Przetargi.pl
Dostawa artykułów spożywczych dla szkolnej stołówki przy Zespole Szkół Podstawowo - Gimnazjalnych w Podegrodziu

Zespół Szkół Podstawowo-Gimnazjalnych im. bł. O. St. Papczyńskiego w Podegrodziu ogłasza przetarg

  • Adres: 33-386 Podegrodzie, Podegrodzie 6
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 018 4459011 , fax. 018 4459011
  • Data zamieszczenia: 2013-04-26
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkół Podstawowo-Gimnazjalnych im. bł. O. St. Papczyńskiego w Podegrodziu
    Podegrodzie 6 6
    33-386 Podegrodzie, woj. małopolskie
    tel. 018 4459011, fax. 018 4459011
    REGON: 12074803300000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: jednostka budżetowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa artykułów spożywczych dla szkolnej stołówki przy Zespole Szkół Podstawowo - Gimnazjalnych w Podegrodziu
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiot zamówienia obejmuje dostawę:Lp. Nazwa towaru j.m. Wielkość opakowania Ilość Pieczywo 1 Bułka zwykła pszenna szt. 100 g 1000 2 Bułka razowa szt. 70 g 420 3 Chleb pszenny krojony szt. 600 g 1500 4 Pączek szt. 70 g 650 5 Drożdżówka szt. 120 g 710 Produkty spożywcze 6 Bułka tarta kg - 20 7 Cukier waniliowy szt. 16 g 40 8 Cukier puder kg - 2,5 9 Cukier kg 1000 g 30 10 Kasza wiejska kg 1000 g 15 11 Mąka pszenna typ 450 kg 1000 g 100 12 Ryż kg 1001 g 27 13 Makaron świderki 5-jajeczny kg 500 g 146 14 Makaron nitki 5-jajeczny kg 500 g 25 15 Makaron nitki 5-jajeczny kg 250 g 72 16 Koncentrat barszczu szt. 300 ml 40 17 Koncentrat pomidorowy szt. 850 g 37 18 Groszek konserwowy szt. 400 g 56 19 Ćwikła z chrzanem szt. 900 g 58 20 Papryka konserwowa szt. 900 ml 46 21 Ogórek konserwowy szt. 900 g100 22 Sok owocowy z rurką szt. 200 ml 1000 23 Sok Kubuś Play szt. 400 ml 810 24 Olej z pierwszego tłoczenia-do smażenia szt. 1000 ml 62 25 Maga-delikat szt. 1000 ml 6 26 Papryka słodka czerwona szt. 20 g 30 27 Pieprz mielony szt. 20 g 65 28 Przyprawa do kurczaka szt. 30 g 11 29 Przyprawa do ryb szt. 30 g 18 30 Sól jodowana kg 1000 g 30 31 Rosół z kury-instant szt. 170 g 10 32 Sos pieczeniowy ciemny szt. 30 g 25 33 Ziele angielskie szt. 15 g 53 34 Żurek śląski w torebce szt. - 146 35 Cynamon mielony szt. 15 g 5 36 Kminek cały szt. 20 g 45 37 Liść laurowy szt. 6 g 45 38 Majeranek suszony szt. 8 g 68 39 Przyprawa warzywna do potraw szt. 200 g 234 40 Proszek do pieczenia szt. 30 g 7 41 Koper suszony szt. - 12 42 Kinder Bueno szt. 39 g 150 43 Czekolada mleczna szt. 100 g 180 Owoce i warzywa 44 Banan kg - 600 45 Nektarynka kg - 75 46 Jabłka kg - 650 47 Pomidor kg - 5 48 Ogórek zielony kg - 46 49 Brokuł świeży szt. - 15 50 Kalafior świeży szt. - 70 51 Koper świeży szt. - 30 52 Natka pietruszki świeża-pęczek szt. - 130 53 Por świeży szt. - 225 54 Seler świeży kg - 220 55 Marchewka kg - 300 56 Kapusta włoska szt. - 8 57 Kapusta kiszona kg - 316 58 Kapusta biała kg - 198 59 Cebula biała kg - 141 60 Czosnek-główka szt. - 113 61 Ziemniaki kg - 1400 62 Fasola Jasiek kg - 68 63 Pieczarka świeża kg - 50 Warzywa mrożone 64 Mrożonka-mieszanka warzywna szt. 450 g 45 65 Truskawka mrożona szt. 500 g 170 Mięso 66 Boczek wędzony kg - 65 67 Filet drobiowy kg - 228 68 Kiełbasa wiejska wieprzowa kg - 27 69 Karczek wp. b/k kg - 300 70 Kurczak-cały kg - 155 71 Schab b/k kg - 200 72 Słonina kg - 1,5 73 Udko z kurczaka kg - 110 Ryby 74 Ryba-sola kg - 135 Margaryna i podobne produkty 75 Masło - 82% tłuszczu szt. 200 g 100 76 Margaryna Palma kg 250 g 50 Tłuszcze 77 Smalec szt. 200 g 30 Produkty mleczarskie 78 Śmietana 18% szt. 400 g 1000 79 Ser biały tłusty kg - 105 80 Jogurt naturalny z kawałkami owoców szt. 150 g 1840 81 Mleko w butelce 2% tłuszczu szt. 1000 ml 51 Jaja 82 Jajka szt. - 1115 2. Dostawy realizowane będą sukcesywnie w godzinach od 700- 1000 w dni nauki w szkołach na podstawie szczegółowego zamówienia złożonego w jednej z form (pisemnie, telefonicznie, drogą elektroniczną) przez wyznaczonego pracownika Zamawiającego z jednodniowym wyprzedzeniem najpóźniej do godz. 1500: a) Pieczywo - codziennie. b) Mięso, artykuły garmażeryjne, artykuły mleczarskie, owoce, warzywa, mrożonki - 3 x w tygodniu. c) Pozostałe artykuły spożywcze - 1 x w tygodniu. 3. Wykonawca zaopatruje w artykuły spożywcze w pierwszym gatunku, zgodne z cechami określonymi w SIWZ oraz nieprzeterminowane, natomiast w przypadku mięsa, produktów garmażeryjnych i mleczarskich termin ważności nie może upływać wcześniej niż 5 dni po dacie dostawy. 4. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar do siedziby zamawiającego własnym transportem, na własny koszt oraz do elastycznego reagowania na zwiększone lub zmniejszone potrzeby zamawiającego w stosunku do danego asortymentu lub całości. 5. Dostawy winny być realizowane przy użyciu środków transportowych przeznaczonych do przewozu żywności zgodnie z obowiązującymi przepisami. 6. Odbioru towaru w siedzibie Zamawiający zgodnie z jego upoważnieniem dokona wyznaczony przez Zamawiającego pracownik. 7. Za dostarczoną żywność (w tym ubezpieczenie, stan jakościowy) odpowiada Wykonawca do czasu odbioru zrealizowanego zamówienia przez Zamawiającego. 8. Dostarczany towar winien być świeży z okresami ważności odpowiednimi dla danego asortymentu, wysokiej jakości t.j. I-go gatunku bez wad fizycznych i jakościowych i odpowiadać Polskim Normom. Wyroby winny być oznaczone zgodnie z obowiązującymi przepisami. W przypadku dostarczenia towaru niezgodnego z zamówieniem lub niewłaściwej jakości bądź niedostarczenia zamówionego towaru a także niedokonania niezwłocznej jego wymiany na towar właściwy, Zamawiający ma prawo dokonania zakupu zamówionego towaru w dowolnej jednostce handlowej. Koszty powstałe z tego tytułu obciążają Wykonawcę. 9. Zamawiający zastrzega sobie prawo realizacji dostaw w ilości mniejszej niż podana w pkt. 1. powyżej. Zamawiający nie będzie ponosił ujemnych skutków finansowych spowodowanych zmniejszeniem ilości dostaw przewidzianych w umowie. 10. Dostawy powinny odpowiadać normom sanitarnym i higienicznym przewidzianym dla żywności na terenie RP i posiadać Handlowy dokument identyfikacyjny. 11. Przedmiot zamówienia będzie pochodził z bieżącej produkcji, tej samej partii produkcyjnej, będzie wytwarzany zgodnie z zasadami GMP (Dobrej Praktyki Produkcyjnej) i dostarczany zgodnie z obowiązującymi przepisami: 1) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914 z późn. zm.) oraz ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych (Dz. U. z 2005 r. Nr 187 poz.1577 z późn. zm.) wraz z aktami wykonawczymi, 2) rozporządzenia (WE) 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 ustanawiającego ogólne zasady i wymagania prawa Żywnościowego, powołującego Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiającego procedury w zakresie bezpieczeństwa Żywności (Dz. U. UE L Nr 31, poz. 1), 3) rozporządzenia (WE) 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z Żywnością oraz uchylającego Dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG (Dz. U. UE L Nr 338, poz. 4), 4) ustawy z dnia 16 grudnia 2005 o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 r. Nr 17, poz. 127 z późn zm.), 5) rozporządzenia (WE) 853/2004, Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do Żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. Urz. UE L Nr 139, poz. 55 z późn zm.), 6) rozporządzenia (WE) 854/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące organizacji urzędowych kontroli w odniesieniu do produktów pochodzenia zwierzęcego przeznaczonych do spożycia przez ludzi (Dz. Urz. UE L Nr 139, poz. 206 z późn zm.), 7) rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007 w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz. U. Nr 137, poz. 966 z późn zm.), 8) rozporządzenia (WE) 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. UE L Nr 139, poz. 1 z późn zm.),
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 150000008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiajacy nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.podegrodzie.pl/pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach