Przetargi.pl
Dostawa artykułów żywnościowych do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Polance Wielkiej

Zespół Szkolno -Przedszkolny w Polance Wielkiej ogłasza przetarg

  • Adres: 32-607 Polanka Wielka, ul. Długa
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 33 84 88 800 , fax. 33 84 88 800
  • Data zamieszczenia: 2017-12-15
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkolno -Przedszkolny w Polance Wielkiej
    ul. Długa 14
    32-607 Polanka Wielka, woj. małopolskie
    tel. 33 84 88 800, fax. 33 84 88 800
    REGON: 36799384400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.malopolska.pl/ugpolankawielka

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa artykułów żywnościowych do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Polance Wielkiej
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia są dostawy artykułów żywnościowych zgodnie z poniższym podziałem na części zwanych dalej pakietami. Pakiet IV – mrożonki i produkty przetworzone. Wspólny słownik zamówień (CPV): 15.00.00.00-8. Pakiet VII - mięso i wyroby wędliniarskie, których ilość i asortyment zostały określone w załączniku nr 2 do SIWZ. Wspólny słownik zamówień (CPV): 15.00.00.00-8. Ilości poszczególnych asortymentów są wielkościami szacunkowymi i mogą ulec zmianie w zależności od aktualnych potrzeb Zamawiającego. Dostawa jest na koszt Dostawcy, bezpośrednio do magazynu Zamawiającego. Przedmiot dostawy objęty powinien być stałą kontrolą weterynaryjną, kontrolą Państwowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej, przydatnością do spożycia co najmniej w połowie określonej ważności. Wszystkie artykuły muszą jednocześnie spełniać warunki zawarte w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 (Dz.U. 2016 poz. 1154) w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzież w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach. Wyroby mleczarskie, ryby i mrożonki, pozostałe artykuły żywnościowe według ważnej daty do spożycia w okresie zaplanowanego przez zgłaszającego zapotrzebowania na dostawę i zużycie, w przypadku pozostałych artykułów żywnościowych ważność przydatności do spożycia musi wynosić co najmniej 3 miesiące od daty dostawy. Mięso wieprzowe, wołowe, wędliny, podroby, wyroby garmażeryjne – zgodnie z obowiązującymi wymaganiami, świeże z bieżącej produkcji. Transport do Zamawiającego musi zapewniać pełnowartościowość produktów. Wyroby mleczarskie, ryby i mrożonki, pozostałe artykuły żywnościowe według ważnej daty do spożycia w okresie zaplanowanego przez zgłaszającego zapotrzebowania na dostawę i zużycie, w przypadku pozostałych artykułów żywnościowych ważność przydatności do spożycia musi wynosić co najmniej 3 miesiące od daty dostawy. Dostawa pozostałych artykułów przez hurtowników przy użyciu co najmniej 1 środka transportu posiadającego aktualne decyzje, zaświadczenia, opinie, wyniki kontroli wydane przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej albo Inspekcji Weterynaryjnej lub inny dokument wystawiony przez uprawniony organ kontroli, dotyczące spełnienia przez środki transportu wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w obrocie artykułami żywnościowymi w zakresie przystosowania do przewozu artykułów wymagających chłodzenia oraz surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego (Zamawiający wymaga, aby dokumenty te posiadały w swojej treści informację o nr rej. środka transportu, którym będą realizowane dostawy zgodnie z wykazem narzędzi, wyposażenia zakładu lub urządzeń technicznych dostępnych wykonawcy w celu wykonania zamówienia publicznego – dotyczy części 4. Dostawa mięsa i przetworów mięsnych powinna odbywać się w zamkniętych opakowaniach lub pojemnikach plastikowych z pokrywami, posiadającymi stosowne atesty, czystych i nieuszkodzonych. Produkty spożywcze powinny być dostarczane w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach zawierających oznaczenia fabryczne tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę przydatności do spożycia, skład, nazwę i adres producenta oraz inne oznakowania zgodne z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego. W przypadku stwierdzenia nieświeżości lub zepsucia dostarczonych produktów, Wykonawca zobowiązany jest niezwłocznie do dostarczenia świeżego towaru.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie stawia szczegółowych wymagań w zakresie spełnienia tego warunku. Wykonawca potwierdza spełnienie warunku poprzez złożenia oświadczeń - załączniki nr 3 i 4 do SIWZ.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia zasobów niezbędnych do realizacji zamówienia (jeżeli dotycz). 2. Pełnomocnictwo o ile ofertę składa pełnomocnik.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach