Przetargi.pl
Dostawa artykułów spożywczych, wyrobów mięsnych i wędliniarskich, drobiu, oraz ryb. Numer sprawy: 37/2012-DZP/PNO.

108 Szpital Wojskowy z Przychodnią SP ZOZ ogłasza przetarg

  • Adres: 19-300 Ełk, ul. Kościuszki 30
  • Województwo: warmińsko-mazurskie
  • Telefon/fax: tel. 087 6219803 , fax. 087 6219807
  • Data zamieszczenia: 2012-12-13
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: 108 Szpital Wojskowy z Przychodnią SP ZOZ
    ul. Kościuszki 30 30
    19-300 Ełk, woj. warmińsko-mazurskie
    tel. 087 6219803, fax. 087 6219807
    REGON: 79050667300000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.108spzoz.elk.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa artykułów spożywczych, wyrobów mięsnych i wędliniarskich, drobiu, oraz ryb. Numer sprawy: 37/2012-DZP/PNO.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych, wyrobów mięsnych i wędliniarskich, drobiu, oraz ryb. Opis przedmiotu zamówienia w zakresie Zadania nr 1: Lp. Nazwa artykułu (wyrobu) J.m. Ilość 1 Baleron drobiowy kg 50 2 Baleron wieprzowy gotowany kg 80 3 Boczek wędzony kg 15 4 Ćwiartka tylna z kurczaka kg 100 5 Filet z piersi kurczaka świeży kg 200 6 Flak wołowy krojony świeży kg 60 7 Karczek wieprzowy b/k kg 150 8 Karczek wieprzowy z/k kg 400 9 Kiełbasa biała surowa kg 5 10 Kiełbasa kanapkowa kg 11,5 11 Kiełbasa krakowska parzona kg 100 12 Kiełbasa szynkowa wieprzowa kg 100 13 Kiełbasa zwyczajna/toruńska kg 150 14 Kiełbasa żywiecka wieprzowa kg 50 15 Kiszka pasztetowa kg 40 16 Kurczak cały świeży kg 1300 17 Łopatka wieprzowa b/k kg 500 18 Łopatka wieprzowa z/k kg 100 19 Mielonka tyrolska kg 100 20 Mięso wieprzowe drobne kg 100 21 Mięso wołowe drobne (gulasz woł.) kg 270 22 Mortadela kg 100 23 Ogonówka (wędzonka) wieprz. kg 320 24 Parówki cienkie (paluszki) kg 250 25 Pieczeń rzymska wieprzowa kg 60 26 Pierś pieczona z indyka kg 70 27 Polędwica drobiowa kanadyjska kg 250 28 Polędwica drobiowa z warzywami kg 250 29 Polędwica sopocka drobiowa kg 70 30 Polędwica sopocka wieprz. kg 130 31 Salceson włoski kg 40 32 Schab wieprzowy b/k kg 100 33 Schab wieprzowy z/k kg 750 34 Szynka drobiowa kg 250 35 Szynka konserwowa prasowana kg 280 36 Szynka wieprzowa gotowana kg 50 MIĘSO, DRÓB: Powierzchnia cięć powstała przy podziale półtusz lub ćwierćtusz na części zasadnicze - możliwie gładkie; luźne strzępy mięśni i tłuszczu oraz ewentualne odłamki kości usunięte; niedopuszczalne przekrwienia powierzchniowe. Powierzchnia: sucha; dopuszczalna lekko wilgotna; gładka, bez pomiażdżonych kości, głębszych pozacinań; Czystość: mięso czyste, bez śladów jakichkolwiek zanieczyszczeń Barwa: mięśni - jasnoróżowa, jasnoczerwona, czerwona, ciemnoczerwona do brązowowiśniowej; dopuszczalne zmatowienie, tłuszczu - biała do jasnożółtej; Konsystencja: jędrna i elastyczna Zapach: swoisty, charakterystyczny dla świeżego mięsa, bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego się psucia; niedopuszczalny zapach obcy. Właściwości: brak zanieczyszczeń chemicznych, brak oznak obecności pleśni WYROBY WĘDLINIARSKIE: Barwa zewnętrzna jednolita typowa dla każdego rodzaju wyrobu. Konsystencja elastyczna, jędrna, w przekroju widoczne cząstki użytych dodatków Zapach typowy dla rodzaju bez obcych posmaków. Właściwości: brak zanieczyszczeń chemicznych, brak oznak obecności pleśni Opis przedmiotu zamówienia w zakresie Zadania nr 2: Lp. Nazwa artykułu (wyrobu) J.m. Ilość 1 Filet śledziowy płaty małosolny kg 30 2 Filet śledziowy płaty marynowany kg 30 3 Filet z miruny z/k mrożony kg 350 4 Filet z pstrąga świeży kg 40 5 Karp cały świeży kg 15 6 Pstrąg cały świeży kg 60 Filety: Konsystencja: jędrna i elastyczna Skóra błyszcząca i gładka Zapach: swoisty, charakterystyczny dla filetów rybnych, Właściwości: brak zanieczyszczeń chemicznych, brak oznak obecności pleśni Ryby: Woń skóry swoista, skóra błyszcząca i gładka, Łuski połyskujące i mocno osadzone, Oko nieuszkodzone, błyszczące, Powierzchnia cięć u ryby patroszonej błyszcząca, Skrzela barwy jasnoczerwonej Opis przedmiotu zamówienia w zakresie Zadania nr 3: Lp. Nazwa artykułu (wyrobu) J.m. Ilość 1 Ciasteczka z marmoladą, biszkopt w czekoladzie Wilczy apetyt lub produkt równoważny op 24 2 Ciasteczka z nadzieniem morelowym w czekoladzie Szarotka lub produkt równoważny op 24 3 Piernik Lambertz 250g op 12 4 Ciastka kruche posypane orzechami Wolność - śnieżynka dek.1kg lub produkt równoważny kg 12 5 Ciastka kruche z marmoladą 1kg kg 12 6 Milka Crispello op 24 7 Słone paluszki Skawina 300g op 24 8 Piernik Wedel alpejski 160g op 12 9 Cukier kg 24 10 Delicje Milka 147g lub produkt równoważny szt 24 11 Delicje Wedel 294 g lub produkt równoważny szt 24 12 Herbata Dilmah 100g liściasta-zielona lub produkt równoważny op 24 13 Herbata Dilmah ex 100szt lub produkt równoważny op 5 14 Herbata Lipton mięt. lub ziel. piram. lub produkt równoważny szt 10 15 Herbata Lipton Ex100 lub produkt równoważny op 20 16 Herbata Lipton owocowa, piramidki lub produkt równoważny szt 5 17 Herbatniki z ziarnami w czekoladzie Milka ChocoGrains 168g lub produkt równoważny szt 20 18 Jeżyki-Jutrzenka 140g lub produkt równoważny op 24 19 Kawa naturalna mielona Jacobs Kronung 250g lub produkt równoważny szt 60 20 Kawa rozpuszczalna Jacobs Gold słoik 200g lub produkt równoważny szt 5 21 Kawa rozpuszczalna Jacobs Velvet słoik 200g lub produkt równoważny szt 12 22 Milka herbatniki-choco bis. szt 12 23 Mleko łaciate 3,2% 0,5l lub produkt równoważny szt 98 25 Śmietanka do kawy 10x10 lub produkt równoważny op 24 26 Wafle okrągłe w czekoladzie Milka 180g lub produkt równoważny szt 20 27 Wafle torcikowi mini Wedel-150g lub produkt równoważny op 24 28 Woda Cisowianka gazowana ? l lub produkt równoważny szt 120 29 Woda Cisowianka niegazowana ? l lub produkt równoważny szt 288 Za produkt równoważny uważa się produkt o gramaturze nie niższej niż podana w opisie przedmiotu zamówienia, posiadający te same walory organoleptyczne - smak, zapach, barwa, estetyka, konsystencja, zawierające w swoim składzie nie gorsze surowce użyte do produkcji. Dostawy odbywać się będą w przeciągu 24 godzin od złożenia zamówienia od poniedziałku do piątku w godzinach od 8:00 do 14:00. Termin przydatności do spożycia asortymentu określonego w umowie nie będzie krótszy niż połowa okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu licząc od dnia dostawy Reklamacje będą załatwiane w terminie 5 dni roboczych. a) warunki transportu (zgodne z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia - Dz. U. z 2006 r. nr 171, poz. 1225 oraz rozporządzeniem w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności - Dz. U. z 2003 r. nr 21, poz. 179) b) oznakowanie produktu zgodnie z wymaganiami rozporządzenia w sprawie oznakowania środków spożywczych (Dz. U. z 2007 r. nr 137, poz. 966); zgodnie z przepisami tego rozporządzenia oznakowanie musi zawierać: nazwę, pod którą środek jest wprowadzony do obrotu; wykaz i ilość składników lub kategorii składników; zawartość netto w opakowaniu; datę minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia; warunki przechowywania; firmę i adres producenta lub przedsiębiorcy paczkującego środek spożywczy; nazwę i adres producenta. c) W przypadku dostaw produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych: wykonawca musi posiadać decyzję właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej lub Państwowej Inspekcji Sanitarnej dotyczącej możliwości produkcji lub obrotu danym produktem spożywczym będącym przedmiotem zamówienia; d) wykonawca musi posiadać dokument potwierdzający stosowanie systemu HACCP (certyfikat wydany przez jednostkę certyfikującą lub zaświadczenie Państwowego Lekarza Weterynarii); e) warunki transportu muszą być zgodne z zasadami GMP/GHP (GMP jest to Dobra Praktyka Produkcyjna obejmująca działania mające na celu, aby produkcja żywności oraz wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością odbywała się w sposób zapewniający bezpieczeństwo żywności, zgodnie z jej przeznaczeniem, GHP Dobra Praktyka Higieniczna obejmuje działania związane z warunkami i środkami podejmowanymi celem zapewnienia produkcji bezpiecznej żywności na wszystkich etapach produkcji) f) dostawy mięsa powinny odbywać się w zamkniętych opakowaniach lub pojemnikach plastikowych z pokrywami, posiadającymi stosowne atesty, pojemnikach plombowanych lub metkowanych, czystych, nieuszkodzonych; g) przy każdej dostawie produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych mleka przetworów mlecznych, ryb dostawca ma obowiązek przedstawić Handlowy dokument identyfikacyjny zgodnie z ustawą o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 r. nr 17, poz. 127) oraz rozporządzeniem WE 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z 29 kwietnia 2004 r., ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. Urz. UE L139 z 30 kwietnia 2004 r.)
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151000009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.108spzoz.elk.pl

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach