Dom Pomocy Społecznej ogłasza przetarg
- Adres: 91-324 Łódź, ul. Sierakowskiego 65
- Województwo: łódzkie
- Telefon/fax: tel. 0-42 6514408 , fax. 0-42 6511619
- Data zamieszczenia: 2014-06-09
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej
ul. Sierakowskiego 65 65
91-324 Łódź, woj. łódzkie
tel. 0-42 6514408, fax. 0-42 6511619
REGON: 47001428000000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa i dystrybucja codziennych posiłków dla 48 mieszkańców Domu Pomocy Społecznej. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest usługa gastronomiczna polegająca na codziennej dostawie i dystrybucji posiłków dla 48 mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Łodzi.Średnia miesięczna przygotowanych posiłków wynosi: 5 posiłków dziennie X ilość dni w danym miesiącu x 48 osób. zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany ilości zamawianych posiłków.Przygotowanie posiłków odbywać się będzie z uwzględnieniem diet stosowanych w tutejszym Domu.W skład całodziennego żywienia wchodzi: śniadanie, II śniadanie, obiad, podwieczorek i kolacja.Żywienie mieszkańców opiera się na n/dietach: normalna -8 posiłków, lekkostrawna papkowata- 8 posiłków, lekkostrawna- 30 posiłków,cukrzycowa - 2 posiłki.Zamawiający wymaga, aby gotowe posiłki obiadowe dla każdej osoby składały się z zupy, drugiego dania oraz kompotu po obróbce termicznej w ilości wagowej: zupa 400ml, ziemniaki do drugiego dania 220g, ryba -100g,mieso b/k 100g, mięso mielone 100g,mięso z/k 140g, surówka 110g, kasza/makaron/ryż jako dodatek do IIdania- 200g, kompot 250ml, posiłek bezmięsny II danie -270g.Ponadto Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia : codziennie 4 jogurtów i 4 danonków oraz raz w miesiącu: herbatę expresową 3 op x50 szt, herbatę owocową 3 op, miętę expresową 3 op,kaszkę smakową błyskawiczną 3op., kleik ryżowy 3op.,sok 0,5 l zagęszczony do rozcieńczenia 3 szt., ciastka kruche 3 kg, miód lub dżem 3 szt. Posiłki winny być dostarczone w odpowiednim czasie aby zostały wydane na oddziały w czasie: śniadanie od godz. 7.50 -8.10,II śniadanie od godz. 9.50 -10.00, obiad od godz. 12.50 -13.15, podwieczorek od godz. 15.20-15.30, kolacja od godz. 17.50- 18.15. Posiłki muszą odpowiadać wymogom sztuki kulinarnej z zachowaniem norm żywieniowych zalecanych przez Instytut Żywności i Żywienia uwzględniające niezbędne składniki pokarmowe.Posiłki muszą być sycące, smaczne, kaloryczne, zdrowe, urozmaicone, wysokiej jakości zarówno co do wartości odżywczej, gramatury jak i estetyki.Posiłki powinny zawierać dużo błonnika, warzyw , owoców.Wykonawca będzie przygotowywał posiłki tradycyjne w okresie świąt (Wigilia, Wielkanoc) - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://przetargi.bip.uml.lodz.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Przygotowanie i wydanie gorącego posiłku dla uczniów Zespołu Szkolno-Przedszkolnego i Gimnazjum w Lubochni, uczniów Publicznej Szkoły Podstawowej w Glinniku oraz osób dorosłych
Dodano: 2016-07-26 - Przygotowanie i dostarczanie dwudaniowych obiadów (posiłki gorące) dla potrzeb: - Domu Dziennego Pobytu dla Osób Niepełnosprawnych w Łodzi przy ul. Ćwiklińskiej 5a, - Domu Dziennego Pobytu w Łodzi przy ul. Ćwiklińskiej 18
Dodano: 2016-07-13 - Świadczenie usług gastronomicznych w zakresie całodobowego żywienia pensjonariuszy Domu Pomocy Społecznej w Łodzi ul. Sierakowskiego 65
Dodano: 2016-06-14 - Świadczenie usług gastronomicznych w zakresie całodobowego żywienia pensjonariuszy Domu Pomocy Społecznej w Łodzi ul. Sierakowskiego 65
Dodano: 2016-06-03 - Przygotowanie i dostarczenie posiłków dla dzieci Publicznego Przedszkola nr 2 w Wieluniu
Dodano: 2016-06-03 - Nr postepowania 88/ZP/16. Postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego prowadzonego w trybie przetargu nieograniczonego o wartości nie przekraczającej 209 000 euro na kompleksową usługę żywienia pacjentów Wojewódzkiego Szpitala Specjalistycznego im. M Kopernika w Łodzi.
Dodano: 2016-05-17 - Przygotowanie i dostawa dwudaniowych obiadów dla Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Łodzi
Dodano: 2016-04-26 - Nr sprawy 18/ZP/16. Postępowania o udzielenie zamówienia publicznego prowadzonego w trybie przetargu nieograniczonego o wartości nie przekraczającej 209 000 euro na kompleksową usługę żywienia pacjentów i personelu WSS im. M Kopernika w Łodzi.
Dodano: 2016-01-25 - Przedmiotem zamówienia jest Usługa kompleksowego żywienia pacjentów w Zduńskowolskim Szpitalu Powiatowym Sp. z o.o.. Wspólny Słownik Zamówień:55321000-6- usługi przygotowywania posiłków, 55520000-1 - usługi dostarczania posiłków 1589422-9 posiłki szpitalne,
Dodano: 2016-01-13 - Świadczenie usług związanych z przygotowaniem całodziennych posiłków z uwzględnieniem zaleceń dietetycznych oraz ich dystrybucja na poszczególne oddziały szpitalne.
Dodano: 2015-12-10