Przetargi.pl
Zamówienie Nr: OZ-JW-271-131/8/II/2013/Szkol./Gr./EFS/ z dnia 16.04.2013 r. Przeprowadzenie szkolenia pod nazwą: Organizator usług cateringowych

Grodzki Urząd Pracy w Krakowie ogłasza przetarg

  • Adres: 31-752 Kraków, ul. Wąwozowa 34
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 012 6855060 , fax. 012 6451270
  • Data zamieszczenia: 2013-05-09
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Grodzki Urząd Pracy w Krakowie
    ul. Wąwozowa 34 34
    31-752 Kraków, woj. małopolskie
    tel. 012 6855060, fax. 012 6451270
    REGON: 35712492600000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.gupkrakow.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Zamówienie Nr: OZ-JW-271-131/8/II/2013/Szkol./Gr./EFS/ z dnia 16.04.2013 r. Przeprowadzenie szkolenia pod nazwą: Organizator usług cateringowych
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1.Przedmiotem zamówienia jest: Przeprowadzenie 175 godzinnego szkolenia kompleksowego od podstaw w zakresie opanowania przez uczestników szkolenia wiedzy i umiejętności związanej z prowadzeniem działalności cateringowej oraz zakładaniem i prowadzeniem działalności gospodarczej, organizacją przyjęć okolicznościowych oraz przygotowaniem potraw, dekoracją potraw i stołów dla łącznej liczby 5 osób bezrobotnych w jednej grupie szkoleniowej w III-IV kwartale 2013 r. pod nazwą: ORGANIZATOR USŁUG CATERINGOWYCH. 2.Zakres szkolenia: nabycie przez uczestników szkolenia wiedzy teoretycznej i praktycznej związanej z organizacją i wykonywaniem działalności cateringowej, przygotowaniem do założenia działalności gospodarczej, organizacją przyjęć okolicznościowych a także nabyciem umiejętności przygotowywania potraw i ich dekorowania oraz dekoracji stołów. 3.Kompleksowy 175 godzinny program szkolenia powinien być opracowany zgodnie z wymogami określonymi w Rozporządzeniu Ministra Edukacji Narodowej z dnia 11 stycznia 2012 r. w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych (tekst jednolity: Dz.U.2012.186) oraz wykorzystywać standardy kwalifikacji zawodowych i modułowe programy szkoleń zawodowych opracowanych dla zawodu organizatora usług cateringowych dostępne w bazach danych prowadzonych przez Ministra Pracy i Polityki Społecznej i powinien składać się z zajęć teoretycznych i praktycznych oraz zostać uszczegółowiony według poniższego schematu: -zajęcia teoretyczne zgodne z zakresem 30 godzin -zajęcia praktyczne zgodnie z zakresem szkolenia 145 godzin Zakres tematyczny szkolenia powinien obejmować następujące zagadnienia związane: -z prowadzeniem działalności cateringowej, w tym m.in. zagadnienia z zakresu zasad organizowania, prowadzenia i rozliczania działalności cateringowej, -związane z zakładaniem i prowadzeniem działalności gospodarczej, -z przygotowaniem stanowiska pracy zgodnie z wymogami i obowiązującymi zasadami ochrony środowiska i higieniczno-epidemiologicznymi, przepisami BHP i ppoż., -z przygotowaniem dań w tym m.in. sporządzanie zup, dań mięsnych, rybnych, przekąsek, surówek i sałatek, ciast i napojów itp., -z zasadami planowania przyjęć okolicznościowych pod względem doboru miejsca, rodzaju serwisu, sprzętu do wykonania usługi, doboru dań i napojów, nakrywania i dekorowania stołów w zależności od rodzaju przyjęć, -z zasadami obsługi gości podczas przyjęć okolicznościowych. 4.Godzina dydaktyczna zajęć teoretycznych obejmuje 45 minut zajęć, godzina dydaktyczna zajęć praktycznych obejmuje 60 minut zajęć. 5.Zamówienie jest współfinansowane ze środków Unii Europejskiej EFS - Poddziałanie 6.1.3 POKL. 6.Zamawiający dopuszcza możliwości powierzenia przez Wykonawcę wykonania części lub całości zamówienia Podwykonawcom. W Formularzu ofertowym stanowiącym Załącznik Nr 1 do SIWZ, Wykonawca poda wykaz części zamówienia, których wykonanie powierzy Podwykonawcom. 7.Miejsce realizacji zamówienia: Kraków. 8.Termin realizacji zamówienia: III-IV kwartał 2013 r. - dwa miesiące
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 803400009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 2 miesięcy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: dokumenty lub certyfikaty związane z przedmiotem zamówienia
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.gupkrakow.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach