Przetargi.pl
Dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby Przedszkola nr 3 w Zakopanem przy ul. Kasprusie 27

Przedszkole Nr 3 im. Karola Szymanowskiego ogłasza przetarg

  • Adres: 34-500 Zakopane, ul. Kasprusie 27
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 18 20 152 21 , fax. 18 20 152 21
  • Data zamieszczenia: 2010-11-26
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Przedszkole Nr 3 im. Karola Szymanowskiego
    ul. Kasprusie 27 27
    34-500 Zakopane, woj. małopolskie
    tel. 18 20 152 21, fax. 18 20 152 21
    REGON: 12131643600000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby Przedszkola nr 3 w Zakopanem przy ul. Kasprusie 27
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest zakup wraz z sukcesywną dostawą artykułów żywnościowych na potrzeby Przedszkola nr 3 w Zakopanem z siedziba przy ul. Kasprusie 27 Zakres zamówienia obejmuje : Zadanie nr 1 - Dostawa nabiału l.p. Nazwa jm ilość 1. Maślanka naturalna kg 16 2. Mleko świeże typu Mlekowita (luz)2,5% lub równoważne l. 3200 3. Masło ekstra 82% tłuszczu 200g typu Mlekowita lub równoważne szt. 654 4. Twaróg półtłusty wiejski 200g typu Mlekowita lub równoważne kg 260 5. Serek homog. owocowy 135g ( typu Darek Mlekowita) lub równoważny szt. 350 6. Ser żółty (edamski) typu Mlekowita lub równoważny kg 40 7. Jogurt typu Jogobella 150g (mix) lub równoważny szt. 1100 8. Śmietana 380g 18 % typu Mlekowita lub równoważna szt 690 9. Serek topiony100g krem typu Mlekowita lub równoważna kg 26 10. Margaryna mleczna typu Mlekowita 250 g lub równoważna kg 49 11. Kefir naturalny 2% typu Mlekowita lub równoważny l. 30 12. Mleko czekoladowe 200 ml typu Mlekowita lub równoważne szt. 130 Zadanie nr 2 - Dostawa owoców i warzyw l.p. Nazwa jm ilość 1. Banany kg 108 2. Buraki ćwikłowe kg 230 3. Cebula kg 190 4. Cytryny kg 28 5. Fasola Jaś 0,5 kg kg 35 6. Groch łuszczony połówki 0,5 kg kg 17 7. Gruszki kg 150 8. Jabłka deserowe kg 630 9. Maliny (400g) szt. 53 10. Kalafior szt. 50 11. Kapusta biała kg 200 12. Kapusta czerwona kg 50 13. Kapusta kwaszona kg 180 14. Mandarynki kg 28 15. Marchew korzeń kg 400 16. Ogórek kwaszony 400 g szt. 70 17. Ogórek świeży kg 77 18. Papryka świeża kg 30 19. Pieczarki kg 24 20. Pietruszka korzeń kg 100 21. Pomidor kg 80 22. Rzodkiewka pęcz.. 110 23. Sałata zielona szt. 152 24. Seler kg 79 25. Szczypior pęcz 110 26. Śliwki kg 42 27. Ziemniaki kg 4000 28. Pietruszka natka 25g pęcz. 420 29. Por szt. 26 30. Koperek zielony pęcz 420 31. Kapusta pekińska szt. 70 32. Kapusta włoska szt. 70 33. Brokuły szt. 20 34. Botwinka pęcz 10 35. Winogrona kg 21 36. Kiwi kg 49 37. Brzoskwinia lub nektarynka kg 60 38. Pomarańcza kg 84 39. Czosnek polski szt. 25 40. Truskawki kg 42 41. Arbuz kg 20 42. Ogórek konserwowy słoik 0,9 l. szt. 47 43. Jaja kurze XL kl. I szt 3400 Zadanie nr 3 - Dostawa mięsa i podrobów, wyrobów wędliniarskich, drobiu, wyrobów drobiarskich l.p. Nazwa jm ilość 1. Karczek bk kg 60 2. Kiełbasa szynkowa ( wieprzowa) kg 19 3. Kiełbasa toruńska kg 60 4. Szynka konserwowa wieprzowa kg 25 5. Kurczak świeży kg 200 6. Serdelki kg 40 7. Szynka z liściem kg 20 8. Szynka drobiowa kg 15 9. Szynka wieprzowa kg 19 10. Mięso wołowe pieczeniowe kg 40 11. Kiełbasa zwyczajna kg 30 12. Parówki cielęce kg 60 13. Porcja rosołowa drobiowa kg 230 14. Schab z kością kg 120 15. Szynka wieprzowa b/k surowa kg 70 16. Mięso rosołowe wołowe kg 30 17. Wątroba drobiowa kg 20 18. Łopatka wieprzowa b/k kg 40 19. Boczek wędzony kg 40 20. Filet z indyka kg 50 21. Filet z kury kg 60 22. Mięso mielone wieprzowo cielęce kg 110 23. Mięso mielone wieprzowo wołowe kg 90 24. Słonina świeża i wędzona kg 30 25. Smalec luzem kg 40 Zadanie nr 4 - Dostawa pieczywa l.p. Nazwa jm ilość 1. Chleb graham 500 g szt. 168 2. Chleb krojony 600g pszenno-żytni szt. 490 3. Chałka z kruszonką 600g szt. 70 4. Bułka mała kajzerka 0,06 szt. 350 5. Chleb pszenny 600g szt. 460 6. Drożdżówki mieszane 80g szt. 1500 7. Rogaliki z marmoladą 80g szt. 630 Zadanie nr 5 - Dostawa mrożonek l.p. Nazwa jm ilość 1. Filet (dorsz, tilapia, morszczuk) kg 90 2. Kalafior 2,50 kg kg 40 3. Mieszanka jarzynowa 6 składnikowa kg 40 4. Mieszanka kompotowa 450 g kg 40 5. Fasola szparagowa 2,5 kg kg 30 Zadanie nr 6 - Dostawa różnych produktów spożywczych l.p. Nazwa jm ilość 1. Galaretka owocowa 75g (różne) typu Gellwe lub równowazne szt. 250 2. Cukier biały 1 kg ( królewski) kg 470 3. Cukier puder 0,5 kg kg 28 4. Cukier waniliowy 32g szt. 26 5. Dżem słoik 300g (różny) typu Łowicz lub równoważny szt. 60 6. Groszek konserwowy 400g typu Kwidzyn lub równoważny szt. 55 7. Herbata cz. granulowana typu indyjska 80g lub równoważna szt. 100 8. Kakao ciemne 200g szt. 24 9. Kasza jęczmienna typu mazurska lub równowazne 1kg kg 70 10. Kawa zbożowa Inka 150g szt. 40 11. Ketchup 250g typu Roleski lub równoważny szt. 68 12. Konserwa rybna w sosie pomidorowym 170g(szprot) szt. 110 13. Kukurydza 400g typu Kwidzyn lub równoważna szt. 11 14. Liść laurowy 7g szt. 16 15. Maggi typu Winiary lub równoważna 1l szt. 53 16. Majeranek 7g szt. 13 17. Majonez typu kielecki 310 ml lub równoważny szt. 10 18. Miód wielokwiatowy 400g szt. 26 19. Płatki śniadaniowe Nestle Kangus 250g lub równoważne kg 12 20. Kucharekprzyprawa do potraw 1 kg szt. 50 21. Olej uniwersalny lub równoważny 0.91 szt. 210 22. Pieprz mielony czarny 20g szt. 53 23. Płatki śniadaniowe kukurydziane 250g kg 21 24. Przecier pomidorowy 30% typu Bażant 800g lub równoważny szt. 60 25. Ryż 1 kg biały kg 110 26. Syrop Malinowy 0,5 l typu Cymes lub równoważny szt. 21 27. Sól jodowana 1kg kg 137 28. Ziele angielskie 15g szt. 40 29. Makaron typu Lubella - świderki, kolanka 0,5 kg lub równoważny szt. 180 30. Makaron nitki Lubella 0,5 kg lub równoważny szt. 89 31. Płatki owsiane górskie 500g ekstra kg 10 32. Ciastka kruche różne 2 kg (maślane Babuni) lub równowazne szt. 45 33. Kminek 30g szt. 20 34. Kwasek cytrynowy 20g szt. 30 35. Makaron łazanka mała 0,5 kg szt. 60 36. Przyprawa Delikat do drobiu 1kg lub równowazne szt. 1 37. Kasza kukurydziana 0,5kg kg 22 38. Kasza manna 1kg kg 34 39. Bułka tarta 0,5 kg kg 100 40. Cynamon 20 g szt 10 41. Budyń śmietankowy 38 g bez cukru typu Gellwe lub równowazne szt. 60 42. Kisiel mix typu Gellwe 38g bez cukru lub równowazne szt. 320 43. Mąka ziemniaczana 0, 5 kg kg 21 44. Makaron zacierka Babuni 250g lub równowazne szt. 30 45. Pasztet drobiowy 160g szt. 74 46. Mąka typ 450 pszenna typu Poznańska lub równowazne kg 340 47. Sok w kartonie 2l Caprio lub równoważne szt. 900 48. Szczaw w słoiku 180 g szt. 40 49. Chrzan tarty typu Polonez 180 g lub równowazne szt. 13 50. Kompot z czarnej porzeczki 0,9 l szt 25 51. Kompot z aronii 0,9 l szt. 25 52. Kompot z truskawek 0,9 l. szt. 25 53. Przyprawa Delikatdo mięs 1 kg lub równowazne szt. 1 54. Woda mineralna lekko gazow. typu Piwniczanka lub równoważna 1,5l szt. 360 55. Musztarda delikatesowa 180g typu Roleski lub równoważna szt 25 56. Krem orzechowy Nutella lub równoważny szt 11 57. Konserwa rybna (tuńczyk w oleju w kawałkach) 175g szt 32 58. Wafle różne typu Grześki lub równoważne szt 700 59. Przyprawa Delikatdo ryb 1 kg lub równowazne szt 1 Zamawiający informuje ,że podane powyżej ilości artykułów żywnościowych są ilościami szacunkowymi i w trakcie realizacji zamówienia mogą ulec zmniejszeniu. Zamawiający będzie płacił za faktycznie zamówione ilości produktów po cenach jednostkowych podanych w ofercie. Miejscem dostawy jest magazyn żywnościowy Przedszkola Nr 3 w Zakopanem ul.Kasprusie 27 Umowa będzie realizowana w oparciu o zamówienia częściowe, które będą składane telefonicznie lub pisemnie przesłane faxem zgodnie z faktycznymi potrzebami Zamawiającego, zgodnie z cenami jednostkowymi zaproponowanymi w ofercie wykonawcy z zastrzeżeniem, że całkowita wartość umowy nie może przekroczyć wysokości posiadanych środków finansowych przeznaczonych na ten cel, podanych podczas otwarcia ofert. Dostawy będą realizowane najpóźniej następnego dnia do godz. 8.00, licząc od daty złożenia, najpóźniej poprzedniego dnia do godz. 9.00, telefonicznie zamówienia na poszczególne produkty z pakietów, o ile zamówienie nie zostanie złożone wcześniej, niż na jeden dzień przed żądaną dostawą i nie zostanie wyznaczony przez Zamawiającego konkretny termin realizacji dostawy. W wyjątkowych sytuacjach mogą wystąpić zamówienia dodatkowe realizowane w tym samym dniu. Wykonawca podejmuje się również rozładunku towaru i przeniesienia go do magazynu żywnościowego w Przedszkolu Nr 3 ul. Kasprusie 27 Wykonawca zobowiązuje się każdorazowo przy dostawie załączyć świadectwo jakości dostarczanego przedmiotu umowy (atest) lub handlowy dokument identyfikacyjny. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać przedmiot umowy czystym środkiem transportu przystosowanym do przewozu przedmiotu umowy a w przypadku przewozu mięsa i wędlin pojazdem dopuszczonym do użytkowania przez Państwową Inspekcję Handlową
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 150000008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wnoszenia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zakopane.eu pod linkiem Zamowienia publiczne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach