Przetargi.pl
Dostawa produktów żywnościowych do Szkoły Podstawowej nr 11 w Oświęcimiu w roku 2021

Szkoła Podstawowa z Oddziałami Sportowymi nr 11 im. Mikołaja Kopernika ogłasza przetarg

  • Adres: 32-600 Oświęcim, ul. Słowackiego
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 0-33 8445691 w. 29 , fax. 0-33 8445691
  • Data zamieszczenia: 2020-12-09
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Szkoła Podstawowa z Oddziałami Sportowymi nr 11 im. Mikołaja Kopernika
    ul. Słowackiego 2a
    32-600 Oświęcim, woj. małopolskie
    tel. 0-33 8445691 w. 29, fax. 0-33 8445691
    REGON: 70431814000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www..sp11oswiecim.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Miejska Jednostka Organizacyjna

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa produktów żywnościowych do Szkoły Podstawowej nr 11 w Oświęcimiu w roku 2021
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów żywnościowych do Szkoły Podstawowej nr 11 w Oświęcimiu w 2021r. Szczegółowy zakres przedmiotu zamówienia został określony w załączniku nr 3 do niniejszej siwz. 2. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych. Część I zamówienia: Dostawa owoców i warzyw świeżych (CPV 15300000-1) Część II zamówienia: Dostawa różnych produktów spożywczych (CPV 15000000-8, 03000000-1) Część III zamówienia: Dostawa mięsa i wędlin (CPV 15100000-9) Wykonawca może złożyć ofertę na jedną lub więcej części zamówienia. W takim przypadku wykonawca winien podać cenę ofertową brutto oddzielnie dla każdej części zamówienia zgodnie z treścią formularza ofertowego. Zamawiający będzie porównywał i oceniał każdą część odrębnie. 3. Zakres przedmiotu zamówienia, o którym mowa w pkt 1 obejmuje w szczególności: 1) Sukcesywną dostawę produktów żywnościowych zgodnie z załącznikiem nr 3 ( dot. danej części zamówienia ) i w ilościach w nim wskazanych. 2) Artykuły spożywcze muszą być dostarczane w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu cenowym lub w opakowaniu o gramaturze bardzo zbliżonej, nie mniejszej niż opisana przez Zamawiającego. 3) Produkty spożywcze objęte dostawą powinny spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego, między innymi: - odpowiednie normy jakościowe lub atesty, - odpowiednie oznakowanie, między innymi datę minimalnej trwałości i termin przydatności do spożycia, - odpowiedni sposób przewożenia towarów – zachowanie rozdzielności transportu, - odpowiednią temperaturę podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu. 4) Produkty spożywcze muszą spełniać wymagania zgodnie z obowiązującymi przepisami prawnymi dot. żywienia zbiorowego dzieci w placówkach oświatowych. Powinny być oznakowane informacją o zawartych w nich alergenach oraz informacjami dot. wartości odżywczej100g/100ml produktu, w tym o: -wartości energetycznej w kJ i kcal, -zawartości tłuszczu w g., w tym nasyconych kwasów tłuszczowych , -zawartości węglowodanów w g., w tym cukrów, -zawartości białka w g., -zawartości soli w g. 4. Warunki realizacji i rozliczenia przedmiotu zamówienia: 1) Dostawy przedmiotu zamówienia odbywać się będą sukcesywnie w miarę pojawiających się potrzeb Zamawiającego, wynikających z bieżącego zużycia. 2) Wykonawca zobowiązuje się dostarczać przedmiot zamówienia na własny koszt i ryzyko, własnym środkiem transportu, spełniającym wymogi przepisów sanitarnych w tym zakresie. 3) Zgłoszenie zapotrzebowania nastąpi telefonicznie, najpóźniej w dniu poprzedzającym dzień planowanej dostawy, do godz. 11.00. Dostawa towaru w wyznaczonym dniu musi nastąpić najpóźniej do godz. 700. Wykonawca zobowiązany jest rozładować i złożyć towar w budynku szkoły. 4) Zamawiający nie będzie składać zamówień w dniach wolnych od zajęć dydaktycznych, tj. sobota, niedziela, święta oraz w okresie ferii. 5) Zamawiający zastrzega sobie prawo rezygnacji z planowanej dostawy, po uzgodnieniu telefonicznym, najpóźniej do godz. 11.00 dnia poprzedzającego planowaną dostawę, w przypadku gwałtownego spadku liczby dzieci żywionych w danym dniu. 6) Rozliczenie między stronami odbywać się będzie na podstawie faktur Vat wystawianych przy każdej dostawie. 7) Zapłata za zrealizowane zamówienie nastąpi do 14 dni od daty dostarczenia Zamawiającemu prawidłowo wystawionej faktury, przelewem na rachunek Wykonawcy wskazany na fakturze. 8) Wykonawcy nie przysługuje wynagrodzenie z tytułu zmniejszenia ilości dostaw (za niezrealizowane dostawy). 9) Przedmiot zamówienia dostarczany będzie w cenach jednostkowych podanych w formularzu ofertowym dla danej części zamówienia. 10) Ilościowy zakres przedmiotu zamówienia, o którym mowa w załączniku nr 3 do specyfikacji może ulec zmianie pomiędzy poszczególnymi pozycjami planowanego zestawienia kosztów. 11) Z uwagi na specyficzny charakter przedmiotu zamówienia (niemożność przewidzenia dokładnej liczby żywionych dzieci w całym okresie realizacji zamówienia), ilości produktów wskazane w załączniku nr 3 do niniejszej specyfikacji są orientacyjne i mogą się zmienić w przypadku zmiany liczby żywionych dzieci.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: formularz ofertowy, formularze cenowe

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach