Przetargi.pl
Dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby Przedszkola nr 9 w Zakopanem przy ul. Sabały 10

Przedszkole Nr 9 ogłasza przetarg

  • Adres: 34-500 Zakopane, ul. Sabały 10
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 18 20 13 225 , fax. 18 20 13 225
  • Data zamieszczenia: 2011-11-25
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Przedszkole Nr 9
    ul. Sabały 10 10
    34-500 Zakopane, woj. małopolskie
    tel. 18 20 13 225, fax. 18 20 13 225
    REGON: 12131638200000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: jednostka samorzadowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby Przedszkola nr 9 w Zakopanem przy ul. Sabały 10
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    III. Przedmiotem zamówienia jest zakup wraz z sukcesywną dostawą artykułów żywnościowych na potrzeby Przedszkola nr 9 w Zakopanem z siedziba przy ul. Sabały 10 Zakres zamówienia obejmuje : Zadanie 1- dostawa pieczywa L.p. Nazwa j.m. Ilość 1. Bułka hotelowa szt. 1000 2. Chleb krojony zwykły 0,60 kg szt. 500 3. Chleb pszenno-żytni 0,60 kg szt. 300 4. Chleb graham 0,50 kg szt. 290 5. Chleb wieloziarnisty 0,50 kg szt. 350 6. Weka wrocławska 0,30 kg szt. 500 7. Drożdżówka z dżemem 0,06 kg Szt. 900 8. Drożdżówka z masa budyn. 0,06 kg Szt. 600 9. Pączek z różą 0,08 kg Szt. 500 10. Babka drożdżowa foremka 0,50 kg Szt. 80 11. Ciasto jogurtowe 0,40 kg Szt. 180 12. Babka piaskowa 0,45 kg Szt. 140 13. Strucla z owocami Szt. 140 Zadanie II - dostawa produktów spożywczych L.p. Nazwa j.m. Ilość 1. Ciasteczka maślane 160g Szt. 120 2. Cukier 1 kg kg 800 3. Cukier puder 0,5 kg kg 5 4. Cukier waniliowy Szt. 200 5. Dżem słoik 300g typu Łowicz(mix) Szt. 60 6 Groszek konserwowy 400g Szt. 80 7. Herbata typu Saga 100 szt.(torebki) Szt. 14 8. Herbata Saga granulowana 100g Szt. 150 9. Herbata owocowa malinowa typu Vitax 40g Szt. 100 10. Herbata typu Lipton 100szt(torebki) Szt. 5 11. Ketchup 430g typu Pudliszki łagodny Szt. 48 12 Chrzan typu Polan 290g Szt. 40 13 Kukurydza 400g typu Pudliszki Szt. 60 14. Szczaw konserwowy 300g Szt. 80 15 Maggi 1 l typu Knorr Szt. 50 16. Musztarda łagodna 175 g Szt. 15 17. Cytrynka 1l Szt. 30 18 Miód wielokwiatowy 400g Szt. 60 19. Kinder Delice 42 g Szt. 800 20. Koperek konserwowy 180g Szt. 40 21. Przecier ogórkowy 350g Szt. 80 22. Ogórki konserwowe 420g Szt. 50 23. Koktajl owocowy puszka 3035g Szt. 8 24 Koncentrat pomidorowy 30% 850 g typu Bażant Szt. 40 25. Brzoskwinia puszka 850g Szt. 18 26. Ananas puszka 850g Szt. 12 27. Sól jodowana 1 kg kg 100 28. Ziele angielskie 15g Szt. 15 29. Nutella szklanka 230g Szt. 72 30 Liśc laurowy 8g Szt. 12 31. Kminek mielony 1kg Szt. 1 32. Proszek do pieczenia 30g Szt. 30 33. Vegeta 1kg Szt. 30 34. Kwasek cytrynowy 20g Szt. 30 35. Płatki czekoladowe kuleczki Nestle 500g Szt. 80 36. Płatki Kangusie 500g Szt. 80 37. Ryż 1kg typu Sanko Szt. 100 38 Kasza manna 1kg kg 25 39. Bułka tarta 500g wrocławska kg 70 40. Kasza jęczmienna wiejska 1 kg kg 60 41. Kasza pęczak 1 kg kg 25 42. Sok Multiwitamina typu Tymbark 2 l Szt. 36 43. Mąka ziemniaczana 1 kg kg 20 44. Galaretka owocowa typu Winiary 80g Szt. 220 45. Kisiel typu Winiary 77g Szt. 400 46. Budyń typu Winiary 60g śmietankowy Szt. 120 47 Kawa Inka 150g Szt. 150 48. Kakao ciemne 200g Szt. 15 49 Kakao rozpuszczalne 600g Szt 100 50 Biszkopty 140g podłużne Szt. 100 51. Czekolada 2 proszku 1 kg Szt. 20 52. Czekolada mleczna 100g szt 220 53. Cukierki z galaretka 2,80 kg Szt. 12 54. Bulion grzybowy typu Knorr 60g Szt. 40 55. Bulion cielęcy typu Knorr 120g Szt. 10 56. Delikat do mięsa typu Knorr 700g Szt. 10 57. Groszek ptysiowy 80g Szt. 140 58. Płatki Cheerios 500g Szt. 80 59. Płatki kukurydziane 1 kg typu Nestle Szt. 50 60. Cynamon 600g Szt. 1 61 Tuńczyk w oleju 1750g Szt. 20 62. Makrela w pomidorach 170g Szt. 180 63. Olej kujawski 3 l Szt. 100 64. Oliwa z oliwek puszka Szt. 15 65. Pomidor puszka 2550g Szt. 40 66. Pieprz mielony 100g Szt. 20 67. Pasztet podlaski 150g Szt. 156 68. Sok malinowy typu Herbapol 420ml Szt. 36 69. Sok pomarańczowy typu Tymbark 2l Szt. 60 70. Sok jabłkowy typu Tymbark 2l Szt. 80 71 Sok marchwiowo-jabłkowy Vitaminka 1 l Szt. 100 72. Soczki ze słomką 200ml Szt. 2200 73. Sos do spaghetti typu Knorr 1kg Szt. 10 74. Sos myśliwski typu Winiary 37g Szt. 170 75. Sos owocowy 1l Szt. 6 76. Wafelki śmietankowe Skawa 20g Szt. 1400 77. Wafelki typu Grześ 39g Szt. 840 78. Prince polo 36g Szt. 360 79. Wafelki Elitesse Skawa trójkąt 38g Szt. 450 80. Woda mineralna Muszynianka niegazowana . 1,5 l Szt. 660 81. Zasmażka jasna typu Knorr 1 kg Szt. 4 82. Bazylia 230g Szt. 2 83. Oregano 400 g Sz. 1 84. Papryka czerwona słodka 0,5 kg Szt. 5 85. Majeranek 100g Szt. 20 86 Koncentrat buraczany 300ml Szt. 40 87. Przyprawa do ryb 800g Szt. 1 88. Makaron muszelki typu Lubella 0,50kg Szt. 100 89 Makaron literki typu Czaniecki 0,25kg Szt. 60 90 Makaron swiderki typu Lubella 0,50kg Szt. 160 91. Makaron łazanki typu Lubella 0,50kg Szt. 50 92. Makaron spaghetti typu Lubella 0,50kg Szt. 100 93. Makaron kokardki typu Lubella 0,50kg Szt. 50 94 Makaron ryzowy typu libella 0,50 kg Szt. 30 95 Makaron nitka typu Czaniecki 0,25 kg Szt. 100 96. Makaron krajanka typu Lubella 0,50 kg Szt. 20 97. Mąka poznańska Kg 350 98. Delikat do drobiu typu Knorr 700g Szt. 10 99. Jaja kurze 1 klasa Szt. 5000 Zadanie III- dostawa mięsa i podrobów, wyrobów wędliniarskich, drobiu, wyrobów drobiarskich l.p. Nazwa jm ilość 1. Filet z indyka pieczony kg 15 2. Kiełbasa szynkowa kg 50 3. Kiełbasa drobiowa cienka kg 25 4. Pasztet pieczony drobiowy kg 21 5. Polędwica drobiowa kg 28 6. Polędwica sopocka kg 35 7. Szynka konserwowa kg 30 8. Szynka gotowana kg 55 9. Wędzonka krotoszyńska kg 15 10. Rozbef wołowy kg 150 11. Kiełbasa krakowska sucha kg 30 12. Parówka cienka Babuni kg 60 13. Kości wieprzowe kg 80 14. Schab b/k kg 150 15. Szynka b/k surowa kg 180 16. Żołądki drobiowe kg 60 17. Wątroba drobiowa kg 80 18. Łopatka b/k kg 30 19. Karkówka b/k kg 95 20. Korpusy rosołowe kg 90 21. Boczek b/k wędzony kg 65 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28. 29 30. Słonina Pieczeń wołowa Cielęcina -pieczeń Filet z kurczaka Kurczak świeży Udka z kurczaka Filet z indyka Polędwiczki schabowe Polędwica wołowa kg kg kg kg kg kg kg kg kg 18 80 70 140 90 50 80 32 40 Zadanie IV- dostawa produktów mleczarskich l.p. Nazwa jm ilość 1. Śmietana 36 % l l szt. 80 2. Mleko 2,5 % l 4100 3. Masło 82% 0,20 kg szt. 1000 4. Twaróg tłusty kg 90 5. Serek homogen. owocowy 150g mix szt. 950 6. 7. Ser żółty salami Ser żółty edamski kg kg 50 40 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. Jogurt typu Jogobella 150g owocowy Jogurt pitny owocowy 150g Serek topiony kremowy Śmietana 18 % 380 g Jogurt naturalny 380 g Kefir 370 g Deser typu Monte max 100g Margaryna mleczna 250 g Margaryna typu Flora 500 g Pudding- serduszko Serek homo. biszkoptowy szt. szt. kg szt. szt. szt. szt. szt. szt. Szt. Szt. 1200 600 20 600 90 120 900 380 60 360 450 Zadanie V- dostawa owoców i warzyw l.p. Nazwa jm ilość 1. Banany kg 360 2. Buraki ćwikłowe kg 300 3. Cebula kg 160 4. Cytryny kg 40 5. Fasola Jaś kg 30 6. Groch łuszczony połówki kg 20 7. Gruszki kg 200 8. Jabłka deserowe kg 700 9. Kapusta włoska szt. 50 10. Kalafior szt. 50 11. Kapusta biała kg 120 12. Kapusta czerwona szt. 60 13. Kapusta kwaszona kg 140 14. Mandarynki kg 100 15. Marchew kg 500 16. Ogórek kiszony kg 80 17. Ogórek świeży kg 80 18. Papryka świeża kg 10 19. Pieczarki kg 50 20. Pietruszka kg 200 21. Pomidor kg 90 22. Rzodkiewka szt. 100 23. Sałata zielona szt. 120 24. Seler kg 200 25. Szczypior szt. 200 26. Śliwki kg 50 27. Ziemniaki kg 6000 28. Pietruszka natka 25g szt. 300 29. Por szt. 250 30. Koperek 25g szt. 150 31. 32. 33. 34. 35. 36. 37. Kapusta pekińska Czosnek Truskawki Maliny Kiwi Pomarańcza Arbuz szt. szt. kg kg szt. kg kg 50 160 80 120 1200 100 160 Zadanie VI- dostawa mrożonek l.p. Nazwa jm ilość 1. Filet mintaj płaty Szater kg 50 2. Kalafior 0,50g szt. 120 3. Truskawki mrożone 0,50 g szt. 80 4. Mieszanka kompotowa 1kg szt. 300 5. Mieszanka warzywna 0,50 g szt. 120 6. Brokuły kg 75 7. Filet z miruny kg 80 8. 9. 10. 11. 12. Filet z dorsza Marchewka z groszkiem Fasolka szparagowa Marchewka mini Porzeczka czarna kg kg kg kg kg 60 30 30 20 60 Zamawiający informuje ,że podane powyżej ilości artykułów żywnościowych są ilościami szacunkowymi i w trakcie realizacji zamówienia mogą ulec zmniejszeniu. Zamawiający będzie płacił za faktycznie zamówione ilości produktów po cenach jednostkowych podanych w ofercie. Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi przedmiotu zamówienia jak również zgodność z odpowiednimi normami. Zamawiający wymaga, aby wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia spełniał wszelkie wymagania higieniczne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2006 r. Nr 171 poz. 1225 z późn. zm.) oraz obowiązujących aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie. Produkty powinny być świeże, zgodne z normami: PN-A-86003, PN-A-86059, PN-66/A-86233, PN-68/A-86230, PN-A-86155, PN-A-86061, PN-91/A-86300. Miejscem dostawy jest magazyn żywnościowy Przedszkola Nr 9 w Zakopanem ul. Sabały 10 Umowa będzie realizowana w oparciu o zamówienia częściowe, które będą składane telefonicznie lub pisemnie przesłane faxem zgodnie z faktycznymi potrzebami Zamawiającego, zgodnie z cenami jednostkowymi zaproponowanymi w ofercie wykonawcy z zastrzeżeniem, że całkowita wartość umowy nie może przekroczyć wysokości posiadanych środków finansowych przeznaczonych na ten cel. Dostawy będą realizowane najpóźniej następnego dnia do godz. 8.00, licząc od daty złożenia, najpóźniej poprzedniego dnia do godz. 9.00, telefonicznie zamówienia na poszczególne produkty z pakietów, o ile zamówienie nie zostanie złożone wcześniej, niż na jeden dzień przed żądaną dostawą i nie zostanie wyznaczony przez Zamawiającego konkretny termin realizacji dostawy. W wyjątkowych sytuacjach mogą wystąpić zamówienia dodatkowe realizowane w tym samym dniu. Wykonawca podejmuje się również rozładunku towaru i przeniesienia go do magazynu żywnościowego w Przedszkolu nr 9 przy ul. Sabały 10 Wykonawca zobowiązuje się każdorazowo przy dostawie załączyć świadectwo jakości dostarczanego przedmiotu umowy (atest) lub handlowy dokument identyfikacyjny. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać przedmiot umowy czystym środkiem transportu przystosowanym do przewozu przedmiotu umowy a w przypadku przewozu mięsa i wędlin pojazdem dopuszczonym do użytkowania przez Państwową Inspekcję Handlową W przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego wadliwej partii dostarczonego towaru, reklamacja zostanie zgłoszona telefonicznie. Wykonawca zobowiązuje się niezwłocznie do jego wymiany na towar wolny od wad w ciągu 3 godzin, w ilościach zakwestionowanych przez Zamawiającego. W przypadku nie przestrzegania terminu dostaw oraz powtarzających się uchybień w realizacji warunków umowy, Zamawiający zastrzega sobie prawo zerwania umowy bez wypowiedzenia. Każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów (art.spoż, warzywa, owoce, jaja, mięso i wędliny itp.) Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania stosownego dokumentu w momencie dostawy produktów. Jaja, przy każdej dostawie, muszą posiadać dokument identyfikacyjny dla jaj konsumpcyjnych spełniających wymogi art. 27 ust. 3 ustawy z dn20.01.2004r o wymaganiach weterynaryjnych produktów pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. nr 33, poz. 288 z późn. zm.) Mięso i wędliny muszą być dostarczane w czystych, zamkniętych pojemnikach do przewozu mięsa i wędlin. Mięso surowe nie może być przewożone razem z wędlinami Mrożonki mają być dostarczane do przedszkola w formie nie rozmrożonej, Nie wykonanie pełnego zakresu ilościowego umowy nie rodzi roszczenia o zakup nie zrealizowanej w okresie obowiązywania umowy ilości towaru. Zamawiający dopuszcza składanie ofert równoważnych. Zamawiający podał nazwy producentów wyłącznie w celu określenia wymaganego asortymentu i parametrów jakościowych, jakim powinny odpowiadać zamawiane produkty. Zamawiający dopuszcza produkty równoważne. W przypadku zaoferowania asortymentu równoważnego, Wykonawca jest zobowiązany wykazać, że oferowany przez niego produkt spełnia wymagania określone przez Zamawiającego. Na potwierdzenie spełniania wymagań, Wykonawca przedłoży do oferty specyfikację produktu równoważnego oferowanego przez Wykonawcę która ma zawierać wyszczególnione cechy charakterystyczne, potwierdzające zgodność oferowanego asortymentu z asortymentem opisanym przez Zamawiającego ( np.: skład, wagę , gramaturę itp.)
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 150000008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wnoszenia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zakopane.eu pod linkiem Zamówienia publiczne postępowania poniżej wartości art.11.8
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach