Przetargi.pl
Sukcesywna dostawa artykułów nabiałowych i spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Strzelcach Op. z filią w Szymiszowie i filią w Leśnicy ul. Strażacka 8 na rok 2023

DOM POMOCY SPOŁECZNEJ W STRZELCACH OPOLSKICH Z FILIĄ W SZYMISZOWIE I Z FILIĄ W LEŚNICY ogłasza przetarg

  • Adres: 47-100 Strzelce Opolskie, ul. Strażacka 8
  • Województwo: opolskie
  • Telefon/fax: tel.
  • Data zamieszczenia: 2023-02-09
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: DOM POMOCY SPOŁECZNEJ W STRZELCACH OPOLSKICH Z FILIĄ W SZYMISZOWIE I Z FILIĄ W LEŚNICY
    ul. Strażacka 8
    47-100 Strzelce Opolskie, woj. opolskie
    REGON: 000310491
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inna państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywna dostawa artykułów nabiałowych i spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Strzelcach Op. z filią w Szymiszowie i filią w Leśnicy ul. Strażacka 8 na rok 2023
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Część I artykuły nabiałowe w ilościach: budyń – pudding o różnych smakach kubek nie mniej niż 125g – 2800szt, deser mleczno-budyniowy o smaku czekoladowym, śmietankowym, waniliowym –np. monte lub inny nie gorszy jakościowo i smakowo kubek -55g - 4100szt, jogurt owocowy kubek nie mniej niż 150g – 4000szt, jogurt naturalny kubek nie mniej niż 180g - 800szt, kefir 2% kubek 400g - 4600szt, margaryna mleczna w kostkach 250g - 450kg, margaryna do smarowania pieczywa - 500g o zawartości tłuszczu co najmniej 60% np. śniadaniowa lub inna nie gorsza jakościowo i smakowo– 6000szt, masło w kostce 200g o zawartości tłuszczu min. 82% nie solone – 5500szt, mleko w worku foliowym 1l pasteryzowane spożywcze o zawartości tłuszczu min. 2% - 23500l, ser smażony z kminkiem – 100kg, ser twaróg półtłusty 1kg – 2200kg, ser żółty twardy typu gouda lub edamski lub inny o łagodnym smaku, nie gorszy jakościowo i smakowo – 1200kg, ser topiony różny 100g – 1000kg, serek śmietankowy typu Almette lub inny nie gorszy jakościowo i smakowo o różnych smakach kubek 150g - 100szt, serek śmietanowy ziarnisty (wiejski) 150g -3380szt, śmietana w pojemniku 180g -200g o zawartości tłuszczu 30% – 2600szt, śmietana w pojemniku 330g-400g o zawartości tłuszczu 18% - 630szt, serek kanapkowy 125g - 2480szt..1.Realizacja zamówienia będzie następować zgodnie z zasadami artykuły nabiałowe:a) Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć asortyment własnym transportem z wniesieniem do pomieszczeń magazynowych i na swój koszt do DPS Filia Szymiszów ul. Strzelecka 2. Pojazdy do przewozu żywności muszą spełniać wymagania określone w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 19.12.2002r.(Dz. U. 21/2003 poz. 179) w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności w ilościach podanych w załączniku nr 2,b) dostawy mleka w folii pasteryzowane spożywcze o zawartości tłuszczu min. 2% odbywać się będą trzy razy w tygodniu w godz. 500 – 630c) asortyment zamawianej dostawy mleka będzie uzgadniany sukcesywnie telefonicznie co najmniej na dwa dni przed dostawą,d) dostawy mleka na niedzielę lub święto powinny następować w dniu poprzedzającymniedzielę lub święto,e) dostawy artykułów nabiałowych odbywać się będą trzy razy w tygodniu w godzinach 500 – 630f) asortyment zamawianej dostawy artykułów nabiałowych będzie uzgadniany sukcesywnie telefonicznie co najmniej na dwa dni przed dostawą,g) dostawy artykułów nabiałowych na niedzielę lub święto powinny następować w dniu poprzedzającym niedzielę lub święto,h) przedstawiciel zamawiającego jest obecny przy odbiorze mleka i artykułów nabiałowych lub inna osoba go zastępująca ( liczenie, ważenie, sprawdzenie uszkodzeń i terminów gwarancji itp.),i) dostarczane sukcesywnie mleko musi mieć aktualną w dniu dostawy co najmniej 5 dniową gwarancję do spożycia (data przydatności do spożycia), a pozostałe artykuły nabiałowe muszą mieć aktualną w dniu dostawy co najmniej 30 dniową gwarancję do spożycia (data przydatności do spożycia),j) wykonawca gwarantuje spełnić wymagane normy jakościowe oraz dostarczyć asortyment w stanie świeżym i w początkowym okresie gwarancji (przydatności do spożycia), odpowiednio oznakowany,k) wykonawca zapewnia dobrą jakość asortymentu,l) wykonawca gwarantuje niezmienną cenę przedmiotu zamówienia w okresie obowiązywania umowy,ł) Zamawiający zastrzega sobie możliwość nie zrealizowania umowy w całości,m) Zamawiający zastrzega sobie prawo możliwości niewykorzystania ilości objętej umową oraz możliwości zmiany wybranych pozycji w ramach niewykorzystanego asortymentu objętego umową i wartością umowy; powiadamianie o zmianie asortymentu następować będzie telefonicznie ( za pisemnym potwierdzeniem ), DPS złoży wykonawcy wykaz asortymentu oraz ilość tego asortymentu, która będzie objęta zmniejszeniem i zwiększeniem w terminie co najmniej dwóch dni przed planowanym terminem dostawy,n) fakturowanie odbywać się będzie fakturami częściowymi dostarczanymi po każdorazowej dostawie,o) Zamawiający dopuszcza zmianę warunków realizacji umowy jedynie w zakresie zmiany ilości dostaw - poprzez ich zmniejszenia, bądź zwiększenia poszczególnych asortymentów artykułów nabiałowych przy uwzględnieniu bieżących potrzeb zamawiającego:1) w przypadku zwiększenia ilości asortymentu do 20% zamówienia, zamawiający złoży wykonawcy wykaz asortymentu, oraz ilość tegoż asortymentu, która będzie objęta zwiększeniem – zmiana warunków dochodzi do skutku w wypadku, gdy wykonawca w terminie do pięciu dni potwierdzi dostawę zwiększonej ilości asortymentu po cenach określonych w umowie.2)w przypadku konieczności zmniejszenia ilości asortymentu, zamawiający złoży wykonawcy wykaz asortymentu oraz ilość tego asortymentu, która będzie objęta zmniejszeniem w terminie co najmniej dwóch dni przed planowanym terminem dostawy.Część II artykuły spożywcze w ilościach: budyń o różnych smakach 1kg np. śmietankowy, waniliowy, wiśniowy – 130kg, chrzan tarty słoik 180g – 350szt, cukier 1kg – 4000kg, cukier puder 400g – 100szt, cukier waniliowy 16g – 600szt, cynamon 20g – 150szt czosnek granulowany 20g – 1400szt, dżem bez cukru słoik 240g różne smaki np. wiśnia, czarna porzeczka, truskawka - 1000szt, dżem owocowy niskosłodzony słoik 260g różne smaki np. Łowicz lub inny o podobnej konsystencji i smaku -2000szt, fasola Jaś pakowany po 5kg – 100kg, fasolka czerwona konserwowa puszka 400g- 40szt, galaretka owocowa różne smaki 1kg np. truskawkowa, agrestowa – 80kg, groch łuskany połówki 400g – 110szt, groszek konserwowy puszka 400g – 150szt, herbata ekspresowa czarna 50szt w paczce np. typu Lipton lub inna o podobnych właściwościach smakowych w przedziale torebka od 1,4g do 1,5g – 50opak., herbata granulowana 80g czarna – 800paczek, herbata granulowana 100g czarna – 1300paczek, kakao ciemne 100g – 200szt, kasza jęczmienna 1kg – 200kg, kasza gryczana – 100kg, kminek 100g – 50szt, kasza manna błyskawiczna 500g – 600szt, kawa zbożowa rozpuszczalna 150g np. inka lub inna nie gorsza jakościowo i smakowo – 200szt, kawa naturalna mielona 250g np. Jacobs lub inna o podobnym smaku i aromacie – 50szt, kawa naturalna rozpuszczalna 100g np. Jacobs lub inna o podobnym smaku i aromacie – 40szt, kisiel różne smaki 1kg np. cytrynowy, wiśniowy, truskawkowy – 70kg, koncentrat pomidorowy 30% 870-900g np. Pudliszki lub inny nie gorszy jakościowo i smakowo- 600szt, kukurydza konserwowa w puszkach 400g – 120szt, kwasek cytrynowy 25g – 1000szt, liść laurowy w przedziale 7g-10g – 180szt, mak niebieski nie mielony 200g – 40szt, przyprawa w płynie maggi 1l – 110szt, majeranek 7g – 500szt, majonez 260g słoik np. Winiary lub inny nie gorszy jakościowo i smakowo – 400szt, majonez 600g słoik np. Winiary lub inny nie gorszy jakościowo i smakowo – 120szt, marmolada 1kg – 10szt, mąka pszenna 1kg typ 500np. wrocławska lub inna o podobnych parametrach – 1900kg, mąka ziemniaczana 1kg– 350kg, miód naturalny słoik 370g – 35szt, musztarda 210g łagodna – 300szt, musztarda 900g łagodna - 110szt, ocet spirytusowy 10% 1l butelka – 220l, olej spożywczy w przedziale od 0,9l do 1l butelka plastikowa – 1400l, papryka ostra mielona 20g – 20szt, papryka słodka mielona 20g 800szt, imbir mielony 20g – 40szt, gałka muszkatołowa mielona 20g – 40szt, pasztet drobiowy 130g w foremkach np. herby lub inny nie gorszy jakościowo – 200szt, pasztet drobiowy 200g słoik np. herby lub inny nie gorszy jakościowo 300szt, pieprz czarny mielony 50g – 700szt, płatki owsiane błyskawiczne 400g – 450szt, proszek do pieczenia 18g – 300szt, przyprawa do flaków 20g – 100szt, przyprawa do pierników 20g – 40szt, rodzynki 200g – 50szt, ryż 1kg – 700kg, seler konserwowy słoik 300g – 60szt, soda oczyszczona 40g – 120szt, sok owocowy różne smaki np. typu Kubuś lub inny nie gorszy jakościowo i smakowo w przedziale 0,25l-0,33l - 3180szt, sól spożywcza 1kg – 800kg, suchary bezcukrowe 285g – 200szt , szynka konserwowa mielona 120g foremka jednorazowa – 250szt, kucharek/wegeta 1kg – 119kg, wiórki kokosowe 200g – 60szt, woda mineralna niegazowana 1,5l – 400szt, woda mineralna niegazowana 1,5l (bhp) – 2898szt, woda mineralna gazowana 1,5l (bhp) – 2400szt, ziele angielskie 15g – 300szt, Żelatyna spożywcza 50g – 300szt, suszony lubczyk liść 10g – 150szt, oregano suszone 10g – 50szt, tymianek suszony 10g – 20szt, bazylia suszona 10g – 100szt, makaron co najmniej 4 –jajeczny nitki 5kg - 400kg , makaron co najmniej 4 –jajeczny gruby: świderki, kolanka, łazanki 5kg - 400kg.2.2.Realizacja zamówienia - będzie następować zgodnie z zasadami – artykuły spożywcze:a) wykonawca zobowiązuje się dostarczyć sukcesywnie artykuły spożywcze własnym transportem z wniesieniem do pomieszczeń magazynowych do budynku DPS Filia Szymiszów ul. Strzelecka 2 w godz. 800- 1400. Pojazdy do przewozu żywności muszą spełniać wymagania określone w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 19.12.2002r. (Dz. U. 21/2003 poz. 179 z późn. zm. ) w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności.b) dostawy artykułów spożywczych odbywać się będą co najmniej trzy razy w miesiącu,c) asortyment zamawianej dostawy będzie uzgadniany sukcesywnie telefonicznie co najmniej na dwa dni przed dostawą,d) dostawy na niedzielę lub święto powinny następować w dniu poprzedzającym niedzielę lub święto,e)dostarczany sukcesywnie przedmiot zamówienia musi mieć aktualną w dniu dostawyco najmniej 6 miesięczną gwarancję do spożycia (data przydatności do spożycia),f)wykonawca wydaje dostarczane artykuły spożywcze przedstawicielowi odbiorcy, który je przelicza, sprawdza jakość i świeżość oraz zgodność z zamówieniem,g) wykonawca gwarantuje spełnić wymagane normy jakościowe oraz dostarczyć makaron w początkowym okresie gwarancji. Zamawiany makaron na dany dzień musi być dostarczony nie kruszący się, bez grudek mąki i soli, objawów pleśnienia, psucia i zawilgocenia, odpowiednio oznakowany,h) wykonawca gwarantuje niezmienną cenę przedmiotu zamówienia w okresie obowiązywania umowy,i)zamawiający zastrzega sobie możliwość nie zrealizowania umowy w całości,j)wykonawca gwarantuje spełnić wymagane normy jakościowe oraz dostarczyć artykuły spożywcze w początkowym okresie gwarancji. Wszystkie zamawiane artykuły na dany dzień muszą być dostarczone w stanie świeżym, nie kruszące się, objawów pleśnienia, psucia i zawilgocenia, odpowiednio oznakowane.k) fakturowanie odbywać się będzie fakturami częściowymi dostarczanymi po każdorazowej dostawie.l) zamawiający zastrzega sobie prawo możliwości niewykorzystania ilości objętej umową oraz możliwości zmiany wybranych pozycji w ramach niewykorzystanego asortymentu objętego umową i wartością umowy, powiadamianie o zmianie asortymentu następować będzie telefonicznie ( za pisemnym potwierdzeniem ), DPS złoży dostawcy wykaz asortymentu oraz ilość tego asortymentu, która będzie objęta zmniejszeniem i zwiększeniem w terminie co najmniej dwóch dni przed planowanym terminem dostawy.ł)zamawiający dopuszcza zmianę warunków realizacji umowy jedynie w zakresie zmiany ilości dostaw - poprzez ich zmniejszenia, bądź zwiększenia poszczególnych rodzajów artykułów spożywczych przy uwzględnieniu bieżących potrzeb zamawiającego:1) w przypadku zwiększenia ilości asortymentu do 20% zamówienia, zamawiający złoży wykonawcy wykaz asortymentu, oraz ilość tegoż asortymentu, która będzie objęta zwiększeniem – zmiana warunków dochodzi do skutku w wypadku, gdy dostawca w terminie do pięciu dni potwierdzi dostawę zwiększonej ilości asortymentu po cenach określonych w umowie.2) w przypadku konieczności zmniejszenia ilości asortymentu, zamawiający złoży wykonawcy wykaz asortymentu oraz ilość tego asortymentu, która będzie objęta zmniejszeniem w terminie co najmniej dwóch dni przed planowanym terminem dostawy.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach