Przetargi.pl
Dostawa gorących posiłków do szkół na terenie gminy Ełk

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 19-300 Ełk, ul. Słowackiego 15B
  • Województwo: warmińsko-mazurskie
  • Telefon/fax: tel. 087 621 87 50 , fax. 087 621 87 51
  • Data zamieszczenia: 2009-12-08
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. Słowackiego 15B 15B
    19-300 Ełk, woj. warmińsko-mazurskie
    tel. 087 621 87 50, fax. 087 621 87 51
    REGON: 79027713100000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Ośrodek Pomocy Społecznej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa gorących posiłków do szkół na terenie gminy Ełk
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1) Przedmiotem zamówienia jest dostawa około 140 gorących posiłków dziennie do szkół na terenie gminy Ełk znajdujących się w miejscowościach: Woszczele, Mrozy Wielkie, Rożyńsk, Rękusy, własnym transportem przy wykorzystaniu własnych termosów i talerzy jednorazowego użytku. Wykonawca ponosi wszelkie koszty związane z przygotowaniem i dowozem posiłków. Przedmiotem postępowania jest cena jednostkowa jednego posiłku. 2) Zakres przedmiotu zamówienia obejmuje dostawę gorącego posiłku w skład którego wchodzi: jedno danie gorące /drugie danie z surówką/ i owoce/ jabłko, banan, inne/ do placówek szkolnych znajdujących się w miejscowościach: Woszczele-40 posiłków, Mrozy Wielkie-30 posiłków, Różyńsk- 15 posiłków, Rękusy-55 posiłków dziennie. Zamawiający dopuszcza raz w tygodniu zmianę asortymentu na zupę z wkładką i pieczywo.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555200001
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: a) Posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień: -prowadzą działalność w zakresie gastronomii, posiadają aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, -posiadają pozytywną opinię Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego potwierdzającą spełnione warunki do przygotowania i przewozu posiłków w termosach. b) Posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia szczególności: -posiadają min 1 samochód przystosowany do transportu posiłków, posiadają termosy do przewozu posiłków. c) Znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia: - posiadają ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej na kwotę 20 000,00 zł, oraz posiadają ważne ubezpieczenie dla pojazdu przystosowanego do przewozu posiłków. d) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia publicznego na podstawie art. 24 ustawy
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: a)Aktualny odpis/wypis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej - jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. W przypadku podmiotów występujących wspólnie, każdy składa osobno dokumenty potwierdzające dopuszczenie do obrotu w zakresie w jakim będzie uczestniczył w wykonywaniu zamówienia. b)formularz oferty w którym należy podać jadłospis dwutygodniowy, cenę netto i brutto posiłku składającego się z jednego dania gorącego i owoców. c)Opinia Powiatowego Inspektora Sanitarnego o spełnieniu warunków do przygotowania i przewozu posiłków w termosach. d)kopię polisy ubezpieczeniowej od odpowiedzialności cywilnej potwierdzoną za zgodność z oryginałem, e)wykaz niezbędnych do wykonania narzędzi i urządzeń (środków transportu) przewidzianych do wykonania zamówienia - odpowiadający wymogom wskazanym w warunkach udziału w postępowaniu - jakim dysponuje wykonawca, - załącznik nr 4. Należy dołączyć kopie dowodów rejestracyjnych (wraz z ważnym ubezpieczeniem OC pojazdów), umowy użyczenia, leasingu, a w przypadku planowanego zakupu, leasingu wstępną umowę z producentem, leasingodawcą itd. f)oświadczenie Wykonawcy o spełnianiu warunków z art. 22 ust. 1 ustawy (w przypadku podmiotów występujących wspólnie - także podmioty spółki cywilnej - każdy składa osobne oświadczenie) - załącznik nr 2

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: bip.elk.gmina.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach