Przedszkole Samorządowe w Szczercowie ogłasza przetarg
- Adres: 97-420 Szczerców, Akacjowa
- Województwo: łódzkie
- Telefon/fax: tel. 44/6318182
- Data zamieszczenia: 2023-07-07
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Przedszkole Samorządowe w Szczercowie
Akacjowa
97-420 Szczerców, woj. łódzkie
tel. 44/6318182
REGON: 590479043 - Adres strony internetowej zamawiającego: przedszkole.szczercow.pl
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby kuchni w Przedszkolu Samorządowym w Szczercowie od 01.09.2023 r. do 31.12.2023 r.” - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Przedszkola Samorządowego w Szczercowie w asortymencie wyszczególnionym w załączniku nr 2 - Formularz asortymentowo-cenowy, z podziałem na części:Część 1 – Produkty spożywcze suche i inne (kod CPV: (15400000-2, 15800000-6)Część 2 – Ryby mrożone, warzywa i owoce mrożone (kod CPV: 15221000-3, 15220000-6, CPV: 15331170-9)Cześć 3 – Warzywa i owoce, jaja (kod CPV: 15300000-1, CPV:03142500-3)Część 4 – Mięso i produkty mięsne (kod CPV: 15110000-2, CPV:15130000-8)Część 5 – Pieczywo, świeże wyroby piekarskie (CPV: 15811000-6)Część 6 – Produkty mleczarskie (CPV: 15500000-3)2. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert częściowych. Wykonawca składa ofertę na wszystkie grupy produktów. Formularz oferty musi być wypełniony dla każdej grupy towarowej.3. Ilości, podane w opisie przedmiotu zamówienia, zostały określone na podstawie ubiegłorocznych potrzeb i będą służyć jedynie do porównania i oceny ofert. Zamawiający - pomimo dochowania należytej staranności, z uwagi na charakter prowadzonej działalności - zastrzega sobie prawo do realizacji zmienionej ilości poszczególnych artykułów. Faktyczne ilości zamawianych artykułów będą zależały od zgłaszanych w okresie trwania umowy potrzeb oraz będą rozliczane wg cen jednostkowych podanych w ofercie. Z tego tytułu Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec Zamawiającego.4. Wymagania w zakresie przedmiotu zamówienia:1) każdy produkt wytwarzany będzie zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywienia i żywności oraz rozporządzeniami wydanymi na jej podstawie;2) każdy produkt realizowany będzie zgodnie z normami jakościowymi GHP, GMP lub systemem HACCP;3) każdy dostarczony produkt winien być I klasy, zgodny z polską normą;4) na każde żądanie Zamawiającego, Wykonawca jest zobowiązany okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą;5) samochód, którym będzie dostarczana żywność, musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego stwierdzającego spełnianie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów(produkty spożywcze, warzywa, owoce, jaja, mięso i wędliny itp.);6) zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania stosownego dokumentu w momencie dostawy produktów.5. Każde opakowanie poszczególnego produktu musi zawierać następujące dane:1) nazwa środka spożywczego,2) dane dotyczące składników występujących w środku spożywczym,3) datę minimalnej trwałości albo termin przydatności do spożycia,4) dane identyfikacyjne producenta środka spożywczego,5) dane identyfikujące kraj, w którym wyprodukowano środek spożywczy,6) zawartość netto lub liczbę sztuk środka spożywczego w opakowaniu,7) warunki przechowywania, w przypadku gdy jego jakość zależy od warunków przechowywania,8) oznaczenie partii produkcji,9) klasę jakości handlowej. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Sytuacja ekonomiczna lub finansowa: O udzielenie zamówienia publicznego mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące sytuacji ekonomicznej lub finansowej. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana na zasadzie spełnia/nie spełnia na podstawie złożonego oświadczenia. Zdolność techniczna lub zawodowa: O udzielenie zamówienia publicznego mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące zdolności technicznej lub zawodowej. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana na zasadzie spełnia/nie spełnia na podstawie złożonego oświadczenia. Zdolność do występowania w obrocie gospodarczym: O udzielenie zamówienia publicznego mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące posiadania zdolności do występowania w obrocie gospodarczym. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana na zasadzie spełnia/nie spełnia na podstawie złożonego oświadczenia. Uprawnienia do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów: O udzielenie zamówienia publicznego mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące posiadania prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana na zasadzie spełnia/nie spełnia na podstawie złożonego oświadczenia.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-07-18
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Przedmiotem niniejszego zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych w roku 2024 dla Szkoły Podstawowej w Szadku.
Dodano: 2024-03-22 - Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej Publicznej Szkoły Podstawowej im. Jana Pawła II w Strzelcach Małych”
Dodano: 2024-03-05 - Dostawa artykułów żywnościowych dla Publicznego Przedszkola w Szadku oraz Szkoły Podstawowej w Szadku
Dodano: 2024-02-16 - Przedmiotem niniejszego zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych w roku 2024 dla Szkoły Podstawowej w Szadku.
Dodano: 2023-12-29 - Dostawa żywności dla stołówki przy Szkole Podstawowej im. Św. Jana Pawła II w Gruszczycach
Dodano: 2023-12-14 - Dostawa żywności dla stołówki przy Szkole Podstawowej im. Stanisława Staszica w Błaszkach
Dodano: 2023-12-12 - Dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby stołówki w przedszkolu samorządowym ,,BAŚNIOWA KRAINA” w Błaszkach
Dodano: 2023-11-29 - „Cykliczna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej im. ks. Józefa Baranowicza w Szczercowie od 01.09.2023r. do 31.12.2023r.”
Dodano: 2023-09-04 - „Cykliczna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej im. ks. Józefa Baranowicza w Szczercowie od 01.09.2023r. do 31.12.2023r.”
Dodano: 2023-08-02 - Dostawa różnych produktów spożywczych, olejów, produktów przemiału ziarna niezbędnych do sporządzania posiłków w stołówce, bufecie oraz café w PWSFTviT im. Leona Schillera w Łodzi
Dodano: 2023-06-14