Przetargi.pl
Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej Zespołu Szkół im. Ks. Antoniego Peplińskiego w Studzienicach przy ul. Brzozowej 7, 77-143 Studzienice w roku 2013

Zespół Szkół im. Ks. Antoniego Peplińskiego w Studzienicach ogłasza przetarg

  • Adres: 77-143 Studzienice, ul. Brzozowa 7
  • Województwo: pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 59 821 65 28 , fax. 59 821 65 28
  • Data zamieszczenia: 2012-12-10
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkół im. Ks. Antoniego Peplińskiego w Studzienicach
    ul. Brzozowa 7 7
    77-143 Studzienice, woj. pomorskie
    tel. 59 821 65 28, fax. 59 821 65 28
    REGON: 77159826200000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej Zespołu Szkół im. Ks. Antoniego Peplińskiego w Studzienicach przy ul. Brzozowej 7, 77-143 Studzienice w roku 2013
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej Zespołu Szkół im. Ks. Antoniego Peplińskiego w Studzienicach przy ul. Brzozowej 7, 77-143 Studzienice w roku 2013 Kod CPV 15800000-6, 15600000-4, 15500000-3, 15400000-2, 15300000-1, 15200000-0, 15100000-9, 2. Szczegółowy wykaz produktów stanowiących przedmiot zamówienia określają formularze cenowe stanowiące załącznik nr 2a, 2b, 2c, 2d, 2e do SIWZ. Dostarczane artykuły żywnościowe powinny być pierwszej jakości, nieuszkodzone oraz odpowiadać wymaganiom niniejszej SWIZ. 3. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych z podziałem na następujące części: Część 1- mięso, wędliny kod CPV 15100000-9 (załącznik 2a), Część 2 - ziemniaki kod CPV 15310000-4 (załącznik 2b), Część 3- pieczywo i artykuły piekarnicze kod CPV 15810000-9 (załącznik 2c), Część 4 - warzywa i owoce kod CPV 15300000-1 (załącznik 2d), Część 5 - artykuły ogólnospożywcze kod CPV 15800000-6, 15600000-4, 15500000-3, 15400000-2, 15300000-1, 15200000-0 (załącznik 2e). 4. Dostawy artykułów spożywczych będą realizowane w terminie do 2 dni od otrzymania przez Wykonawcę zamówienia, składanego przez osoby uprawnione do działania w imieniu Zamawiającego telefonicznie lub faksem. Artykuły należy dostarczyć do stołówki Zespołu Szkół im. Ks. Antoniego Peplińskiego w Studzienicach w godzinach 700-1200od poniedziałku do piątku z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy. 5. Dostawy winny być realizowane przy użyciu środków transportowych przeznaczonych do przewozu żywności zgodnie z obowiązującymi przepisami sanitarnymi oraz na koszt i ryzyko Wykonawcy. 6. Artykuły spożywcze będące przedmiotem niniejszego zamówienia powinny spełniać wymagania przewidziane w przepisach prawa powszechnie obowiązującego dotyczących żywności i żywienia, w szczególności przewidziane w: ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia, ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych, ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego. 7. Wyroby winny być oznaczone zgodnie z obowiązującymi przepisami. 8. Wykonawca winien posiadać atest laboratoryjny na oferowane produkty. 9. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć artykuły żywnościowe w asortymencie i w ilościach wynikających z każdorazowych zamówień Zamawiającego, a także pod względem norm jakościowych zapewniających bezpieczne użycie dostarczonych produktów. Zamawiający wymaga, aby dostawa artykułów żywnościowych nastąpiła nie później niż przed upływem połowy terminu ważności danego artykułu. 10. Określone ilości artykułów żywnościowych w poszczególnych częściach zostały podane szacunkowo. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamówienia mniejszej niż szacowana ilości artykułów żywnościowych w zależności od potrzeb i z tego powodu Wykonawcy nie przysługują żadne dodatkowe roszczenia w stosunku do Zamawiającego. 11. Częstotliwość dostaw poszczególnych grup towarowych: a. mięso i wędliny - 4 razy w miesiącu b. ziemniaki - 1 raz w miesiącu, c. pieczywo i artykuły piekarnicze - 2 razy w tygodniu, d. warzywa i owoce - 4 razy w miesiącu e. artykuły ogólnospożywcze - 4 razy w miesiącu. 12. Wykonawca może złożyć ofertę na jedną, kilka lub wszystkie części. Formularz ofertowy oraz kalkulacja cenowa musi być wypełniony na każdą część oddzielnie.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 150000008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.zs.studzienice.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach