Przetargi.pl
Dostawa mięsa, wędlin i podrobów dla Szkoły Aspirantów Państwowej Straży Pożarnej w Krakowie

Szkoła Aspirantów Państwowej Straży Pożarnej ogłasza przetarg

  • Adres: 31-951 Kraków, os. Zgody 18
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 012 6460303, 6460100 , fax. 012 6460199
  • Data zamieszczenia: 2011-12-12
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Szkoła Aspirantów Państwowej Straży Pożarnej
    os. Zgody 18 18
    31-951 Kraków, woj. małopolskie
    tel. 012 6460303, 6460100, fax. 012 6460199
    REGON: 00017342700000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sapsp.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Państwowa Straż Pożarna

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa mięsa, wędlin i podrobów dla Szkoły Aspirantów Państwowej Straży Pożarnej w Krakowie
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Dostawa mięsa, wędlin i podrobów dla Szkoły Aspirantów Państwowej Straży Pożarnej w Krakowie. Przedmiot zamówienia: Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia Zmawiający dołącza do SIWZ, jako załącznik 1. Asortyment: 1) Antrykot wołowy b-k 50 kg, 2) Baleron gotowany 300 kg, 3) Bekon 100 kg, 4) Boczek faszerowany 200 kg, 5) Boczek surowy wieprzowy 100 kg, 6) Boczek wędzony b-k 500 kg, 7) Filet królewski z indyka 250 kg, 8) Filet z indyka surowy bez skóry kl.1 500 kg, 9) Filet z kurczaka bez skóry i kości kl.1 500 kg, 10) Flaki wołowe surowe 800 kg, 11) Golonka wieprzowa surowa 150 kg, 12) Kabanos wieprzowy 150 kg, 13) Kark wieprzowy b-k kl.1 200 kg, 14) Kark wieprzowy z-k kl.1 100 kg, 15) Kaszanka grillowa 500 kg, 16) Kiełbas biała grillowa 600 kg, 17) Kiełbasa drobiowa podsuszana 150 kg, 18) Kiełbasa krakowska parzona 150 kg, 19) Kiełbasa krakowska sucha 250 kg, 20) Kiełbasa Lisiecka - dworska 100 kg, 21) Kiełbasa małopolska 200 kg, 22) Kiełbasa mortadela drobiowa 200 kg, 23) Kiełbasa podwawelska 200 kg, 24) Kiełbasa szynkowa wieprzowa 200 kg, 25) Kiełbasa toruńska 400 kg, 26) Kiełbasa wiejska drobiowa 200 kg, 27) Kiełbasa wiejska 100 kg, 28) Kiełbasa żywiecka 200 kg, 29) Łopatka wieprzowa b-k bez skóry i tłuszczu kl.1 700 kg, 30) Łopatka wieprzowa z-k bez skóry i tłuszczu kl.1 1300 kg, 31) Łopatka wołowa b-k 150 kg, 32) Mięso wołowe pieczeniowe b-k kl.1 200 kg, 33) Nogi wieprzowe surowe 200 kg, 34) Ogony wieprzowe surowe 50 kg, 35) Parówki drobiowe cienkie 200 kg, 36) Parówki wieprzowe cienkie 200 kg, 37) Pasztet pieczony 300 kg, 38) Pasztetowa domowa 200 kg, 39) Pasztetowa drobiowa 300 kg, 40) Pieczeń rzymska 200 kg, 41) Pieczeń Wiedeńska 200 kg, 42) Polędwica cygańska 100 kg, 43) Polędwica sopocka 200 kg, 44) Polędwica wołowa surowa kl.1 50 kg, 45) Polędwica z indyka 200 kg, 46) Polędwica wieprzowa z ziołami 200 kg, 47) Polędwiczki wieprzowe kl.1 50 kg, 48) Porcje rosołowe 1700 kg, 49) Pręga wołowa b-k 100 kg, 50) Rostbef wołowy b-k kl.1 100 kg, 51) Salceson drobiowy 500 kg, 52) Salceson wiejski 200 kg, 53) Schab wieprzowy b-k kl.1 600 kg, 54) Schab wieprzowy z-k i polędwiczką kl.1 600 kg, 55) Skrzydełka z kurczaka 100 kg, 56) Słonina bez skóry 500 kg, 57) Smalec 300 kg, 58) Szynka cygańska 150 kg, 59) Szynka konserwowa Krakus w puszce 910 g. 100 szt., 60) Szynka polska z indyka 150 kg, 61) Szynka surowa wieprzowa z-k bez skóry i biodrówki kl.1 2000 kg, 62) Szynka wiejska 150 kg, 63) Szynka wieprzowa gotowana 200 kg, 64) Szynka wieprzowa pieczona 300 kg, 65) Szynka zbójnicka 200 kg, 66) Tuszka z królika 10 kg, 67) Udziec barani z-k bez skóry i tłuszczu 50 kg, 68) Wątroba drobiowa 400 kg, 69) Wątroba wieprzowa 300 kg, 70) Wędzonka chłopska 100 kg, 71) Żeberka wieprzowe paski 300 kg, 72) Żołądki drobiowe 300 kg. Dostawy: Dostawa mięsa, wędlin i podrobów do siedziby zamawiającego przeciętnie 1-2 raz w tygodniu w godz. 8.00-12.00 na koszt wykonawcy po wcześniejszym zamówieniu w formie pisemnej (przesłanego faxem). Podane ilości mięsa, wędlin i podrobów stanowią wielkość szacunkową i zostały obliczone na podstawie roku 2010. Faktyczne zapotrzebowanie zależne będzie od ilości osób żywionych przez Szkołę Aspirantów Państwowej Straży Pożarnej w Krakowie. W związku z tym nie ma możliwości określenia minimalnych i maksymalnych ilości mięsa, wędlin i podrobów, które zostaną zakupione u wykonawcy
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151100002
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: 1. Przystępując do przetargu wykonawca zobowiązany jest wnieść wadium w wysokości: 5.000,00 zł. (słownie: pięć tysięcy złotych 00 groszy). 2. Wykonawca wnosi wadium w dowolnym czasie jednak nie później niż przed upływem terminu składania ofert określonego w Rozdziale VII pkt. 1 SIWZ. 3. Wadium może być wniesione w jednej lub kilku formach: 1) pieniądzu, 2) poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo - kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym, 3) gwarancjach bankowych, 4) gwarancjach ubezpieczeniowych, 5) poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt. 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. z 2007 r. Nr 42, poz. 275, z 2008 r. Nr 116, poz. 730 i 732 i Nr 227, poz. 1505 oraz z 2010 r. Nr 96, poz. 620). 4. Wadium wnoszone w formie: poręczenia bankowego, gwarancji bankowych, gwarancji ubezpieczeniowych lub poręczeniach udzielanych przez podmioty należy złożyć w oryginale w siedzibie zamawiającego - sekretariat Komendanta Szkoły pokój 200, II piętro, bud. A. 5. W przypadku, gdy wadium będzie wniesione w formie poręczenia bankowego, gwarancji bankowych, gwarancji ubezpieczeniowych lub poręczeniach udzielanych przez podmioty muszą zawierać zapisy gwarantujące wypłatę kwoty wadium na każde pisemne wezwanie zamawiającego w przypadku zaistnienia którejkolwiek z okoliczności wskazanych w art. 46 ust. 4a i 5 ustawy. 6. Wymagany termin ważności poręczenia bankowego, gwarancji bankowych, gwarancji ubezpieczeniowych lub poręczeniach udzielanych przez podmioty wynosi 30 dni, tj. przez okres związania ofertą, o którym mowa w Rozdziale VI pkt. 8 SIWZ. 7. Zamawiający nie dopuszcza innych form wnoszenia wadium. Przy wnoszeniu wadium wykonawca winien powołać się na oznaczenie oferty podanej przez zamawiającego w Rozdziale I pkt. 1 SIWZ. 8. Wadium wnoszone w pieniądzu wpłaca się przelewem na rachunek bankowy wskazany przez zamawiającego tj. NBP o/o Kraków nr 48 1010 1270 0060 0213 9120 0000. Wadium wniesione w pieniądzu zamawiający przechowuje na rachunku bankowym. 9. Wadium winno wpłynąć na rachunek bankowy wskazany powyżej, nie później niż przed upływem terminu składania ofert. 10. Wykonawca, który nie zabezpieczy oferty jedną ze wskazanych wyżej form zostanie wykluczony. 11. Zamawiający zwróci wadium wszystkim wykonawcom niezwłocznie po wyborze oferty najkorzystniejszej lub unieważnieniu postępowania, z wyjątkiem wykonawcy, którego oferta zostanie wybrana jako najkorzystniejsza, z zastrzeżeniem art. 46 ust. 4a ustawy. 12. Zamawiający zwróci wadium wykonawcy, którego oferta została wybrana jako najkorzystniejsza niezwłocznie po zawarciu umowy. 13. Zamawiający zwróci niezwłocznie wadium na wniosek wykonawcy, który wycofa ofertę przed upływem terminu składania ofert. 14. Zamawiający, zażąda ponownego wniesienia wadium przez wykonawcę, któremu zwrócono wadium na podstawie art. 46 ust. 1 ustawy, jeżeli w wyniku rozstrzygnięcia odwołania jego oferta zostanie wybrana jako najkorzystniejsza. Wykonawca wnosi wadium w terminie określonym przez zamawiającego. 15. Zamawiający zatrzyma wadium wraz z odsetkami, jeżeli wykonawca, którego oferta została wybrana: - odmówi podpisania umowy na warunkach określonych w ofercie; - zawarcie umowy stanie się niemożliwe z przyczyn leżących po stronie wykonawcy. 16. Zamawiający zatrzyma wadium wraz z odsetkami, jeżeli wykonawca w odpowiedzi na wezwanie, o którym mowa w art. 26 ust. 3 ustawy, nie złoży dokumentów lub oświadczeń, o których mowa w art. 25 ust. 1, lub pełnomocnictw, chyba że udowodni, że wynika to z przyczyn nieleżących po jego stronie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sapsp.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach