Przetargi.pl
DOSTAWA ŚWIEŻYCH I MROŻONYCH RYB

Uzdrowisko Kołobrzeg Spółka Akcyjna ogłasza przetarg

  • Adres: 78-100 Kołobrzeg, ks. Piotra Ściegiennego 1
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Telefon/fax: tel. 094 3548802 , fax. 0-94 35 225 16
  • Data zamieszczenia: 2009-06-05
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Uzdrowisko Kołobrzeg Spółka Akcyjna
    ks. Piotra Ściegiennego 1 1
    78-100 Kołobrzeg, woj. zachodniopomorskie
    tel. 094 3548802, fax. 0-94 35 225 16
    REGON: 00028817100000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.uzdrowisko.kolobrzeg.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Podmiot prawa publicznego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    DOSTAWA ŚWIEŻYCH I MROŻONYCH RYB
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa loco magazyn zamawiającego, środkiem transportu dostawcy, ryb świeżych i przetworzonych w następujących rodzajach i ilościach (masa w kilogramach) średniorocznie: 1. Filet z czerniaka mrożony 8 000 2. Kostka z łososia mrożona 1 200 3. Makrela wędzona średnia 2 000 4. Łosoś wędzony na zimno 400 5. Śledź solony matias 1 500 6. Koreczki śledziowe (ze śliwką, z wiśnią) 200 7. Sałatka śledziowa (meksykańska, myśliwska) 100 300 8. Karp świeży patroszony 300 9. Filet z dorsza świeży 3 000 10. Filet z łososia świeży 300 11. Filet z pangi mrożony 300 12. Filet z morszczuka mrożony 500 13. Filet z dorsza mrożony 500 14. Łosoś wędzony na ciepło 200 15. Pasta łososiowa z tuńczyka (opakowania 80 g) 4 16. Mintaj mrożony 500 Podane ilości zamawianych towarów nie są wielkościami ostatecznymi i mogą się wahać w zależności od potrzeb zamawiającego w zakresie do 5% zamówienia. 2. Dostarczane produkty powinny odpowiadać Polskiej Normie, zachowywać wszystkie wymagane cechy przydatności do spożycia, walory estetyczne oraz powinny posiadać określony, aktualny termin przydatności do spożycia. Towar powinien być zapakowany w opakowania adekwatne do masy i rodzaju towaru z oznaczonymi: nazwą produktu, nazwą producenta, masą zawartości opakowania, terminem przydatności do spożycia lub okresem przechowywania, identyfikacją partii produktu. 3. Termin ważności danego produktu nie może upływać w dniu dostawy ani w ciągu dwóch następnych dni po dostawie. Opakowanie powinno być dostosowane do właściwości danego towaru, bez uszkodzeń, odpowiednie z punktu widzenia higieny i bezpieczeństwa zdrowotnego żywności. 4. W przypadku wystąpienia okoliczności powodujących zwiększenie liczby osób żywionych w obiektach zamawiającego, przewiduje się możliwość dokonania zamówień uzupełniających, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 7 ustawy Prawo zamówień publicznych. 5. Z dostawą łączy się usługa transportowa oraz rozładunek u zamawiającego
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 152000000
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: 2.000,00
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O zamówienie mogą ubiegać się wykonawcy, którzy złożą ofertę oraz złożą oświadczenie o spełnieniu warunków określonych w art. 22 ust. 1 u-Pzp, a także inne wymienione w dalszej części specyfikacji dokumenty. 2. Oferentem może być osoba fizyczna, osoba oprawna lub jednostka organizacyjna nie posiadająca osobowości prawnej oraz podmioty te występujące wspólnie. Oferenci występujący wspólnie ponoszą solidarną odpowiedzialność za niewykonanie lub nienależyte wykonanie zamówienia. 3. Wykonawca powinien być uprawniony do występowania w obrocie prawnym, zgodnie z wymogami ustawowymi i prowadzić działalność o charakterze zbieżnym z niniejszym zamówieniem. 4. Wykonawca powinien posiadać doświadczenie w realizacji dostaw, miarą którego jest zrealizowanie z należytą starannością w okresie ostatnich trzech lat, a jeżeli okres działalności jest krótszy, to w okresie działalności, co najmniej dwóch zamówień, każde o wartości nie mniejszej niż 50% ceny ofertowej netto niniejszego zamówienia albo pięciu zamówień o łącznej wartości nie mniejszej niż 80% ceny ofertowej netto. 5. Wykonawca powinien dysponować co najmniej dwoma środkami transportu przystosowanymi do przewozu artykułów spożywczych i utrzymującymi parametry dotyczące temperatury przechowywania zamawianych produktów. 6. Wykonawca odpowiedzialny jest za zgodność produktu z wymaganiami jakościowymi określonymi dla przedmiotu zamówienia i za przestrzeganie zasad higieny żywności określonych w przepisach ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz. U. nr 171 poz. 1225) oraz opisanych w wytycznych stosowania systemu Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli (HACCP). 7. Ustalenia i decyzje dotyczące wykonania zamówienia uzgadniane będą przez zamawiającego z ustanowionym przedstawicielem wykonawcy. 8. Określenie przez wykonawcę telefonów kontaktowych i numerów faksu oraz innych ustaleń niezbędnych dla sprawnego i terminowego wykonania zamówienia. 9. Koszty związane z przygotowaniem i złożeniem oferty ponosi wykonawca (oferent). Ocena warunków wymaganych od oferentów zostanie dokonana według formuły spełnia - nie spełnia. Ocena spełnienia warunku, o których mowa w punkcie 6, dokonana zostanie u wykonawców nie posiadających certyfikatu HACCP poprzez przeprowadzenie auditu strony drugiej. Niespełnienie chociażby jednego warunku lub stwierdzenie podczas auditu rażących niezgodności z wymaganiami systemu HACCP skutkować będzie wykluczeniem wykonawcy z postępowania.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Aktualny odpis z właściwego rejestru albo zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej wystawiony nie wcześniej niż na 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 2. Oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu złożone na druku stanowiącym załącznik nr 2 do siwz. 3. Pełnomocnictwo dla osoby reprezentującej w postępowaniu interesy podmiotów występujących wspólnie (konsorcjum, spółka cywilna). 4. Wykaz wykonanych w ciągu ostatnich trzech lat dostaw z podaniem: nazwy, adresu siedziby i numeru telefonu odbiorcy, przedmiotu i wartości umownej dostaw, okresu realizacji dostaw. 5. Wykaz środków transportu przewidywanych do realizacji zamówienia z załączoną kserokopią wpisu dokonanego przez PPIS do książki kontroli sanitarnej pojazdu o wyrażeniu zgody na transport artykułów spożywczych lub kserokopią decyzji PPIS o dopuszczeniu pojazdów do przewozu żywności (Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 19.12.2002 r. - Dz. U. z 2003 r. nr 21 poz. 179). W wykazie należy podać typ, markę i numer rejestracyjny pojazdu oraz status własności (pojazd własny, dzierżawiony lub inny). 6. Kopię certyfikatu bezpieczeństwa zdrowotnego żywności HACCP, a w przypadku nieposiadania takiego certyfikatu podpisane przez wykonawcę oświadczenie, że WYKONAWCA spełnia wymagania , o których mowa w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia. W oświadczeniu należy ponadto wyrazić zgodę na udostępnienie upoważnionym auditorom zamawiającego pomieszczeń produkcyjnych i magazynowych wykonawcy oraz dokumentacji z przeprowadzonej przez organ urzędowej kontroli żywności kontroli sanitarno-higienicznej, w celu sprawdzenia prawdziwości złożonych deklaracji. 7. Dokument potwierdzający wniesienie wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.uzdrowisko.kolobrzeg.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach