Przetargi.pl
Zawarcie umowy ramowej na usługi cateringowe dla Politechniki Opolskiej

Politechnika Opolska ogłasza przetarg

  • Adres: 45-758 Opole, ul. Prószkowska 76
  • Województwo: opolskie
  • Telefon/fax: tel. 77 4498178 , 77 4498177 , fax. 77 4498180
  • Data zamieszczenia: 2013-02-19
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Politechnika Opolska
    ul. Prószkowska 76 76
    45-758 Opole, woj. opolskie
    tel. 77 4498178 , 77 4498177, fax. 77 4498180
    REGON: 00000173200000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.po.opole.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Uczelnia publiczna

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Zawarcie umowy ramowej na usługi cateringowe dla Politechniki Opolskiej
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    4.1 Przedmiotem zamówienia jest zawarcie umowy ramowej na usługi cateringowe, polegające na przygotowaniu i dostarczeniu ciepłych posiłków, kanapek oraz bufetu kawowego (serwisu) w ramach organizowanych przez zamawiającego konferencji, seminariów, spotkań, szkoleń itp. 4.2 Rodzaj usług cateringowych: 1. śniadanie w formie zimnego bufetu zawierające min.: 3 rodzaje pieczywa, 2 różne rodzaje - nabiału, sera, wędliny, słodkich smarowideł np. nutella, dżem, miód itp., 3 rodzaje warzyw 2. obiad dwudaniowy - zupa min 250 ml oraz drugie danie w zależności od potrzeb - mięsne (ziemniaki/ryż/kluski/frytki/inne, porcja mięsa drobiowe/wołowe/wieprzowe, 2 rodzaje surówek/warzywa sezonowe gotowane na parze), danie rybne (ziemniaki/ryż/kluski/frytki/inne, ryba np. łosoś, 2 rodzaje surówek/warzywa sezonowe gotowane na parze), danie kuchni włoskiej (spagetti, canelloni itp.) przy czym gramatura składników posiłku ma zapewnić nie mniej niż 1000 kcal na osobę 3. obiad jednodaniowy w zależności od potrzeb - danie mięsne (ziemniaki/ryż/kluski/frytki/inne, porcja mięsa drobiowe/wołowe/wieprzowe, 2 rodzaje surówek/warzywa sezonowe gotowane na parze), danie rybne (ziemniaki/ryż/kluski/frytki/inne, ryba np. łosoś, 2 rodzaje surówek/warzywa sezonowe gotowane na parze), danie kuchni włoskiej (spagetti, canelloni itp.) przy czym gramatura składników posiłku ma zapewnić nie mniej niż 1000 kcal na osobę 4. ciepły posiłek min 250g typu: bogracz z pieczywem, flaki z pieczywem, bigos z pieczywem, barszcz z krokietem/uszkami, pierogi, zupa krem, szaszłyk drobiowy z warzywami, 5. dania bankietowe: 1) zimny bufet przystawki do wyboru np.: tartinki dekoracyjne, kanapki bankietowe, ruloniki z szynki z serem, jajka w majonezie, ryba po grecku itp. 2) sałatki bankietowe min 100g do wyboru np.: brokułowa, jarzynowa, grecka, makaronowa itp. 3) zimna płyta do wyboru np. koreczki, mini szaszłyki, tatar z łososia, sosy/dresingi, talarki pomidorowe z mozzarellą itp. 6. napoje gorące: kawa/herbata 0,2ml, cukier, cytryna, śmietanka do kawy 7. napoje zimne: w butelkach 0,5l np. woda mineralna gazowana, niegazowana, soki owocowe 0,2ml, 8. deser I: ciasto /ciastka z nadzieniem np. eklerka, pączek/drożdżówka min 120g, 9. deser II: suche ciastka/cukierki czekoladowe po min 3 szt. nie mniej niż 100g 10. paczka śniadaniowa: 2 zwykłe bułki z wędliną lub serem żółtym, 0,5l wody mineralnej lub soku typu Tymbark, owoc (jabłko lub mandarynka), batonik min 35g np. wafelek w czekoladzie itp. 11. kanapki: bułka poznańska smarowana dwustronnie z wędliną i/lub serem żółtym/pastą jajeczną, warzywami - 3 rodzaje, 12. owoce: 3-4 rodzaje, min 170g, 13. smalec wiejski min 120g. 4.4 Wymagania dotyczące przedmiotu zamówienia: 1. Wykonawca zobowiązany jest do: przygotowania, dowozu i podawania ciepłych posiłków, kanapek oraz bufetu kawowego (serwisu) ściśle wg podanego i wybranego menu oraz w miejscu wskazanym przez zamawiającego. W ramach przedmiotu zamówienia zamawiający zastrzega sobie możliwość szczegółowego określenia zamawianej usługi tj. doprecyzowania np. w przypadku obiadu dwudaniowego wskazania konkretnego dania: zupa - rosół, drugie danie - rolada z kluskami i surówką z kapusty czerwonej i kapusty kiszonej. Wybór dania leży w gestii zamawiającego. Wykonawca zobowiązany jest do świadczenia usług cateringowych wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych, przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych (m.in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. nr 171 poz. 1125 z późn. zmianami), świadczenia usług cateringowych na zastawie jednorazowej lub porcelanowej, ewentualnie szklanej z użyciem sztućców jednorazowych lub ze stali nierdzewnej, serwetek jednorazowych oraz obrusów materiałowych (wyboru rodzaju zastawy oraz rodzaju sztućców i obrusów każdorazowo dokonuje Zamawiający), we wskazanych przypadkach przygotowania dekoracji stołów, estetycznego podawania posiłków, zapewnienia pojemnika na resztki po spożytym posiłku i brudną zastawę, zebrania naczyń oraz resztek pokonsumpcyjnych najpóźniej na 30 minut po zakończeniu konferencji, seminarium, spotkania, szkolenia itp. 2. Do świadczenia usługi Wykonawca użyje środków (tj. produktów spożywczych, środka transportu) zabezpieczonych we własnym zakresie. 3. Terminy realizacji przedmiotu zamówienia: od daty podpisania umowy do 31 grudnia 2013 r. 4. Zasady rozliczania: w przypadku prawidłowego wykonania umowy zlecającej usługę cateringową spisany zostanie protokół zdawczo-odbiorczy, który stanowić będzie podstawę do rozliczenia finansowego z Wykonawcą. 5. Miejsce realizacji: teren miasta Opola, Głogówka. 4.5 Wymagania dotyczące zawarcia umowy ramowej: 1. Celem zawarcia umowy ramowej jest ustalenie warunków dotyczących zamówień, jakie mogą zostać udzielone w danym okresie. 2. Zawarcie umowy ramowej stanowi jedynie jeden z etapów złożonego strukturalnie i stopniowo rozwijającego się procesu zmierzającego do udzielenia zamówienia publicznego i nie jest jednoznaczne z udzieleniem zamówienia publicznego 3. Udzielając zamówienia, którego przedmiot jest objęty umową ramową Zamawiający może dokonać zmiany warunków zamówienia w stosunku do określonych w umowie ramowej, jeżeli zmiany te nie są istotne. 4. Zamawiający zawrze umowę ramową z 5 Wykonawcami, którzy uzyskają największą ilość punktów w procesie oceny ofert, przeprowadzonym według kryteriów podanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia chyba, że oferty nie podlegające odrzuceniu złoży mniej Wykonawców. 5. Zamawiający będzie mógł udzielić zamówienia publicznego Wykonawcom, z którymi zawarł umowę ramową zapraszając każdorazowo do składania ofert stosując odpowiednio przepisy ustawy Pzp, a w szczególności przepis art. 101 ustawy. 6. Zamawiający nie może dokonać zmiany kryteriów oceny ofert określonych w umowie ramowej. 7. Oferta składana w wyniku zaproszenia, o którym mowa w ust. 10, nie będzie mogła być mniej korzystna dla Zamawiającego od oferty, w szczególności ceny jednostkowe nie będą mogły być wyższe niż określone przez wykonawcę w ofercie, złożonej w postępowaniu prowadzonym w celu zawarcia umowy ramowej pod rygorem odrzucenia oferty. 8. Ceny jednostkowe określone w ofercie wykonawczej nie mogą być wyższe niż ceny jednostkowe określone w umowie ramowej, na podstawie załącznika nr 3 do umowy ramowej - Oferta Wykonawcy. 9. Szczegółowe warunki umowy ramowej zostały określone w załączniku nr 6 do SIWZ. 10. Zaproszenia do składania ofert na poszczególne zamówienia wykonawcze będą składane w zależności od potrzeb zamawiającego do wykonawców z którymi zamawiający podpisał umowy ramowe. Wykonawcy do których zamawiający skieruje zaproszenie do złożenia ofert zobligowani są każdorazowo do złożenia stosownej oferty. Zaproszenia do składania ofert na zamówienia wykonawcze będą kierowane drogą mailową lub faksem (wg danych oddanych w ofercie). W przypadku, gdy umowa ramowa zostanie zawarta z jednym wykonawcą zamawiający będzie kierował każdorazowo zaproszenie do negocjacji do tego Wykonawcy. Zamawiający przewiduje, że zaproszenia do składania ofert na poszczególne zamówienia wykonawcze będzie wysyłać wykonawcom 5 dni roboczych przed realizacją usługi lub wcześniej zaś wybór jednego z nich następował będzie w ciągu jednego roboczego dnia po otrzymaniu ofert. 11. Zaproszenia do składania ofert każdorazowo będą zawierały szczegółowe informacje na temat zakresu konkretnego zamówienia tj. zamawianych usług (liczba i rodzaj posiłków, sposób podania, wymagania dotyczące rodzaju zastawy) oraz terminu ich wykonania. 12. W oparciu o porównanie zgłoszonych ofert (złożonych przez Wykonawcę(ów) z którymi zawarto umowę ramową) wyłoniony zostanie każdorazowo Wykonawca, który zaoferuje najkorzystniejszą cenę zamówienia wykonawczego. Sposób udzielania zamówień wykonawczych regulują również zapisy § 3 umowy ramowej. 13. Zamawiający będzie wyznaczał termin składania ofert na zamówienia wykonawcze z uwzględnieniem czasu niezbędnego na przygotowanie i złożenie ofert, nie krótszy niż 2 dni licząc od dnia przekazania zaproszenia do składania ofert Wykonawcom. Wraz z zaproszeniem do składania ofert zamawiający każdorazowo przekaże szczegółowy opis przedmiotu zamówienia oraz projekt umowy wykonawczej, zawierające w szczególności zakres i termin realizacji zamówienia wykonawczego. 14. Wykonawcy przesyłają oferty na zamówienia wykonawcze pod rygorem nieważności w formie pisemnej na adres pocztowy podany przez Zamawiającego w zaproszeniu do składania ofert. 15. Wykonawca z którym zawarto umowę ramową jest zobowiązany do każdorazowego złożenia oferty w odpowiedzi na zaproszenie. 16. Wzór umowy wykonawczej został określony w załączniku nr 7 do SIWZ (załącznik nr 2 do umowy ramowej). W momencie zawierania tej umowy zostanie ona przez Zamawiającego odpowiednio dostosowana.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga aby oferta była zabezpieczona wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.przetargi.po.opole.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach