SOLPARK KLESZCZÓW SP. Z O.O. ogłasza przetarg
- Adres: 97-410 Kleszczów, SPORTOWA 8
- Województwo: łódzkie
- Telefon/fax: tel.
- Data zamieszczenia: 2022-09-07
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: SOLPARK KLESZCZÓW SP. Z O.O.
SPORTOWA 8
97-410 Kleszczów, woj. łódzkie
REGON: 100686253 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.solpark-kleszczow.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DO OBIEKTÓW „SOLPARK KLESZCZÓW” SP. Z O.O. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1.1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych do obiektów „SOLPARK KLESZCZÓW” Sp. z o.o. w Kleszczowie. 1.2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określa załącznik nr 2 do SWZ.1.3. Przedmiot zamówienia określony w pkt. 1.1. obejmuje produkty wysokiej jakości, spełniające wymagania dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w Polskich Normach oraz posiadające ważne terminy przydatności do spożycia, zapewniające bezpieczeństwo konsumenta, odpowiadającej jakości handlowej określonej w obowiązujących przepisach o jakości handlowej i deklarowanej przez producenta w jego oznakowaniu. Artykuły żywnościowe objęte dostawą powinny spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne.1.4. Zamawiane produkty dostarczane będą przez Wykonawcę w opakowaniach z materiałów przeznaczonych do kontaktów z żywnością. Opakowania te muszą zapewnić pełną identyfikację w tym, nazwę produktu, nazwę i adres producenta, termin przydatności do spożycia (nie krótszy niż ¾ okresu przydatności od daty produkcji) oraz inne elementy wymagane przepisami prawa. Opakowania jednostkowe dla produktów muszą być suche, czyste i bez uszkodzeń mechanicznych i obcych zapachów oraz powinny zapewnić ochronę przed uszkodzeniami mechanicznymi oraz zanieczyszczeniem, jak również odpowiednie warunki w czasie przechowywania i transportu.1.5. Częstotliwość dostaw: Realizacja zamówienia następować będzie w dniach roboczych (od poniedziałku do piątku), do obiektu Zamawiającego, w godzinach uzgodnionych przez Zamawiającego z Wykonawcą w okresie czasowym od godziny 8.00 – 12.00. W przypadku stosunkowo małej ilości tygodniowej dostaw towaru – w zakresie planowanego terminu dostawy – Zamawiający może uwzględnić sugestię Wykonawcy.1.6. Transport do siedziby Zamawiającego powinien być realizowany środkami transportu dostosowanymi do przewozu artykułów spożywczych oraz spełniającymi wymogi sanitarne zgodnie z obowiązującymi przepisami w warunkach zapewniających utrzymanie właściwej jakości. 1.7. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania towarów do obiektów Zamawiającego transportem na własny koszt i ryzyko.1.8.Wykonawca zobowiązany jest do dokonywania we własnym zakresie wyładunku i wniesienia dostarczonego towaru do pomieszczeń magazynowych Zamawiającego wskazanych przez przedstawiciela Zamawiającego (strefa magazynowa lub strefa przyjęcia towaru). - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający uzna spełnienie warunku jeżeli Wykonawca w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie: wykonał co najmniej jedną dostawę obejmującą swym zakresem dostawę produktów spożywczych o wartości nie mniejszej niż 20 000,00 zł brutto w skali roku (załącznik nr 5 do SWZ) oraz załączy dowody określające, że ta dostawa została wykonana należycie.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą: 2022-09-15
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Przedmiotem niniejszego zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych w roku 2024 dla Szkoły Podstawowej w Szadku.
Dodano: 2024-03-22 - Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej Publicznej Szkoły Podstawowej im. Jana Pawła II w Strzelcach Małych”
Dodano: 2024-03-05 - Dostawa artykułów żywnościowych dla Publicznego Przedszkola w Szadku oraz Szkoły Podstawowej w Szadku
Dodano: 2024-02-16 - Przedmiotem niniejszego zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych w roku 2024 dla Szkoły Podstawowej w Szadku.
Dodano: 2023-12-29 - Dostawa żywności dla stołówki przy Szkole Podstawowej im. Św. Jana Pawła II w Gruszczycach
Dodano: 2023-12-14 - Dostawa żywności dla stołówki przy Szkole Podstawowej im. Stanisława Staszica w Błaszkach
Dodano: 2023-12-12 - Dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby stołówki w przedszkolu samorządowym ,,BAŚNIOWA KRAINA” w Błaszkach
Dodano: 2023-11-29 - „Cykliczna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej im. ks. Józefa Baranowicza w Szczercowie od 01.09.2023r. do 31.12.2023r.”
Dodano: 2023-09-04 - „Cykliczna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej im. ks. Józefa Baranowicza w Szczercowie od 01.09.2023r. do 31.12.2023r.”
Dodano: 2023-08-02 - Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby kuchni w Przedszkolu Samorządowym w Szczercowie od 01.09.2023 r. do 31.12.2023 r.”
Dodano: 2023-07-07