Przetargi.pl
„Sukcesywna dostawa warzyw i owoców, mrożonek, jaj i ryb dla Domu Pomocy Społecznej w Strzelcach Op. z filią w Szymiszowie i filią w Leśnicy ul. Strażacka 8 na rok 2023”.

DOM POMOCY SPOŁECZNEJ W STRZELCACH OPOLSKICH Z FILIĄ W SZYMISZOWIE I Z FILIĄ W LEŚNICY ogłasza przetarg

  • Adres: 47-100 Strzelce Opolskie, ul. Strażacka 8
  • Województwo: opolskie
  • Telefon/fax: tel.
  • Data zamieszczenia: 2023-02-10
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: DOM POMOCY SPOŁECZNEJ W STRZELCACH OPOLSKICH Z FILIĄ W SZYMISZOWIE I Z FILIĄ W LEŚNICY
    ul. Strażacka 8
    47-100 Strzelce Opolskie, woj. opolskie
    REGON: 000310491
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inna państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    „Sukcesywna dostawa warzyw i owoców, mrożonek, jaj i ryb dla Domu Pomocy Społecznej w Strzelcach Op. z filią w Szymiszowie i filią w Leśnicy ul. Strażacka 8 na rok 2023”.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Część I - warzywa i owoce w ilościach: Arbuz - 600kg, banan - 1200kg, botwinka – 100pęczek, buraki – 3200kg, cebula żółta– 1100kg, cytryna – 80kg, fasolka szparagowa żółta - 150kg, jabłka krajowe soczyste słodko-winne - 3200kg, kalafior świeży – 500szt, kapusta biała – 920kg, kapusta biała młoda – 400szt, kapusta czerwona - 600kg, kapusta czerwona młoda – 400szt, kapusta kiszona w wiaderkach min. 5kg – 1600kg, kapusta pekińska – 450kg, koper świeży – 600pęczki, mandarynka – 620kg, marchew - 4300kg, ogórek kiszony - 750kg, ogórek zielony – 750kg, owoce suszone (śliwka 5kg, gruszka 5kg, jabłko 5kg, morela – 5kg) – 20kg, papryka czerwona - 10kg, papryka zielona - 5kg, papryka żółta - 5kg, pieczarka świeża - 325kg, pietruszka korzeń - 480kg, podgrzybek suszony 40g – 60opakowań, pietruszka zielona natka - 1200pęczki, pomarańcza - 500kg, pomidor - 2300kg, por - 290szt, por - 220kg, rabarbar - 80kg, rzodkiewka - 490pęczki, sałata zielona - 660szt, seler korzeń - 600kg, szczypior świeży - 400pęczki, śliwka polska typu węgierka - 250kg, truskawka krajowa - 400kg, czosnek świeży krajowy – 60szt, brokuł świeży min. 0,5kg - 120szt, szczaw - 80pęczek, czosnek świeży – 50szt, ziemniaki młode krajowe w ilości 10t, ziemniaki krajowe jadalne (zdatne do przechowywania zimowego) w ilości 25t. . Realizacja zamówienia dla części I –warzywa i owoce będzie następować zgodnie z zasadami:a) Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć warzywa i owoce 2-3 razy w tygodniu własnym transportem z wniesieniem do pomieszczeń magazynowych i na swój koszt do DPS Filia Szymiszów ul. Strzelecka 2. Pojazdy do przewozu żywności muszą spełniać wymagania określone w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 19.12.2002r. (Dz. U. 21/2003 poz. 179z późn. zm.) w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności w ilościach podanych w załączniku nr 2,b) dostawy warzyw i owoców odbywać się będą 2-3 razy w tygodniu,c) wykonawca zapewnia dobrą jakość asortymentu obejmująca min. brak zwiędnięć, przemarznięć, obić, uszkodzeń mechanicznych, pleśni, zgnilizny, robactwa kiełkowania,d) asortyment zamawianej dostawy będzie uzgadniany sukcesywnie telefonicznie co najmniej na dwa dni przed dostawą,e) dostawy na niedzielę lub święto powinny następować w dniu poprzedzającym niedzielę lub święto,f) dostawy ziemniaków młodych odbywać się będą dwa razy w tygodniu w partiach od 250kg-350kg,g) dostawy ziemniaków (zdatne do przechowania zimowego) odbywać się będą cztery razy w miesiącu w partiach 1,5t-2t,h) ziemniaki pakowane powinny być w workach 20kg-30kg,i) asortyment zamawianej dostawy ziemniaków będzie uzgadniany sukcesywnie telefonicznie co najmniej na dwa dni przed dostawą,j) dostawy ziemniaków na niedzielę lub święto powinny następować w dniu poprzedzającym niedzielę lub święto,k) przedstawiciel odbiorcy jest obecny przy odbiorze przedmiotu zamówienia lub inna osoba go zastępująca ( liczenie, ważenie, sprawdzenie uszkodzeń, sprawdzenie jakości, terminu przydatności do spożycia oraz zgodność z zamówieniem itp.),l) wykonawca zapewnia dobrą jakość asortymentu obejmującą min. brak zwiędnięć, przemarznięć, obić, uszkodzeń mechanicznych, pleśni, zgnilizny, robactwa, kiełkowania,ł) dostarczone ziemniaki nie mogą mieć objawów zmarznięcia, zgnilizny, chorób przebarwień zewnętrznych i wewnętrznych, kiełkowania oraz solaniny i innych związków trujących powstałych wskutek działania słońca,m) przedstawiciel zamawiającego jest obecny przy odbiorze przedmiotu zamówienia lub inna osoba go zastępująca ( liczenie, ważenie, sprawdzenie uszkodzeń i terminów gwarancji itp.),o) wykonawca gwarantuje spełnić wymagane normy jakościowe oraz dostarczyć asortyment w stanie świeżym i w początkowym okresie gwarancji, odpowiednio oznakowany,p) wykonawca zapewnia dobrą jakość asortymentu,r) wykonawca gwarantuje niezmienną cenę przedmiotu zamówienia w okresie obowiązywania umowy,s) zamawiający zastrzega sobie możliwość nie zrealizowania umowy w całości,t) zamawiający zastrzega sobie prawo możliwości niewykorzystania ilości objętej umową oraz możliwości zmiany wybranych pozycji w ramach niewykorzystanego asortymentu objętego umową i wartością umowy, powiadamianie o zmianie asortymentu następować będzie telefonicznie ( za pisemnym potwierdzeniem ), DPS złoży dostawcy wykaz asortymentu oraz ilość tego asortymentu, która będzie objęta zmniejszeniem i zwiększeniem w terminie co najmniej dwóch dni przed planowanym terminem dostawy.u) fakturowanie odbywać się będzie fakturami częściowymi dostarczanymi po każdorazowej dostawie.w) wykonawca gwarantuje spełnić wymagane normy jakościowe oraz dostarczyć asortyment w stanie świeżym i w początkowym okresie gwarancji, odpowiednio oznakowany, produkowany i dostarczany asortyment powinien być zgodnie zachowaniem wymogów sanitarno-epidemiologicznych i sytemu HACCP,y) zamawiający dopuszcza zmianę warunków realizacji umowy jedynie w zakresie zmiany ilości dostaw - poprzez ich zmniejszenia, bądź zwiększenia poszczególnych rodzajów warzyw, owoców ziemniaków przy uwzględnieniu bieżących potrzeb odbiorcy:1) w przypadku zwiększenia ilości asortymentu do 20% zamówienia, odbiorca złoży dostawcy wykaz asortymentu, oraz ilość tegoż asortymentu, która będzie objęta zwiększeniem – zmiana warunków dochodzi do skutku w wypadku, gdy wykonawca w terminie do pięciu dni potwierdzi dostawę zwiększonej ilości asortymentu po cenach określonych w umowie.2) w przypadku konieczności zmniejszenia ilości asortymentu, odbiorca złoży dostawcy wykaz asortymentu oraz ilość tego asortymentu, która będzie objęta zmniejszeniem w terminie co najmniej dwóch dni przed planowanym terminem dostawy.Część II – mrożonki w ilościach: – brokuł 1400szt, brukselka 450g – 260szt, bukiet warzyw 3 składnikowy 450g (marchew, kalafior, brokuł) – 850szt, Czarna porzeczka – 50kg, fasolka zielona 450g – 250szt, fasolka żółta 450g- 150szt, groszek mrożony 450g – 250szt, mieszanka kompotowa – 1500kg, szpinak 450g – 1400szt, truskawka mrożona – 80kg, uszka z kapustą i grzybami – 25kg, włoszczyzna 450g – 84szt. Realizacja zamówienia dla części II –mrożonki - będzie następować zgodnie z zasadami:1) Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć sukcesywnie mrożonki co najmniej jeden raz w tygodniu własnym transportem, z wniesieniem do pomieszczeń magazynowych i na swój koszt, do magazynu w budynku DPS Filia Szymiszów ul. Strzelecka 2 w godz. 800- 1400, Pojazdy do przewozu żywności muszą spełniać wymagania określone w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 19.12.2002r. (Dz. U. 21/2003 poz. 179) w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności,2) asortyment zamawianej dostawy będzie uzgadniany sukcesywnie telefonicznie co najmniej na dwa dni przed dostawą,3) wykonawca wydaje dostarczane mrożonki przedstawicielowi odbiorcy, który je przelicza, sprawdza jakość, termin przydatności do spożycia oraz zgodność z zamówieniem,4) wykonawca gwarantuje spełnić wymagane normy jakościowe oraz dostarczyćasortyment w stanie świeżym i w początkowym okresie gwarancji, odpowiednio oznakowany,5) dostarczony towar powinien być nierozmrożony, pakowany w folię, mieć co najmniejpółroczny okres gwarancji, liczony od dnia dostarczenia do odbiorcy,6) dostarczone zamawiającemu w ramach niniejszego zamówienia mrożonki muszą być pierwszego gatunku, wolne od wad i uszkodzeń,7) wykonawca zapewnia dobrą jakość asortymentu obejmującą min. braki ilościowe, brak uszkodzeń, rozerwanych folii, każdy z worków powinien być oznaczony napisami dotyczącymi znajdującego się w nim produktu i terminem przydatności do spożycia lub dzień mrożenia produktu,8) wykonawca gwarantuje niezmienną cenę przedmiotu zamówienia w okresie obowiązywania umowy.9)Zamawiający dopuszcza zmianę warunków realizacji umowy jedynie w zakresie zmiany ilości dostaw - poprzez ich zmniejszenia, bądź zwiększenia poszczególnych rodzajów mrożonek przy uwzględnieniu bieżących potrzeb odbiorcy:w przypadku zwiększenia ilości asortymentu do 20% zamówienia, odbiorca złoży dostawcy wykaz asortymentu, oraz ilość tegoż asortymentu, która będzie objęta zwiększeniem – zmiana warunków dochodzi do skutku w wypadku, gdy dostawca w terminie do pięciu dni potwierdzi dostawę zwiększonej ilości asortymentu po cenach określonych w umowie.w przypadku konieczności zmniejszenia ilości asortymentu, odbiorca złoży dostawcy wykaz asortymentu oraz ilość tego asortymentu, która będzie objęta zmniejszeniem w terminie co najmniej dwóch dni przed planowanym terminem dostawy.10)faktury będą wystawiane sukcesywnie po każdorazowej dostawie.Część III : jaja w ilości - jaja kurze świeże średnie rozmiar M – w ilości 55 000szt.Część IV: ryby w ilościach : filet z miruny bez lodu – 620kg, karp świeży – 150kg, kostka panierowana z mintaja – 360kg, makrela wędzona – 350kg, matyjas solony – 288kg, śledź kwaśny – 288kg.Realizacja zamówienia dla części IV–dostawa ryb będzie następować zgodnie z zasadami:1)Wykonawca zobowiązuje się sukcesywnie dostarczać filety rybne i inne przetwory rybne co najmniej dwa razy w tygodniu własnym transportem, z wniesieniem do pomieszczeń magazynowych i na swój koszt do budynku DPS Filia Szymiszów ul. Strzelecka 2, w godz. 800 -1400,2) asortyment zamawianej dostawy będzie uzgadniany sukcesywnie telefonicznie lub drogą elektroniczną co najmniej na dwa dni przed dostawą,3) wykonawca wydaje dostarczane filety rybne i inne przetwory rybne przedstawicielowiodbiorcy, który je przelicza, waży sprawdza jakość, termin przydatności do spożycia oraz zgodność zamówieniem,4) wykonawca gwarantuje spełnić wymagane normy jakościowe oraz dostarczyć asortymentw stanie świeżym i w początkowym okresie gwarancji, odpowiednio oznakowany,5) dostarczane filety rybne i inne przetwory rybne powinny być pierwszego gatunku, świeże, mieć co najmniej dwudniowy okres gwarancji, liczony od dnia dostarczenia do odbiorcy,6) wykonawca zapewnia dobrą jakość asortymentu obejmującą min. braki uszkodzeń,7) wykonawca gwarantuje niezmienną cenę przedmiotu zamówienia w okresie obowiązywania umowy.8) Zamawiający dopuszcza zmianę warunków realizacji umowy jedynie w zakresie zmiany ilości dostaw - poprzez ich zmniejszenia, bądź zwiększenia poszczególnych rodzajów artykułów rybnych przy uwzględnieniu bieżących potrzeb wykonawcy:a) w przypadku zwiększenia ilości asortymentu do 20% zamówienia, zamawiający złoży wykonawcy wykaz asortymentu, oraz ilość tegoż asortymentu, która będzie objęta zwiększeniem – zmiana warunków dochodzi do skutku w wypadku, gdy dostawca w terminie do pięciu dni potwierdzi dostawę zwiększonej ilości asortymentu po cenach określonych w umowie.b) w przypadku konieczności zmniejszenia ilości asortymentu, zamawiający złoży wykonawcy wykaz asortymentu oraz ilość tego asortymentu, która będzie objęta zmniejszeniem w terminie co najmniej dwóch dni przed planowanym terminem dostawy.9)zamawiający zastrzega sobie możliwość nie zrealizowania umowy w całości,10) faktury będą wystawiane po każdorazowej dostawie.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach