Przetargi.pl
Zorganizowanie i przeprowadzenie szkolenia dla 4 osób bezrobotnych

Powiat Świecki - Powiatowy Urząd Pracy w Świeciu ogłasza przetarg

  • Adres: 86-100 Świecie, ul. Wojska Polskiego 195a
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 52 33 32 210 , fax. 52 33 32 253
  • Data zamieszczenia: 2011-10-27
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Powiat Świecki - Powiatowy Urząd Pracy w Świeciu
    ul. Wojska Polskiego 195a 195a
    86-100 Świecie, woj. kujawsko-pomorskie
    tel. 52 33 32 210, fax. 52 33 32 253
    REGON: 09250651200000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Zorganizowanie i przeprowadzenie szkolenia dla 4 osób bezrobotnych
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest zorganizowanie i przeprowadzenie szkolenia dla 4 osób bezrobotnych. 1. Program szkolenia a. Nazwa szkolenia: Pomoc kuchenna. b. Zakres szkolenia musi obejmować między innymi następujące zagadnienia: Moduł I - pomoc kuchenna zasady bezpieczeństwa i higieny pracy na stanowisku pracy (1 godzina zajęć teoretycznych), omówienie procesów technologicznych w kuchni (2 godziny zajęć teoretycznych), wartości odżywcze pokarmów (2 godziny zajęć teoretycznych), metody i techniki przyrządzania potraw (4 godziny zajęć teoretycznych, 44 godziny zajęć praktycznych), obsługa urządzeń i maszyn związanych z obróbką żywności (2 godziny zajęć teoretycznych, 16 godzin zajęć praktycznych), dekorowanie potraw (2 godzin zajęć teoretycznych, 8 godzin zajęć praktycznych), zasady przechowywania i magazynowania artykułów spożywczych, surowców, półproduktów i produktów kulinarnych (2 godziny zajęć teoretycznych), ocenianie przydatności surowców i półproduktów do obróbki kulinarnej (2 godziny zajęć teoretycznych, 2 godzin zajęć praktycznych), peklowanie i marynowanie produktów spożywczych (2 godziny zajęć teoretycznych, 2 godzin zajęć praktycznych), obsługa urządzenia do utrzymania czystości naczyń, sprzętu i pomieszczenia kuchennego (1 godzina zajęć teoretycznych,), Moduł II - kelnerstwo obsługa kelnerska (2 godziny zajęć teoretycznych, 14 godzin zajęć praktycznych), dekorowanie stołu (2 godzin zajęć teoretycznych, 8 godzin zajęć praktycznych), Moduł III - organizacja przyjęć okolicznościowych układanie menu (2 godziny zajęć teoretycznych, 6 godziny zajęć praktycznych), organizacja przyjęć okolicznościowych (wesela, przyjęcia urodzinowe, komunie, chrzciny) (4 godziny zajęć teoretycznych, 12 godzin zajęć praktycznych), Moduł IV - catering organizacja przyjęć cateringowych (4 godziny zajęć teoretycznych, 12 godzin zajęć praktycznych), Moduł V egzamin wewnętrzny (1 godzina praktyki). c. Czas trwania i sposób organizacji szkolenia Liczba godzin szkolenia: 160 godzin zajęć: -35 godzin zajęć teoretycznych, -124 godziny zajęć praktycznych, -1 godzina egzaminu wewnętrznego praktycznego. W założeniach programowych przyjęto dla zajęć teoretycznych i praktycznych godzinę edukacyjną wynoszącą 45 minut. Szkolenie musi być prowadzone zgodnie z przedłożonym przez Wykonawcę Planem nauczania zawierającym: zakres szkolenia oraz opis treści szkolenia w zakresie poszczególnych zajęć edukacyjnych. Szkolenie ma być realizowane w dni robocze (bez sobót, niedziel i świąt), w przedziale czasowym między godziną 8.00 a 16.00. Liczba godzin szkolenia w ciągu jednego dnia nie może przekraczać 6 godzin. Wskazane jest aby szkolenie obejmowało nie mniej niż 25 godz. zegarowych w tygodniu, celem intensyfikacji i przeciwdziałaniu nieuzasadnionemu wydłużaniu szkolenia. d. Wyposażenie dydaktyczne (wykaz środków i materiałów dydaktycznych), które będą wykorzystane do przeprowadzenia szkolenia Każdy uczestnik szkolenia, musi otrzymać na własność materiały szkoleniowe (dydaktyczne i piśmiennicze) tj. skrypt obejmujący zagadnienia programu szkolenia oraz zeszyt A5 60 kartkowy i długopis Powyższe materiały szkoleniowe muszą zostać przekazane każdemu uczestnikowi szkolenia za pokwitowaniem odbioru w pierwszym dniu zajęć. Wykonawca będzie dysponować do realizacji zajęć praktycznych szkolenia produktami spożywczymi oraz sprzętem, urządzeniami gastronomicznymi i odpowiednimi pomocami dydaktycznymi minimum: 1 piekarnik, 1 urządzenie rozdrabniające, 1 urządzenie chłodnicze, 1 waga kuchenna, 1 zestaw naczyń gastronomicznych, 1 zestaw przyborów kuchennych, 1 zestaw zastawy stołowej, 1 zestaw sztućców, 1 urządzenie do utrzymania czystości naczyń i sprzętu, 1 urządzenie do utrzymania czystości w pomieszczeniach gastronomicznych. Wykonawca będzie dysponować wyposażeniem dydaktycznym do realizacji zajęć teoretycznych szkolenia, środkami audiowizualnymi lub odpowiednimi urządzeniami do wizualizacji prezentowanych zagadnień szkolenia minimum: rzutnikiem multimedialnym, ekranem i tablicą Flipchart. Wykonawca jest zobowiązany dostosować wyposażenie dydaktyczne i pomieszczenia do potrzeb szkolenia z uwzględnieniem bezpiecznych i higienicznych warunków realizacji szkolenia e. Przewidziane sprawdziany i egzaminy Szkolenie musi zakończyć się egzaminem wewnętrznym praktycznym. Pozytywny wynik egzaminu wewnętrznego jest podstawą do wydania uczestnikom szkolenia zaświadczenia i certyfikatu. 2. Kwalifikacje i doświadczenie kadry dydaktycznej dostosowane do zakresu szkolenia (osoby zdolne do wykonania zamówienia) Każda z osób kadry dydaktycznej będzie posiadać wykształcenie co najmniej średnie oraz do przeprowadzenia zajęć praktycznych: dla modułu I tytuł mistrza w zawodzie kucharz oraz doświadczenie zawodowe w charakterze szefa kuchni przez okres minimum 6 miesięcy w latach 2010-2011 dla modułu II doświadczenie zawodowe minimum roczne na stanowisku kelnera w latach 2010-2011 dla modułu III doświadczenie zawodowe minimum roczne na stanowisku związanym z organizacją przyjęć okolicznościowych (wesela, przyjęcia urodzinowe, komunie, chrzciny) w latach 2010-2011 dla modułu IV doświadczenie zawodowe minimum roczne w zakresie organizacji przyjęć cateringowych w latach 2010-2011 3. Posiadanie wiedzy i doświadczenia przez Wykonawcę Wykonawca będzie posiadać doświadczenie w realizacji szkoleń grupowych 4 osobowych o tej samej tematyce, minimum 1 szkolenie grupowe przeprowadzone w 2009/2011 roku. 4. Dokumenty potwierdzające ukończenie szkolenia i uzyskanie kwalifikacji Koniecznym jest, aby uczestnicy szkolenia otrzymali zaświadczenia zgodne z § 75 ust 2 pkt 5 lit. e Rozporządzenia Ministra Pracy i Polityki Społecznej z dnia 14 września 2010 r. w sprawie standardów i warunków prowadzenia usług rynku pracy oraz Certyfikaty lub inne zaświadczenia potwierdzającego fakt ukończenia szkolenia opatrzone logami zgodnie z Księgą Identyfikacji Wizualnych Funduszy Europejskich na lata 2007/2013. 5. Miejsce szkolenia Preferowane Świecie 6. Koszty szkolenia a. W przypadku gdy odległość pomiędzy miejscem zamieszkania uczestnika szkolenia, a miejscem odbywania szkolenia przekracza 60 km Wykonawca ma obowiązek zapewnić zakwaterowanie od poniedziałku do piątku włącznie oraz pełne wyżywienie tj. śniadanie, obiad, kolacja oraz jedną przerwę kawową od poniedziałku do czwartku włącznie. W piątki Wykonawca musi zapewnić uczestnikom szkolenia śniadanie oraz jedną przerwę kawową. W przypadku gdy nie wszyscy uczestnicy szkolenia będą korzystali z zakwaterowania i wyżywienia, faktura za szkolenie zostanie pomniejszona do kosztów faktycznie poniesionych. O ilości osób, które będą korzystały z zakwaterowania i wyżywienia Zamawiający poinformuje Wykonawcę najpóźniej w dniu podpisania umowy lub na 5 dni przed rozpoczęciem szkolenia. Obiady mają składać się z minimum dwóch dań tj. zupy i dania głównego podczas którego należy zapewnić również wodę i/lub sok. Na przerwach kawowych Wykonawca musi podać kawę i/lub herbatę i/lub wodę. W przypadku gdy zajęcia praktyczne i/lub teoretyczne odbywać się będą w innej miejscowości niż zakwaterowanie Wykonawca musi zapewnić uczestnikom szkolenia przejazdy z miejsca zakwaterowania do miejsca odbywania szkolenia i z powrotem busem lub samochodem. W przypadku gdy zajęcia praktyczne i teoretyczne odbywać się będą w innych miejscowościach Wykonawca musi również zapewnić przejazdy pomiędzy tymi miejscami. (Koszty zakwaterowania i/lub wyżywienia i/lub transportu należy podać w Kosztach szkolenia. Jest on kosztem warunkowym). Na potrzeby niniejszego postępowania odległości będą mierzone od miejsca zamieszkania uczestnika szkolenia do miejsca odbywania zajęć teoretycznych lub praktycznych na podstawie http://mapy.google.pl/ b. Wykonawca jest zobowiązany do ubezpieczenia od następstw nieszczęśliwych wypadków uczestników szkolenia, którym nie przysługuje stypendium oraz którym przysługuje stypendium, o którym mowa w art. 41 ust. 3b ustawy (podejmujących zatrudnienie w trakcie szkolenia). Ubezpieczenie musi zostać opłacone w przypadku uczestnika szkolenia będącego osobą bezrobotną od dnia podjęcia przez niego zatrudnienia, natomiast w przypadku uczestnika szkolenia będącego poszukującym pracy, o którym mowa w art. 43 ust. 1 ustawy o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy od dnia rozpoczęcia przez niego szkolenia. Zapłata należności za zorganizowanie szkolenia obejmuje m. in. koszty ubezpieczenia od następstw nieszczęśliwych wypadków uczestnika szkolenia, powstałych w związku ze szkoleniem oraz w drodze do miejsca szkolenia i z powrotem, tylko w przypadku, gdy wydatek z tego tytułu został poniesiony i udokumentowany przez Wykonawcę. Informacja o konieczności ubezpieczenia uczestnika/ów szkolenia zostanie przekazana Wykonawcy przez Zamawiającego pisemnie. Koszt ubezpieczenia ujęty w Kosztach szkolenia kosztów jest kosztem warunkowym. 7. Koszty badań lekarskich uczestników szkolenia pokrywa Zamawiający. 8. W ostatnim dniu szkolenia Wykonawca jest zobowiązany przeprowadzić badanie ankietowe uczestnikom szkolenia służące ocenie szkolenia (wzór ankiety stanowi załącznik do umowy szkoleniowej i jest to druk Zamawiającego).
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 805300008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.pup.swiecie.lo.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach