Przetargi.pl
Dostawa mięsa i wędlin

Szkoła Podstawowa Nr 3 im. Marii Dąbrowskiej ogłasza przetarg

  • Adres: 11-440 Reszel, ul. Konopnickiej 2
  • Województwo: warmińsko-mazurskie
  • Telefon/fax: tel. 89 755 01 96 , fax. 89 755 01 96
  • Data zamieszczenia: 2013-12-17
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Szkoła Podstawowa Nr 3 im. Marii Dąbrowskiej
    ul. Konopnickiej 2 2
    11-440 Reszel, woj. warmińsko-mazurskie
    tel. 89 755 01 96, fax. 89 755 01 96
    REGON: 00026442000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.sp3.reszel.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Szkoła Podstawowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa mięsa i wędlin
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1.1. PRZEDMIOTEM ZAMÓWIENIA są sukcesywne dostawy do Zamawiającego mięsa i wędlin - asortyment zgodny z FORMULARZEM CENOWYM (załącznik nr 2 do SIWZ). Jeżeli w opisie PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA znajdują się jakiekolwiek znaki towarowe, patenty czy pochodzenie, należy przyjąć, że Zamawiający podał taki opis ze wskazaniem na typ i dopuszcza składanie ofert równoważnych o parametrach nie gorszych niż podane w opisie Przedmiotu Zamówienia - podstawa prawna art. 29 ust. 3 ustawy PZP. Zamawiający w asortymencie PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA określonym w formularzu cenowym stanowiącym załącznik nr 2 do SIWZ, wymaga aby: 1) dostarczane produkty były dopuszczone do sprzedaży, 2) wszystkie dostarczane produkty nosiły nazwę (logo) producenta na opakowaniach zbiorczych oraz opakowaniach jednostkowych, 3) były pierwszej jakości/gatunku, 4) produkty były oznakowane widocznym, aktualnym terminem przydatności do spożycia, 5) produkty były zgodne z polską normą, 6) posiadały certyfikat - handlowy dokument identyfikacyjny HDI, 7) produkty przetworzone (tj. wędliny, przetwory mięsne) zgodnie z polską normą posiadały etykiety określające nazwę handlową produktu, procentowy skład surowcowy (tj. % zawartość mięsa w wędlinie, substancje stosowane w produkcji); 8) mięso świeże pochodziło ze zwierząt do lat 3, było pochodzenia polskiego i posiadało etykietę produktu - handlowy dokument identyfikacyjny (HDI); 9) mięso świeże nie może zawierać okrywy tłuszczowej, ścięgien oraz błon. Produkty z krótkim okresem przechowywania powinny posiadać co najmniej 4 dniowy termin przydatności do spożycia dla mięsa, wędlin i przetworów mięsnych świeżych. 1.2. Wykonawca zobowiązany jest do: a) sukcesywnego dostarczania PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA w asortymencie i ilości zgodnej ze złożonym zamówieniem, w uzgodnionych przez Zamawiającego dniach i godzinach, b) dostarczania towarów pierwszej jakości, zgodnych z obowiązującymi normami, oznakowanych nazwą handlową produktu, opakowanych i przewożonych w warunkach zgodnych z wymaganiami HACCP, c) realizowania dostaw zgodnie z wymogami sanitarnymi określonymi w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności, substancji pomagających w przetwarzaniu, dozwolonych substancji dodatkowych i innych składników żywności (tekst jednolity Dz. U. z 2003r. nr 21 poz. 179), d) produkty muszą spełniać wymagania określone w Ustawie o warunkach zdrowotnych (tj. Dz. U. nr 31 poz. 265 z 2005r. z późn. zm.), e) dostarczania towarów środkiem transportu określonym w dokumentach dopuszczających środek transportu do przewozu towaru, o którym mowa w pkt. 3.2d), f) dostarczania towarów do magazynu w siedzibie Zamawiającego, transportem na własny koszt i ryzyko, g) dokonywania we własnym zakresie wyładunku i wniesienia dostarczanego towaru do pomieszczeń magazynowych Zamawiającego, h) dołączania do każdej dostawy faktury VAT, z wyszczególnieniem produktów, ich ilości, ceny jednostkowej, kwoty VAT i kwoty brutto, i) terminowego dostarczania zamówionych towarów. W przypadku nie dostarczenia przez Wykonawcę towarów w terminie, Zamawiającemu przysługuje prawo zakupu danego towaru u innego podmiotu i obciążenia Wykonawcy różnicą między ceną zakupu u innego podmiotu, a ceną wynikającą z umowy w przypadku gdy cena zakupionego towaru będzie wyższa od ceny oferowanej przez Wykonawcę - w takim przypadku Zamawiający ma prawo odmówić przyjęcia towaru dostarczonego po terminie. 1.3. Dostawy będą dostarczane sukcesywnie do magazynu w Szkole Podstawowej Nr 3 w Reszlu według zamówień składanych telefoniczne lub faksem przez upoważnionego pracownika szkoły od poniedziałku do piątku w godz. 6.30 - 7.00 (bez sobót, niedziel i świąt) Zamawiający składać będzie cząstkowe zamówienia, wynikające z bieżącego zapotrzebowania z trzydniowym wyprzedzeniem przed datą wymaganej dostawy lub w nagłych przypadkach po telefonicznym uzgodnieniu. Zamawiający dopuszcza możliwość ograniczenia lub zwiększenia ilościowego dostaw towarów wyszczególnionych w FORMULARZU CENOWYM (załącznik nr 2 do SIWZ), do obiektywnie istniejących potrzeb. 1.4. Zamawiający ma prawo do odstąpienia od dostawy niektórych produktów na rzecz innych produktów wymienionych w FORMULARZU CENOWYM (załącznik nr 2 do SIWZ), z zastrzeżeniem, że zmiana asortymentu w poszczególnych pozycjach nie może przekroczyć 20% ich wartości ilościowej wskazanej w umowie, oraz nie może przekroczyć maksymalnej łącznej wartości brutto przedmiotu zamówienia. 1.5. Ostateczna wartość dostaw wynikać będzie z faktycznej ilości dostarczonego PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA, według cen zawartych w FORMULARZU CENOWYM (załącznik nr 2 do SIWZ). 1.6. Należność za dostarczone towary regulowana będzie przelewem na konto WYKONAWCY do 14 dni od daty otrzymania przez Zamawiającego faktury VAT. Uwaga: Wykonawca dostarczać będzie PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA do siedziby Zamawiającego sukcesywnie w okresie obowiązywania umowy tj. od 07.01.2014 r. (lub od dnia podpisania umowy) do 31.12.2014 r., z wyłączeniem dni przypadających na okresy świąteczne, dni przypadających na okres ferii zimowych oraz dni przypadających na okres wakacji letnich. 1.7. Szczegółowe warunki w przedmiotowym postępowaniu zawarte są we wzorze umowy (załącznik nr 5 do SIWZ).
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151000009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.warmia.mazury.pl/reszel_gmina_miejsko_-_wiejska/
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach