Przetargi.pl
Żywienie pacjentów Szpitala Mrągowskiego im. Michała Kajki Sp. z o.o.

Szpital Mrągowski im. Michała Kajki Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością ogłasza przetarg

  • Adres: 11700 Mrągowo, ul. Wolności
  • Województwo: warmińsko-mazurskie
  • Telefon/fax: tel. 897 412 127 , fax. 897 412 127
  • Data zamieszczenia: 2017-07-18
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Szpital Mrągowski im. Michała Kajki Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością
    ul. Wolności 12
    11700 Mrągowo, woj. warmińsko-mazurskie
    tel. 897 412 127, fax. 897 412 127
    REGON: 51093834900000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: inny: szpital sp. z o.o.

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Żywienie pacjentów Szpitala Mrągowskiego im. Michała Kajki Sp. z o.o.
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest usługa całodziennego kompleksowego żywienia pacjentów zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie normami i przepisami dotyczącymi placówek służby zdrowia oraz centralnego zmywania urządzeń i narzędzi służących do przechowywania, przewozu i podawania żywności. Obejmuje ona: a. przygotowanie posiłków w ilościach wynikających z ilości hospitalizowanych pacjentów z uwzględnieniem wymogów Zamawiającego i zaleceń dietetycznych Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie oraz Instytutu Matki i Dziecka, a także zorganizowanie, prowadzenie i obsługę Kuchni Mlecznej zgodnie z obowiązującymi przepisami i standardami. b. dostarczanie posiłków do wydzielonego miejsca w Szpitalu (miejsce dostarczenia posiłków), a następnie wydawanie posiłków pacjentom w obecności pracowników Zamawiającego i pracowników Wykonawcy (w systemie cateringowym w dostawie do łóżka pacjenta) c. odbiór naczyń z oddziałów oraz ich transport - zgodnie z wyborem Zamawiającego - do centralnej zmywalni położonej w siedzibie Zamawiającego bądź innego miejsca w którym Wykonawca wykona czynności określone w pkt. d. d. centralne zmywanie i dezynfekcję naczyń stołowych oraz sztućców, a także innych urządzeń służących do przechowywania, przewozu i podawania żywności, zgodnie z przepisami sanitarno - epidemiologicznymi, do których stosowania zobligowane są podmioty lecznicze. Wszystkie elementy wykonywanej usługi muszą być zgodne z procedurami systemu Analizy Ryzyka i Kontroli Punktów Krytycznych (Hazard Analysis and Critical Control Point (HACCP)) i zasadami Dobrej Praktyki Higienicznej GHP w systemie zintegrowanym normy ISO 22000
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach