jakościowe dla żywienia w warunkach szpitalnych, w tym spełniać warunki sanitarne ich pozyskiwania, produkcji, przetwarzania, składowania, transportu oraz sprzedaży bezpośredniej. Ponadto, powinno cechować się wysokimi walorami smakowymi. Dostarczana żywność musi być świeża, z odpowiednim terminem przydatności do spożycia (określono w Zał. nr 1), według obowiązujących norm. Ponadto producent /wytwórca oferowanych wyrobów winien posiadać certyfikat systemu HACCP lub potwierdzenie wdrażania systemu HACCP wystawione przez organy uprawnione do urzędowej kontroli żywności oraz dodatkowo dla Pakietu nr 2 - Certyfikat dezynfekcji (świadectwo dezynfekcji) i certyfikat Ferma wolna od salmonelli. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania przedmiotu umowy do siedziby Zamawiającego własnym transportem, na własny koszt i ryzyko, przy zachowaniu odpowiednich reżimów sanitarnych, wymaganych dla przewozu żywności zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2006r Nr 171 poz. 1225) oraz innymi aktualnie obowiązującymi przepisami prawa w zakresie przedmiotu zamówienia. Zamawiający wymaga aby do każdej partii dostawy Wykonawca dołączył następujące informacje: nazwa i waga dostarczanego wyrobu, data produkcji i przydatności do spożycia lub minimalnej trwałości, informację o warunkach przechowywania oraz producencie towaru. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi Załącznik nr 2 - Formularz cenowy. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 153311709
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: 1. Zamawiający wymaga wniesienia wadium, na cały okres związania ofertą, w następującej wysokości: Pakiet Wymagane wadium PLN Pakiet 1 300,00 Pakiet 2 100,00 Pakiet 3 600,00 razem 1 000,00 W przypadku składania oferty na więcej niż jeden pakiet, wadium należy wnieść w wysokości, stanowiącej sumę kwot wadiów wymaganych dla pakietów, na które składana jest oferta. 2. Wadium może być wniesione : a) w pieniądzu na rachunek Zamawiającego w Banku Gospodarstwa Krajowego I Oddział w Warszawie, nr konta: 96 1130 1017 0020 0760 6720 0002. b) poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym, że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym, c) gwarancjach bankowych, d) gwarancjach ubezpieczeniowych, e) poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust.5 pkt.2 ustawy z dnia 9 listopada 2000r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości. (Dz. U. Nr 109, poz. 1158 ze zm.). Wadium musi zostać wniesione przed upływem terminu składania ofert, a kopia dowodu (potwierdzona za zgodność z oryginałem przez upoważnionego przedstawiciela Wykonawcy) jego wniesienia dołączona do oferty. Wadium wnoszone w pieniądzu Zamawiający przechowuje na rachunku bankowym. W przypadku, gdy Wykonawca wnosi wadium w formach określonych w pkt. 2 lit. b - e, dowód wniesienia wadium nie może być wpięty w sposób trwały do pozostałych stron oferty. Zamawiający zaleca złożenie oryginału dowodu wniesienia wadium w oddzielnej kopercie, w sposób umożliwiający Zamawiającemu jego zwrot w terminach określonych w ustawie. Kopie dowodu wniesienia wadium należy dołączyć do oferty. 3. Zatrzymanie wadium. W przypadku wniesienia wadium w formach określonych w pkt. 2 lit. b - e jw., dokumenty te muszą zawierać określenie przypadków, w których wadium zostaje zatrzymane przez Zamawiającego, tj., kiedy Wykonawca, którego oferta została wybrana: a) odmówił podpisania umowy w sprawie zamówienia publicznego na warunkach określonych w ofercie, b) nie wniósł zabezpieczenia należytego wykonania umowy, c) zawarcie umowy w sprawie zamówienia publicznego stało się niemożliwe z przyczyn leżących po stronie Wykonawcy, lub kiedy Wykonawca, który złożył ofertę: d) w odpowiedzi na wezwanie, o którym mowa w art. 26 ust. 3, nie złożył dokumentów lub oświadczeń, o których mowa w art. 25 ust. 1, lub pełnomocnictw, chyba że udowodni, że wynika to z przyczyn nieleżących po jego stronie. W przypadku wniesienia wadium w formie pieniądza Zamawiający zatrzymuje wadium (w przypadkach określonych wyżej) wraz z należnymi odsetkami. 4. Zwrot wadium. Zamawiający zwraca wadium na zasadach określonych w art. 46 ustawy Prawo zamówień publicznych.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.praski.waw.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- DOSTAWA OWOCÓW I WARZYW MROŻONYCH.
Dodano: 2016-05-05 - DOSTAWA OWOCÓW I WARZYW MROŻONYCH
Dodano: 2016-04-12 - Zakup i sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych
Dodano: 2015-12-23 - PRZETARG NIEOGRANICZONY NA DOSTAWĘ WARZYW I OWOCÓW MROŻONYCH
Dodano: 2015-10-28 - Dostawa mrożonek, warzyw,owoców i kiszonek
Dodano: 2015-02-11 - DOSTAWA OWOCÓW I WARZYW MROŻONYCH ORAZ DAŃ GOTOWYCH GARMAŻERYJNYCH
Dodano: 2015-01-28 - Dostawy wyrobów głęboko mrożonych dla DW WAM Sp. z o. o. Oddział WDW w RYNI.
Dodano: 2014-10-07 - Dostawa wyrobów mleczarskich, mrożonek, ryb i ziemniaków dla potrzeb bloku żywienia SPZZOZ w Żurominie
Dodano: 2014-09-05 - DOSTAWA MROŻONEK DLA ODDZIAŁU WDW WAPLEWO
Dodano: 2014-06-30 - Dostawy mrożonek na potrzeby Bufetu R CUW
Dodano: 2014-05-15