Przetargi.pl
„Zakup gorącego posiłku (zupa z wkładką mięsną i pieczywem) z usługą dowozu do stołówki MOPS Ełk, znajdującej się przy ul. Wojska Polskiego 24 w Ełku”.

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 19-300 Ełk, Piłsudskiego
  • Województwo: warmińsko-mazurskie
  • Telefon/fax: tel. 87 732 67 18 , fax. 87 732 67 18
  • Data zamieszczenia: 2020-11-20
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej
    Piłsudskiego 8
    19-300 Ełk, woj. warmińsko-mazurskie
    tel. 87 732 67 18, fax. 87 732 67 18
    REGON: 79015414500000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://elk-mops.bip-wm.pl/public/

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    „Zakup gorącego posiłku (zupa z wkładką mięsną i pieczywem) z usługą dowozu do stołówki MOPS Ełk, znajdującej się przy ul. Wojska Polskiego 24 w Ełku”.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług przygotowania i dostarczania własnym transportem, gorących posiłków jednodaniowych (gorąca zupa z wkładką mięsną i pieczywem) do stołówki MOPS Ełk, znajdującej się przy ul. Wojska Polskiego 24 w Ełku. Zakres usługi obejmuje: a) przygotowanie i dostarczenie w termosach Wykonawcy (spełniających wymagania dot. przechowywania i transportu żywności), własnym transportem, gorących posiłków jednodaniowych (gorąca zupa z wkładką mięsną lub inną oraz pieczywem), dla około 56 osób, do stołówki MOPS, znajdującej się przy ul. Wojska Polskiego 24 w Ełku, b) Zamawiający zastrzega sobie w razie konieczności możliwość zlecenia usługi dowozu do mieszkania klienta znajdującego się na terenie miasta Ełku w dniach od poniedziałku do piątku, maksymalnie 20 % posiłków tj. około 2100 szt. w czasie trwania całej umowy. Na dni wolne od pracy tj. sobotę, niedzielę i święta przewiduje się dowóz suchego prowiantu w piątek lub w dni poprzedzające święta. c) szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określa (Załącznik Nr 6) do specyfikacji istotnych warunków, d) wymienione w SIWZ ilości posiłków należy traktować, jako szacunkowe Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwiększenia lub zmniejszenia liczby żywionych osób, e) zamówienie przez Zamawiającego mniejszej ilości posiłków niż wymieniona w SIWZ nie może być podstawą żadnych roszczeń, f) w przypadku wystąpienia u Zamawiającego braku środków w budżecie związanych z dożywianiem beneficjentów w trakcie realizacji zamówienia, Zamawiający zastrzega sobie możliwość rozwiązania umowy z Wykonawcą, g) Wykonawca określi cenę netto i brutto 1 posiłku, i cena ta będzie niezmienna w czasie trwania umowy, h) świadczenie usług żywieniowych powinno być zgodne z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2019 r., poz. 1252 z późn. zm.) oraz zaleceniami Głównego Inspektora Sanitarnego i Instytutu Żywności i Żywienia w sprawie norm wyżywienia i żywienia, jakie obowiązują w zakładach żywienia zbiorowego oraz jakości zdrowotnych żywności. Ponadto w zakresie jakości usług zadanie powinno być wykonane w sposób gwarantujący jakość posiłków zgodną z zalecanymi normami dotyczącymi zawartości składników pokarmowych zapewniając ich różnorodność. Posiłki powinny być również przygotowywane zgodnie z obowiązującymi zasadami GHP/GMP oraz normami HACCP w zakresie personelu, warunków produkcji oraz aktualnymi przepisami prawa. Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za ich przestrzeganie, i) kuchnia główna, w której będą przygotowywane posiłki, musi posiadać stosowne zezwolenia na wywóz posiłków na zewnątrz wydaną przez właściwy terenowy organ inspekcji sanitarnej, j) Wykonawca będzie dostarczać posiłki własnym dostosowanym do przewozu żywności transportem w pojemnikach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury. Przewożenie żywności musi odbywać się zgodnie z systemem HACCP - w trakcie transportu potraw należy przestrzegać następujących zasad: „potrawy serwowane na gorąco winny utrzymywać temperaturę 60 stopni C i czas ich przewozu nie może przekraczać dwóch godzin od czasu ich wytworzenia do wydania”, k) bezpośrednio po dostarczeniu posiłków do Zamawiającego, Wykonawca zobowiązany jest do wykonywania pomiarów temperatury posiłków - pomiar będzie się odbywał w systemie bemarowym - w pojemniku zbiorczym. l) Wykonawca zobowiązany jest w obecności pracownika odpowiedzialnego za wydawanie posiłków, do wprowadzenia do książki ewidencyjnej, wraz z datą i podpisem temperatury dostarczonych posiłków. m) W przypadku niezachowania odpowiedniej temperatury posiłku, zostanie on zwrócony Wykonawcy do uzyskania odpowiednich parametrów i ponownie dostarczony do Zamawiającego. n) Wykonawca odpowiedzialny będzie za odbiór brudnych naczyń i pojemników po wydanych posiłkach z wyznaczonego przez Zamawiającego miejsca, w tym samym dniu w którym posiłki zostały wydane, o) Wykonawca posiada zezwolenie na produkcję posiłków wydane przez odpowiednie organy kontrolne oraz wdrożoną lub rozpoczętą procedurę wdrażania systemu HACCP. Wykonawca zobowiązany jest okazać posiadaną dokumentację HACCP-u. W trakcie realizacji umowy Wykonawca również jest zobowiązany okazywać dokumentację HACCP-u na każde żądanie Zamawiającego, p) przygotowanie i dowiezienie posiłków odbywać się będzie na koszt i odpowiedzialność Wykonawcy, w związku z tym przy kalkulacji kosztów należy brać pod uwagę wsad do kotła, transport, koszt naczyń, i.t.p., q) Zamawiający zastrzega sobie prawo dostępu do kopii protokołów pokontrolnych oraz wszystkich atestów na surowce i sprzęt wykorzystany w procesie produkcji kuchennej oraz transportu, r) Wykonawca będzie ponosił pełną odpowiedzialność za jakość dostarczanych posiłków, tj. odpowiednią gramaturę, wartość energetyczną i odżywczą, właściwe walory smakowe i estetyczne, czystość mikrobiologiczną, dobór właściwych surowców oraz właściwych procesów technologicznych, s) Wykonawca zobowiązany jest do odkładania prób pokarmowych zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa w tym zakresie. t) Zamawiający zastrzega sobie prawo do oceny i weryfikacji wszystkich parametrów wykonania zleconej usługi na każdym etapie oraz w każdej chwili produkcji. u) Osoby uprawnione do otrzymania gorącego posiłku będą otrzymywały posiłki na wynos, w naczyniach jednorazowych. Wykonawca zapewni naczynia jednorazowe, odpowiednie do rodzaju posiłku, tj. naczynie głębokie na zupę w ilości zamawianych posiłków na dany dzień. Naczynia jednorazowe winny posiadać atest higieniczny PZH, dopuszczające naczynia do kontaktu z żywnością. v) Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania w ilości podwójnie zamawianych posiłków na dany dzień, torebek foliowych jednokrotnego użycia typu np. HDPE w rozmiarze 14 x 4 x 35.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Wykazanie przez Wykonawcę, że posiada aktualną decyzję, zezwolenie, opinię, protokół lub inny dokument Stacji Sanitarno – Epidemiologicznej potwierdzający dopuszczenie żywienia zbiorowego w zakładzie gastronomicznym, w którym będą przygotowane posiłki oraz aktualną decyzję zezwalającą na transport posiłków/artykułów żywnościowych wydaną przez właściwy organ.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach