Przetargi.pl
Zorganizowanie i przeprowadzenie kursu w zakresie: Kucharz dla 6 Beneficjentów Ostatecznych projektu systemowego Akademia pracy w Gminie Aleksandrów Kujawski realizowanego w ramach POKL współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach EFS

Urząd Gminy Aleksandrów Kujawski ogłasza przetarg

  • Adres: 87-700 Aleksandrów Kujawski, ul. Słowackiego 12
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 054 2822031, 2822059 w. 37 , fax. 054 2822031, 2822059
  • Data zamieszczenia: 2012-06-19
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Urząd Gminy Aleksandrów Kujawski
    ul. Słowackiego 12 12
    87-700 Aleksandrów Kujawski, woj. kujawsko-pomorskie
    tel. 054 2822031, 2822059 w. 37, fax. 054 2822031, 2822059
    REGON: 00054496400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.gmina-aleksandrowkujawski.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Zorganizowanie i przeprowadzenie kursu w zakresie: Kucharz dla 6 Beneficjentów Ostatecznych projektu systemowego Akademia pracy w Gminie Aleksandrów Kujawski realizowanego w ramach POKL współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach EFS
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1 Zorganizowanie i przeprowadzenie kursu w zakresie: Kucharz. 2 Kurs obejmuje grupę około 6 osób. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany liczby osób uczestniczących w kursie. Liczba przewidywanych osób może ulec zmianie. 3 Kurs powinien obejmować następujące zagadnienia tematyczne: 1) Podstawy bezpieczeństwa i higieny pracy, zasad żywienia, prawa pracy oraz rachunkowości a) Zasady żywienia. b) Podstawy mikrobiologii. c) Bezpieczeństwo i higiena pracy. d) Wybrane zagadnienia prawa pracy. e) Podstawy rachunkowości. 2) Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem a) Procesy technologiczne w gastronomii b) Ocena towaroznawcza i zastosowanie w technologii gastronomicznej tłuszczów Spożywczych c) Ocena towaroznawcza i zastosowanie w technologii gastronomicznej ziemniaków, warzyw, owoców, grzybów. d) Ocena towaroznawcza i zastosowanie w technologii gastronomicznej jaj, mleka i jego przetworów. e) Ocena i zastosowanie w technologii gastronomicznej mąki i kasz. f) Ocena i zastosowanie w technologii gastronomicznej mięsa. g) Ocena towaroznawcza i wykorzystanie w produkcji gastronomicznej ryb. h) Ocena towaroznawcza i zastosowanie w produkcji gastronomicznej drobiu. i) Ocena i technika sporządzania ciast. j) Ocena i technika sporządzania deserów. k) Przygotowanie podstawowego asortymentu: sosów, zup, sałatek, surówek, przystawek. l) Sporządzanie prostych potraw dietetycznych i wegetariańskich. m) Składowanie i kontrola towarów 3) Obsługa konsumenta w małej gastronomii. Warsztaty obejmujące różne aspekty obsługi klienta, wyposażenie techniczne a) Wiadomości wstępne b) Instalacje elektryczne, wodno-kanalizacyjne oraz wentylacyjne c) Materiały konstrukcyjne d) Maszyny i urządzenia do obróbki wstępnej surowców e) Aparatura grzejna f) Aparatura chłodnicza g) Maszyny do mycia naczyń h) Transport wewnętrzny w zakładzie. 4 Kadra dydaktyczna powinna posiadać uprawnienia do prowadzenia zajęć oraz praktykę zakresie przeprowadzenia kursu kucharza. 5 Kurs musi obejmować zakres wiadomości teoretycznych i praktycznych. Liczba godzin nauczania: zajęcia teoretyczne - 50 godzin, zajęcia praktyczne - 70 godzin. 6 Zajęcia winny być prowadzone w jednej grupie 6-osobowej. 7 Zajęcia winny się odbywać od poniedziałku do piątku (z wyjątkiem dniu ustawowo wolnych od pracy) w godzinach od 800 do 1800. Zajęcia nie mogą trwać mniej niż 30 godzin zegarowych w tygodniu, maksymalnie po 8 godzin zegarowych dziennie (60 minut) przedzielone 15 minutowymi przerwami. 8 Kurs kończy się egzaminem. 9 Każdy uczestnik po pozytywnym zakończeniu kursu otrzyma: - zaświadczenie o ukończeniu kursu według wzoru określonego w Rozporządzeniu Ministra Edukacji i Nauki z dnia 03.02.2006 r. (Dz. U. z 2006 r. Nr 31, poz. 216) w sprawie uzyskiwania i uzupełnienia przez osoby dorosłe wiedzy ogólnej, umiejętności i kwalifikacji zawodowych w formach pozaszkolnych. 10 Wykonawca zapewni każdemu uczestnikowi kursu materiały dydaktyczne oraz sprzęt szkoleniowy na czas trwania kursu. Każdy uczestnik powinien otrzymać materiały niezbędne do robienia notatek (np. zeszyt, notatnik, długopis). 11 Wykonawca zapewni uczestnikom kursu w trakcie trwania szkolenia warunki pracy zgodne z przepisami bezpieczeństwa i higieny pracy. 12 Pomieszczenia, w których będzie się odbywać kurs powinien być przystosowany pod względem sanitarnym, przeciwpożarowym i bhp do prowadzenia kursu, dostosowane do liczby uczestników określonej w zamówieniu. Miejscem przeprowadzenia kursu jest teren gminy/miasta Aleksandrów Kujawski. Zajęcia powinny być prowadzone w salach dydaktycznych wyposażonych w odpowiednie oprzyrządowanie techniczne, w tym: - biurka lub ławki oraz krzesła (na jednego uczestnika kursu musi przypadać jedno biurko lub ławka oraz jedno krzesło). 13 Wykonawca winien zabezpieczyć słuchaczom dostęp do materiałów tematycznie związanych z prezentowanym na zajęciach materiałem teoretycznym. 14 W ramach kursu Wykonawca zobowiązany jest do: - zapewnienia cateringu dla uczestników, stosownie do liczby określonej w zamówieniu: - 3 przerwy kawowe, w tym: gorąca kawa i herbata, 4 rodzaje ciast; 2 rodzaje soków, woda mineralna gazowana i niegazowana, - gorący obiad [zupa - jedna porcja w ilości min 200 ml + danie mięsne (mięso min. 80 g + ziemniaki lub frytki min. 200 g, surówka lub gotowane warzywa min. 60 g)]; - serwis gastronomiczny (przygotowanie, nakrycie stołów, zastawa np. naczynia jednorazowego użytku oraz sprzątanie). - zapewnienia każdemu z uczestników kursu materiały dydaktyczne oraz sprzęt szkoleniowy na czas trwania kursu. Materiały, o których mowa powyżej uczestnicy otrzymują na własność; - sporządzić szczegółowy harmonogram zajęć, składający się z tematyki zajęć, imienny wykaz kadry dydaktycznej prowadzonej poszczególne zajęcia, godziny zajęć, dzienna liczba godzin kursu wzór zaświadczenia lub innego dokumentu potwierdzającego ukończenie kursu i uzyskanie kwalifikacji, ankiety dla uczestników kursu, materiałów dydaktycznych, w celu przedstawienia Zamawiającemu do zaakceptowania przed zawarciem umowy na niniejsze zamówienie; - sprawowania nadzoru nad frekwencją uczestników kursu; - prowadzenie listy obecności uczestników kursu i przekazania jej Zamawiającemu; - prowadzenia dziennika zajęć; - wydania uczestnikom kursu zaświadczeń o udziale i ukończeniu kursu; - prowadzenia rejestru wydanych zaświadczeń; - opracowania ankiety ewaluacyjnej i przeprowadzenie ankiety ewaluacyjnej wśród uczestników kursu; - przekazania Zamawiającemu listy potwierdzającej odbiór w/w zaświadczeń, kserokopii tych zaświadczeń, oryginałów list obecności, ankiet ewaluacyjnych oraz kompletu materiałów dydaktycznych; - wyeksponowania logotypów PO KL, EFS oraz emblematów Unii Europejskiej zamieszczenia informacji o współfinansowaniu zadania ze środków EFS na materiałach dydaktycznych oraz w miejscach realizacji kursu; - udokumentowania fotograficznego przebiegu szkoleń i przekazania materiałów na nośniku CD Zamawiającemu, niezwłocznie po zakończeniu kursu. Wykonawca wykona co najmniej 15 zdjęć z przebiegu kursu; - realizacji merytorycznego programu (zapewnienia wykładowców i pomieszczenia do przeprowadzenia kursu). - do wykonania przedmiotu zamówienia przy zachowaniu należytej staranności. - przed zawarciem umowy z Podwykonawcą przedłożyć Zamawiającemu projekt umowy z Podwykonawcą wraz zakresem usług podlegających zleceniu i uzyskać zgodę Zamawiającego. (jeżeli Wykonawca przewiduje wykonanie przedmiotu zamówienia przy udziale Podwykonawców).
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 805300008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie przewiduje konieczności wniesienia wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: miejsce realizacji zamówienia
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.gmina-aleksandrowkujawski.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach