Przetargi.pl
Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w Zespole Kształcenia i Wychowania w Koczale.

Zespół Kształcenia i Wychowania ogłasza przetarg

  • Adres: 77-327 Koczała, ul. Szkolna 16
  • Województwo: pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 059 8574275 , fax. 059 8574275
  • Data zamieszczenia: 2009-11-16
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Kształcenia i Wychowania
    ul. Szkolna 16 16
    77-327 Koczała, woj. pomorskie
    tel. 059 8574275, fax. 059 8574275
    REGON: 77127033700000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w Zespole Kształcenia i Wychowania w Koczale.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w Zespole Kształcenia i Wychowania w Koczale . Szczegółowy przedmiot zamówienia określa Specyfikacja Istotnych Warunków Zamówienia. Zamawiający dopuszcza możliwości składania ofert częściowych na pakiety jak niżej Pakiet Nr I - Mięso i wędliny Pakiet Nr II - Produkty mleczarskie Pakiet Nr III- Pieczywo i wyroby ciastkarskie Pakiet Nr IV- Ryby i mrożonki Pakiet Nr V - Artykuły Ogólnospożywcze Pakiet Nr VI- Jaja kurze Pakiet Nr VII- Ziemniaki jadalne Pakiet Nr VIII- Mięso drobiowe Pakiet Nr IX- Warzywa i owoce
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 150000008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O zamówienie publiczne mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełnią następujące warunki : (art. 22 ust. 1 pzp) a) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek posiadania; b) posiadają wiedzę i doświadczenie ; c) dysponują odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonywania zamówienia d) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. Ocena spełnienia warunków wymaganych od wykonawcy dokonana zostanie w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach zawartych w Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia jako dokumenty wymagane.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu oferta musi zawierać następujące dokumenty: Dokumenty wymagane Formularz ofertowy na formularzu stanowiącym załącznik- nr 1 do SIWZ wraz z wypełnionymi załącznikami na pakiety, na które składa ofertę. Oświadczenie, że wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu , określone w art. 22 ust.1 i art. 24 ustawy na formularzu stanowiącym załącznik - nr 2 do SIWZ W przypadku składania ofert przez wykonawców występujących wspólnie , ten dokument musi być złożony przez każdego wykonawcę. Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem składania ofert. Aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia społecznego potwierdzającego odpowiednio , że wykonawca nie zalega z opłacaniem opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub zaświadczeń ,że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. Aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzającego odpowiednio , że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków oraz opłat, lub zaświadczeń, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. Zaakceptowany i wypełniony wzór umowy , wyłącznie na przedstawionym wzorze przez Zmawiającego- załącznik nr 3 Decyzja administracyjna o spełnieniu wymagań higieniczno-sanitarnych dot. zakładu. Posiada aktualna decyzję wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w obrocie oraz do zapewnienia właściwej jakości tych artykułów zgodnie z art. 62 ust. 1 ustawy z dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia -Dz. U. z dnia 27.09. 2006 r. nr 171 poz. 1225 - wydaną przez właściwy organ urzędowej kontroli żywności -jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień. Oświadczenie w przypadku składania oferty przez rolnika - zał. nr 5

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.koczala.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach