Przetargi.pl
Dostawa artykułów żywnościowych do Zakładu karnego w Brzegu

Zakład Karny ogłasza przetarg

  • Adres: 49-300 Brzeg, ul. Chrobrego
  • Województwo: opolskie
  • Telefon/fax: tel. 774 162 011 , fax. 774 162 287
  • Data zamieszczenia: 2019-05-28
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny
    ul. Chrobrego 29
    49-300 Brzeg, woj. opolskie
    tel. 774 162 011, fax. 774 162 287
    REGON: 32019900000000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Jednostka sektora finansów publicznych

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa artykułów żywnościowych do Zakładu karnego w Brzegu
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Część I – Dostawy produktów rybnych Filety rybne, mrożone z mintaja, SHP (filety ułożone warstwowo z zastosowaniem przekładek z folii, glazura technologiczna do 5%, produkcja morska). Płat mięsa z mintaja o nieregularnej wielkości i kształcie, oddzielony od pozostałych części anatomicznych ryby cięciem, wykonanym równolegle od kręgosłupa, bez skóry i wyrostków ościstych kręgosłupa, błona otrzewna i żebra usunięte, zamrożony, pokryty glazurą Wymagania: Brak oznak rozmrożenia, nie uszkodzona glazura ochronna, filety całe, bez obcych zanieczyszczeń, tkanka mięsna jasna (bez przekrwień i przebarwień), o naturalnej barwie charakterystycznej dla mintaja; niedopuszczalna obecność pasożytów. Powierzchnia cięć równa, gładka, bez poszarpań krawędzi; nie dopuszcza się pozostałości wnętrzności, kości, ości, skóry, skrzepów krwi. Tkanka mięsna sprężysta po rozmrożeniu, nie rozpadająca się, o prawidłowym zapachu, niedopuszczalna zbyt miękka i mazista. Zapach właściwy dla ryb mrożonych, po rozmrożeniu zapach świeżej ryby danego gatunku, niedopuszczalny zapach gnilny. Tekstura po ugotowaniu: zwarta, krucha, soczysta, charakterystyczna dla mintaja,; dopuszcza się lekko miękką. Filety utrwalone przez zamrożenie w specjalistycznych urządzeniach do uzyskania temperatury -180 C lub niższej w każdym punkcie produktu, gotowe do spożycia po podgrzaniu. Odgrzewanie produktu powinno być możliwe z wykorzystaniem zarówno metody tradycyjnej np. ( patelnia), jak i z wykorzystaniem pieca konwekcyjno- parowego. Pakowanie: filety ułożone warstwowo z zastosowaniem przekładek z folii umożliwiających łatwe oddzielenie każdego fileta, tzw. shatter pack, zapakowane w pudła kartonowe. Dopuszcza się pojedyncze przypadki filetów przymarzniętych krawędziami, ale dające się łatwo rozdzielić. Opakowania powinny zabezpieczać filety przed zniszczeniem, zanieczyszczeniem, wysuszką. Powinny być całe, bez uszkodzeń mechanicznych, czyste, bez obcych zapachów oraz wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Każde opakowanie zbiorcze powinno posiadać etykietę zawierającą co najmniej następujące dane: nazwa gatunku ryby, termin przydatności do spożycia lub data produkcji, zawartość glazury, warunki przechowywania oraz pozostałe informacje zgodne z aktualnie obowiązującymi przepisami Filety pakowane luzem w karton. Na opakowaniu informacja o producencie, nazwa towaru i data ważności. Opakowanie jednostkowe od 5 do 10kg. Termin przydatności do spożycia min 60 dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego. Kod CPV 15220000-6 w ilości 600 kg 2. Filet śledziowy a'la matias płaty mięsa śledzia o równej wielkości, wyrównanym kształcie, oddzielone od pozostałych części anatomicznych ryby cięciem, wykonanym równolegle od kręgosłupa z pozostawieniem skóry lub bez skóry, bez wyrostków ościstych kręgosłupa, błona otrzewna i żebra usunięte, utrwalone solą kuchenną w opakowaniach do 10 kg Wymagania dla śledzi solonych a la matias: - filety błyszczące o naturalnym, jasnym zabarwieniu właściwym dla śledzi, całe, nie uszkodzone, oprawienie staranne, płaty równej wielkości, wyrównane w kształcie, - smak i zapach: właściwy dla ryb dojrzałych, bez naleciałości znamionujących początek rozkładu, - tkanka mięsna: mięso właściwie związane, sprężyste, bez rozwarstwień i uszkodzeń - solanka: nie powinna wykazywać obcych zapachów oraz smaku jełkiego lub gorzkiego. Dopuszcza się solankę zalewową lekko zmętniałą - właściwości fizykochemiczne i biologiczne: Brak zanieczyszczeń fizycznych, chemicznych, brak oznak i obecności pleśni, szkodników, brak zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych. Cechy dyskwalifikujące: filety rozpadające się, filety o luźnej konsystencji (rozpadające się), przebarwienia świadczące o nieświeżości filetów; zapach mięsa: jełki, kwaśny, gnilny, inny obcy; smak mięsa: jełki, kwaśny, gorzki, metaliczny, chemiczny, inny obcy, słodki z równoczesnym występowaniem różowej barwy mięsa; mazista tekstura tkanki mięsnej, występowanie pasożytów szkodliwych dla zdrowia ludzkiego termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 14 dni Ryby muszą być dostarczane w oryginalnych, nieuszkodzonych, szczelnych, zamkniętych, prawidłowo oznakowanych w języku polskim opakowaniach, z podaną informacją dotyczącą nazwy produktu, ilości, terminu ważności oraz nazwy i adresu producenta. Kod CPV15232000-3 w ilości 100 kg 3. Kotlet rybny panierowany (burger) zamrożony Produkt otrzymany z mielonego mięsa ryb bez ości, łusek i skóry (zawartość ryby co najmniej 55%), przyprawiony, panierowany (panier z dodatkiem ziół np. tymianku i oregano), wstępnie podsmażonych, utrwalony przez zamrożenie w specjalistycznych urządzeniach do uzyskania temperatury -180 C lub niższej w każdym punkcie produktu , gotowy do spożycia po podgrzaniu. Odgrzewanie produktu powinno być możliwe z wykorzystaniem zarówno metody tradycyjnej np. ( patelnia), jak i z wykorzystaniem pieca konwekcyjno- parowego. Wymagania organoleptyczne: 1. Wygląd: Powierzchnia całkowicie pokryta panierem, wielkość i kształt wyrobów wyrównane w opakow. jednostkowym (masa 1szt ok. 90g-100g); niedopuszczalne zabrudzenia, zapleśnienia, zdeformowania oraz rozmrożenie produktu. Barwa powierzchni złocista, wyrównana w opakowaniu jednostkowym; niedopuszczalna barwa świadcząca o przypaleniu 3. Wygląd ( po podgrzaniu): Zachowany kształt produktu; powierzchnia całkowicie pokryta panierem 4. Barwa ( po podgrzaniu) Barwa powierzchni złocisto-brązowa do brązowej; niedopuszczalna nietypowa barwa mięsa ryby na przekroju 5. Konsystencja i struktura ( po podgrzaniu) delikatna, soczysta, niedopuszczalna twarda, gąbczasta, niedopuszczalne ości Panierka -chrupiąca 6. Smak i zapach( po podgrzaniu) Typowy dla użytych surowców, wyczuwalny smak i zapach ziół, bez obcych smaków i zapachów Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 4 miesiące od daty dostawy do magazynu ZK Brzeg. Opakowania jednostkowe: torby foliowe termozgrzewalne,wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Opakowania jednostkowe powinny zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, bez obcych zapachów i uszkodzeń mechanicznych. Na opakowaniu informacja o producencie, nazwa towaru i data ważności. Opakowanie jednostkowe do 10 kg. Termin przydatności do spożycia min 60 dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego Kod CPV15229000-9 w ilości 900 kg 4. Farsz rybny (mintaj, dorsz, miruna) granulacja farszu (1-3cm), bez ości, łusek i skóry. Bloki głęboko mrożone pakowane w karton, warstwy przełożone folią. Wymagania organoleptyczne: farsz mrożony: barwa bloku jednorodna, typowa dla gatunku ryby; dla farszu płukanego barwa od biało-szarej bloku do kremowo-beżowej, jednakowa na wszystkich powierzchniach bloku;. dla farszu z przyprawami dopuszcza się ciemne punkty pochodzące z dodanych przypraw. Farsz po rozmrożeniu barwa farszu typowa dla mięsa danego gatunku ryb; dopuszcza się lekkie porozowienie farszu; dopuszcza się widoczne punkty barwy kontrastującej z barwą farszu pochodzące z zastosowanych przypraw, Zapach: właściwy dla świeżej ryby danego gatunku; dla farszu przyprawionego oraz płukanego i przyprawionego wyraźny zapach przypraw; Zanieczyszczenia obce: wszystkie asortymenty farszów wolne od jakichkolwiek ciał obcych Farsz po ugotowaniu: Zapach i smak: smak i zapach właściwy dla danego gatunku ryby; dla farszu płukanego, lekko słodkawy; dla farszu przyprawionego oraz płukanego i przyprawionego typowy dla stosowanych przypraw. Tekstura: zwarta, krucha, soczysta, charakterystyczna dla dane go gatunku ryby; dopuszcza się, lekko miękką, a dla farszu płukanego oraz płukanego i przyprawionego lekko twardawą; Opakowania powinny zabezpieczać farsz przed zniszczeniem, zanieczyszczeniem, wysuszką. Powinny być całe, bez uszkodzeń mechanicznych, czyste, bez obcych zapachów oraz wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Każde opakowanie zbiorcze powinno posiadać etykietę zawierającą co najmniej następujące dane: nazwa gatunku ryby, termin przydatności do spożycia lub data produkcji, zawartość glazury, warunki przechowywania oraz pozostałe informacje zgodne z aktualnie obowiązującymi przepisami. Opakowanie jednostkowe do 10 kg. Zawartość glazury max 10%.Kod CPV 15229000-9 w ilości 1000 kg Część II: Dostawy konserw rybnych i mięsnych 1. Filet śledziowy w sosie pomidorowym w opakowaniu o gramaturze do 400 g, konserwa rybna sterylizowana – opakowanie puszka stalowa łatwootwieralna (EO) lub aluminiowa, zawartość ryby minimum 55%. Termin trwałości minimum 12 m-cy Kod CPV 15240000-2 w ilości 900 kg 2. Sałatka rybna w opakowaniu o gramaturze do 300g, konserwa rybna sterylizowana – opakowanie puszka stalowa łatwootwieralna (EO) lub aluminiowa, zawartość ryby minimum 33%.Termin trwałości minimum 12 m-cy Kod CPV 15240000-2 w ilości 1020 kg 3. Paprykarz typu szczeciński w opakowaniu o gramaturze do 300g.,konserwa rybna sterylizowana – opakowanie puszka stalowa łatwootwieralna (EO) lub aluminiowa, zawartość ryby minimum 30%. Termin trwałości minimum 12 m-cy Kod CPV 15240000-2 w ilości 1020 kg 4. Konserwa tyrolska w opakowaniu o gramaturze do 300g., konserwa sterylizowana – opakowanie puszka stalowa łatwootwieralna (EO) lub aluminiowa minimum 60% wsadu mięsnego, smak i zapach charakterystyczny dla użytych surowców i przypraw, Termin trwałości minimum 12 m-cy Kod CPV 15131000-5 w ilości 1020 kg 5. Pasztet mazowiecki w opakowaniu o gramaturze do 300g., konserwa sterylizowana – opakowanie puszka stalowa łatwootwieralna (EO) lub aluminiowa minimum 30% wsadu mięsnego, smak i zapach charakterystyczny dla użytych surowców i przypraw, Termin trwałości minimum 12 m-cy, Kod CPV 15131300-8 w ilości 1020 kg 6. Przysmak śniadaniowy w opakowaniu o gramaturze do 300g., konserwa sterylizowana – opakowanie puszka stalowa łatwootwieralna (EO) lub aluminiowa minimum 50% wsadu mięsnego, smak i zapach charakterystyczny dla użytych surowców i przypraw, Termin trwałości minimum 12 m-cy Kod CPV 15131000-5 w ilości 1020 kg 7. Pasztet drobiowy w opakowaniu o gramaturze do 300 g., konserwa sterylizowana – opakowanie puszka stalowa łatwootwieralna (EO) lub aluminiowa minimum 13 % wsadu z mięsa drobiowego, wątroby drobiowej minimum 10%, smak mix. Min z dodatkiem pomidorów, pieczarek, papryki, majeranku, koperku, czosnku, pieprzu i zapach charakterystyczny dla użytych surowców i przypraw, Termin trwałości minimum 12 m-cy. Kod CPV 15131300-8 w ilości 510 kg 8. Pasztet sojowy, bez dodatków mięsnych, w opakowaniu alum. o gramaturze do 130g/szt. opakowanie puszka stalowa łatwootwieralna (EO) lub aluminiowa zapach charakterystyczny dla użytych surowców i przypraw, Termin trwałości minimum 12 m-cy. Kod CPV 15131000-5 w ilości 500 kg Cześć III: Dostawy mrożonek 1. Mieszanka warzywna mrożona, min. 5 różnych warzyw,warzywa cięte w kostkę, paski, bez zlepieńców trwałych, nieoblodzone, wolne od jakichkolwiek ciał obcych, opakowanie jednostkowe do 5kg. Termin przydatności do spożycia min 60 dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego, Kod CPV 15331100-8 w ilości 2000 kg 2. Pierogi ruskie z ziemniaków gotowanych i sera twarogowego mrożone opakowaniach foliowych do 5 kg, farszu nie mniej niż 40%. Termin przydatności do spożycia min 60 dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego Kod CPV 15896000-5 w ilości 300 kg 3. Pierogi mrożone z kapustą i grzybami w opakowaniach foliowych do 5 kg, farszu nie mniej niż 40% Termin przydatności do spożycia min 60 dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego, Kod CPV 15896000-5 w ilości 400 kg 4. Pierogi mrożone z truskawkami w opakowaniach foliowych do 5 kg, farszu nie mniej niż 40% Termin przydatności do spożycia min 60 dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego Kod CPV 15896000-5 w ilości 400 kg 5. Pierogi mrożone z serem (na słodko) w opakowaniach foliowych do 5 kg, farszu nie mniej niż 40% Termin przydatności do spożycia min 60 dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego Kod CPV 15896000-5 w ilości 300 kg Część IV: Dostawy przypraw 1. Liść laurowy w opakowaniach zbiorczych do 1kg Kod CPV 15870000-7 w ilości 10 kg 2. Sól spożywcza drobnoziarnista w opakow. 1Kg Kod CPV 15872400-5 w ilości 1100 kg 3. Herbata granulowana w opakowaniach zbiorcz.1kg Kod CPV 15870000-7 w ilości 200 kg 4. Pieprz czarny mielony w opakowaniach zbiorczych do 1kg Kod CPV 15872100-2 w ilości 80 kg 5. Przyprawa w płynie typu maggi o pojemn. 0,9-1 litr Kod CPV 15871000-4w ilości 1200 l 6. Przyprawa jarzynowa mielona w opakowaniach do 1kg Kod CPV 15871000-4w ilości 800 kg 7. Bulion warzywny w opakowaniu do 1kg Kod CPV 15891500-5 w ilości 400 kg 8. Majeranek suszony w opakowaniach 8g-10g Kod CPV 15870000-7 w ilości 40 kg 9. Koper suszony w opakowaniach zbiorczych 1-5kg Kod CPV 15870000-7 w ilości 20 kg 10. Susz warzywny mieszanka warzyw trzyskładnikowa( marchew seler, por) w opakowaniach 5-10 kg Kod CPV 03212000-0 w ilości 500 kg 11.Czosnek suszony granulowany w opak. Zbiorczym do 1 kg Kod CPV 15872200-3 w ilości 40 kg 12.Papryka słodka mielona w opak. zbiorczym do 1 kg Kod CPV 158720000-7 w ilości 40 kg 13.Ziele angielskie w opak. Zbiorczym do 1 kg Kod CPV 15870000-7 w ilości 30 kg Część V: Dostawy cukru koncentratu owocowego i wody 1. Cukier biały kryształ konfekcjonowany w opakowaniach 1kg Kod CPV 15831000-2 w ilości 6500 kg 2.Syrop malinowy w opakowaniach 5 l Kod CPV 15831500-7 w ilości 3800L 3.Woda mineralna niegazowana 1,5L Kod CPV 15981000-8 w ilości 900 szt Część VI: Dostawy mąki i kaszy i soi 1.Kasza jęczmienna w opakowaniach 1kg Kod CPV 15613100-9 w ilości1500 kg 2.Kasza manna w opakowaniach 1kg Kod CPV 15613100-9 w ilości 400 kg 3.Kasza gryczana w opakowaniach 1kg Kod CPV 15613100-9 w ilości 700 kg 4.Ryż biały w opakowaniach 1kg Kod CPV 15613100-9 w ilości 2500 kg 5.Mąka ziemniaczana w opakowaniach 1kg Kod CPV 15312000-8 w ilości 200 kg 6.Mąka pszenna typu 500-550 w opakowaniach 1kg Kod CPV 15612100-2 w ilości 1800 kg 7.Makaron czterojajeczny (świderek) w opakowaniach zbiorczych od 5-10kg Kod CPV 15851110-2 w ilości 1800 kg 8.Makaron czterojajeczny (łazanki) w opakowaniach zbiorczych od 5-10kg Kod CPV 15851110-2 w ilości 700 kg 9.Groch łuszczony w opakowaniach do 20kg Kod CPV 03212200-2 w ilości1200 kg 10.Fasola średniej wielkości „jasiek” w opakowaniach od 20 kg do 25kg Kod CPV 01121210-6 w ilości 1200 kg 11. Soja krajanka w opakowaniach zbiorczych do 15kg Kod CPV 15800000-6 w ilości 150 kg 12. Soja kotlet w opakowaniach zbiorczych do 15kg Kod CPV 15800000-6 w ilości 300 kg Część VII: Dostawy pozostałych artykułów 1.Koncentrat pomidorowy 30% w słoikach do 2l Kod CPV 15331134-5 w ilości 1400 kg 2.Groszek zielony konserwowy puszka z samootwieraczem 400g Kod CPV 15331462-3 w ilości 300 kg 3.Kawa zbożowa w opakowaniach zbiorczych konfekcjonowana 500g Kod CPV 15861000-1 w ilości 500 kg 4.Dżem truskawkowy nisko słodzony w wiaderkach do 15kg Kod CPV 15332296-5 w ilości 500 kg 5.Marmolada, w wiaderkach 10-15 kg Kod CPV 15332230-5 w ilości 400 kg 6.Żurek w proszku w opakowaniach zbiorczych konfekcjonowany 1kg Kod CPV 15891400-4 w ilości 300 kg 7.Sos pieczeniowy ciemny w opakowaniach zbiorczych konfekcjonowany 1kg Kod CPV 15871260-4 w ilości 400 kg 8. Ocet 10% w butelkach 0,5l Kod CPV 15871120-1 w ilości 200 l 9. Sałatka wielowarzywna w słoikach 0,9l Kod CPV 15331000-7 w ilości 700 kg 10. Sałatka szwedzka w słoikach 0,9l Kod CPV 15331000-7 w ilości 800 kg 11. Leczo warzywne w słoikach 0,9kg Kod CPV 15331000-7 w ilości 700 kg
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie dokonuje określenia szczególnych warunków w tym zakresie.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu oraz braku podstaw do wykluczenia, Wykonawcy składają wraz z ofertą – (formularzem ofertowym załącznik nr 2 do SIWZ aktualne na dzień składania ofert: 1) oświadczenie stanowiące wstępne potwierdzenie, że wykonawca nie podlega wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 25a ust. 1 pkt 1) ustawy, który stanowi załącznik nr 3 do SIWZ – dokument musi być złożony w oryginale, 2) pełnomocnictwo dla osób podpisujących ofertę (jeżeli dotyczy). Dokument musi zostać złożony w oryginale lub kopii poświadczonej notarialnie.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach