Przetargi.pl
Zorganizowanie posiłku wigilijnego na potrzeby Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie w Zabrzu

Miejski Ośrodek Pomocy Rodzinie ogłasza przetarg

  • Adres: 41-800 Zabrze, ul. 3 Maja 16
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 32 2777800 , fax. 32 2777802
  • Data zamieszczenia: 2013-11-08
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Rodzinie
    ul. 3 Maja 16 16
    41-800 Zabrze, woj. śląskie
    tel. 32 2777800, fax. 32 2777802
    REGON: 00345348100000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.mopr.zabrze.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Zorganizowanie posiłku wigilijnego na potrzeby Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie w Zabrzu
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest zorganizowanie posiłku wigilijnego na potrzeby klientów Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie w Zabrzu w podziale na dwie części, w tym: Część I - Zorganizowanie posiłku wigilijnego dla klientów MOPR w lokalu restauracyjnym na terenie miasta Zabrze Część II - Przygotowanie i dostarczenie gotowych posiłków wigilijnych do świetlic środowiskowych MOPR, Domu Noclegowego i Środowiskowego Domu Samopomocy zlokalizowanych na terenie miasta Zabrze. CPV: 55320000 - 9 - Usługi podawania posiłków CPV: 55321000 - 6 - Usługi przygotowywania posiłków Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia: Część I Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i podanie minimum 60, maksimum 75 posiłków wigilijnych dla klientów MOPR w lokalu restauracyjnym Wykonawcy znajdującym się na terenie miasta Zabrze - dzielnica Centrum, w dniu 23.12.2013 r. w godz. od 13.00 Przez posiłek Zamawiający rozumie podanie każdemu uczestnikowi: a) śledź w oleju - ok. 50 g osobę b) barszcz z uszkami - ok. 250 g + 50 g osobę c) karp panierowany (smażony) - ok. 100 g osobę d) inny filet panierowany (smażony) - ok. 100 g osobę e) kapusta z grochem - ok. 150 g osobę f) kompot z suszonych owoców - ok. 200 ml osobę g) makówki - ok. 100 g osobę h) pieczywo (chleb) - ok. 100 g osobę i) ziemniaki - ok. 200 g osobę j) kawa - dla ok. 75 osób k) herbata - dla ok. 75 osób i) opłatek W ramach zamówienia Wykonawca jest zobowiązany do: - przygotowania i podania posiłków w dzień wskazany przez Zamawiającego tj. 23.12.2013 r. w godz. od 13.00 w lokalu restauracyjnym Wykonawcy zlokalizowanym na terenie miasta Zabrze - dzielnica Centrum - świadczenia usług restauracyjnych, wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych - przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych (m. in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. nr 171 poz. 1125 ze zm.) - przygotowania stołów w sposób uzgodniony z Zamawiającym tj. udekorowanych ozdobami świątecznymi - świadczenia usług restauracyjnych na zastawie ceramicznej lub porcelanowej, z użyciem sztućców platerowych, serwetek papierowych lub materiałowych oraz obrusów materiałowych - estetycznego podawania posiłków Ilość i wielkość zamawianych posiłków wskazana w SIWZ stanowi maksymalny zakres umowy. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamówienia mniejszej ilości posiłków, niż maksymalny zakres umowy (minimum 60 posiłków, maksimum 75 posiłków), a w takiej sytuacji Wykonawca nie będzie wnosił żadnych roszczeń z tego tytułu, w szczególności o zapłatę za ilość stanowiącą różnicę między maksymalnym zakresem umowy, a ilością zleconą przez Zamawiającego i rzeczywiście zrealizowaną przez Wykonawcę. Rozliczenie nastąpi zgodnie z rzeczywistym wykonaniem przedmiotu umowy, ale w zakresie wskazanych limitów. Posiłek powinien odpowiadać wszelkim normom odżywczym obowiązującym w punktach zbiorowego żywienia. Nie dopuszcza się możliwości serwowania jako posiłku wigilijnego gotowych dań typu fast food oraz gotowych sproszkowanych zup. Posiłek ma formę obiadu wigilijnego. Potrawy muszą być świeże i dobrej jakości. Cena posiłków powinna obejmować m.in. koszt surowców, przygotowania posiłków, obsługi, dekoracji. Wykonawca wystawi fakturę VAT w terminie 3 dni od daty zakończenia realizacji umowy. Należność płatna będzie przelewem na wskazane konto w ciągu 5 dni licząc od dnia otrzymania faktury po jej pozytywnym zweryfikowaniu. Część II Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostarczenie własnym transportem i na własny koszt łącznie minimum 170 posiłków, maksimum 178 posiłków wigilijnych do świetlic środowiskowych MOPR, Domu Noclegowego i Środowiskowego Domu Samopomocy zlokalizowanych na terenie miasta Zabrze, w tym: A) Wykonawca zobowiązany jest przygotować i dostarczyć do świetlic własnym transportem i na własny koszt minimum 100 posiłków, maksimum 108 posiłków w godzinach od 09.00 do 11.00 dnia 23.12.2013 r. dla dzieci ze świetlic środowiskowych MOPR mieszczących się w: - ul. Kasprowicza 7 - 30 posiłków - ul. Tarnopolska 57 - 20 posiłków - ul. Wyzwolenia 7 - 20 posiłków - ul. Niemcewicza 1 - 20 posiłków - ul. Andersa 34 - 18 posiłków Realizację zamówienia należy zacząć od świetlicy środowiskowej MOPR mieszczącej się przy ul. Kasprowicza 7. Przez posiłek Zamawiający rozumie: a) barszcz z uszkami - ok. 250 g + 50 g osobę b) pierogi ruskie - ok. 200 g osobę c) filet panierowany (smażony) - ok. 100 g osobę d) kapusta z grzybami - ok. 200 g osobę e) sałatka jarzynowa - ok. 200 g osobę f) kompot (nie z suszonych owoców) - ok. 150 ml osobę g) sernik i makowiec - po 50 g osobę h) opłatek B) Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania i dostarczenia własnym transportem i na własny koszt 20 posiłków do Środowiskowego Domu Samopomocy ul. Andersa 34, dnia 20.12.2013 r. o godz. 10.00. Przez posiłek Zamawiający rozumie: a) śledź w oleju - ok. 150 g osobę b) barszcz z uszkami - ok. 250 g + 50 g osobę c) karp panierowany (smażony) - ok. 100 g osobę d) inny filet panierowany (smażony) - ok. 100 g osobę e) kapusta z grochem - ok. 150 g osobę f) kompot z suszonych owoców - ok. 200 ml osobę i) makówki - ok. 100 g osobę j) sernik i lub makowiec - ok. 300 g osobę k) opłatek C) Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania i dostarczania własnym transportem i na własny koszt 50 posiłków do Domu Noclegowego, ul. Trocera 63 dnia 24.12.2013 r. do godziny 11.00. Przez posiłek Zamawiający rozumie: a) śledź w oleju - ok. 200 g osobę b) barszcz z uszkami - ok. 250 g + 75 g osobę c) karp panierowany (smażony) - ok. 200 g osobę d) inny filet panierowany (smażony) - ok. 200 g osobę e) kapusta z grochem - ok. 150 g osobę f) kompot z suszonych owoców - ok. 200 ml osobę g) pierogi ruskie - ok. 200 g osobę h) łazanki - ok. 200 g osobę i) makówki - ok. 200 g osobę j) opłatek Cena posiłków powinna obejmować koszt surowców, przygotowania posiłków, opakowanie oraz transport. Posiłek powinien odpowiadać wszelkim normom odżywczym obowiązującym w punktach zbiorowego żywienia. Nie dopuszcza się możliwości serwowania jako obiadu gotowych dań typu fast food oraz gotowych sproszkowanych zup. Posiłek ma formę obiadu wigilijnego. Potrawy muszą być świeże i dobrej jakości. Wykonawca musi posiadać możliwość dowiezienia ciepłych posiłków do miejsc wykazanych powyżej. Posiłki należy dostarczyć w naczyniach szczelnie zamykanych, utrzymujących temperaturę, nie mogą być to pojemniki jednorazowe (opakowania plastikowe lub styropianowe). Naczynia, w których zostaną dostarczone posiłki należy odebrać do dnia 31.12.2013 r. W ramach zamówienia Wykonawca jest zobowiązany do: - dostarczania posiłków na w/w miejsca, w dzień wskazany przez Zamawiającego tj. 23.12.2013 r. dla Świetlic środowiskowych MOPR, 20.12.2013 r. Środowiskowego Domu Samopomocy, 24.12.2013 r. dla Domu Noclegowego. - świadczenia usług cateringowych, wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych - przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych (m. in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. nr 171 poz. 1125 ze zm.) Wykonawca wystawi fakturę VAT w terminie 3 dni od daty zakończenia realizacji umowy. Należność płatna będzie przelewem na wskazane konto w ciągu 5 dni licząc od dnia otrzymania faktury po jej pozytywnym zweryfikowaniu. Warunkiem udziału w postępowaniu jest spełnienie warunków zawartych w SIWZ oraz art. 22 ust. 1 ustawy Pzp.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553200009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mopr.zabrze.magistrat.pl, www.mopr.zabrze.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach